Weterynaria

Zaczęty przez Rey, 2010 02 19, 08:45:48

Poprzedni wątek - Następny wątek

Rey

Majac 100 Weterynarii mam zmniejszona szanse na uwolnienie.
A jak to jest z magikami?

Ostatnio uwolnil mi smoka pancernego, "jezdziec koszmara zwyklego" na magiku 12
Koledze jezdziec z pancernego smoka to samo zrobil.

Czy magiki daja jakis dodatkowy bonus czy moze tez powyzej 100 nie sa liczone bonusy dodatkowe?
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

yacu

Nawet bez magikow tylko raz przez ostatnie 6 lat cos mi sie uwolnilo. Moze ten jezdziec jakis wypas i troche przesadzony z uwalnianiem?

Jackob

yacu wybacz, ale ty chyba ze zwierzaka nie schodzisz.

Ja w tym samym czasie naliczam setki.

yacu

Wybaczam  ;)
Mialem chwilowa przerwe w zabawie z uo. Moze cos sie zmienilo w tym czasie. Ale fakt jest taki, ze kiedys jedynie Wyrm mi uwalnial smoka. A bilismy w zasadzie wszystko co stawialo w pvm zaciety opor :)

ignaś

Teraz przy 97 wetki potrafi ci uwolonic nawet mistyczny demon, demon chaosu czy demon hordy. Fakt ze zdarza sie to bardzo rzadko, ale jednak zdarza.
NEW WORLD RECORD:
Cytat: daroganIgnaś : przygadywał kocią garnkowi

SiS

Fakt. Bardzo czesto moby zostaja uwalniane, przez bardzo slabe stworki.

Uwazam ze jezdziec moba slabszego nie powinien miec prawa uwolnic moba silnieszego niz sam dosiada.

Osobiscie sadze ze nie powinno cos takiego istniec jak uwalnianie zwierzaka - rozumiem przywolanca, ale moba? Na jakiej zasadzie- on jest nam wierny i dopuki nie zdziczeje z glodu powinien nas sluchac!

yacu

Sis, tylko wtedy wetka jako bonus do trudnosci uwalniania zmienila by sens. Tzn przestal by ten bonus istniec. Znaczaco powinna sie roznic mozliwosc uwolnienia mounta dla posiadajaych i nieposiadajacych wetki. Byc moze trzeba przemyslec to od nowa, jaki stwor moze uwolnic i jakim przypadku. Zakladajac postac 100 wetki, 100 oswajania, 100 wiedzy - uwolnienie sporadyczne od najsilniejszych mobow na serwie. Postac - wspomniane 3x100 + 100 szamana - brak uwalniania zupelny. To wolna mysl, ale chyba nie do konca pozbawiona sensu.
Mowie to jako gracz non-pvp. Nie wiem jakie to moze miec znaczenie w walkach miedzy postaciami.

fenri

Wrzuciłem tu propozycje rozsądnego moim zdaniem systemu uwalniania:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18300.0.html

Druga opcja, to powiedzmy, żeby zamiast uwalniać zwierze, "płoszenie" powodowało jakąś silną klątwe. Coś co uniemożliwia dalszą walkę, ale nie generuje natychmiastowego prawie padu.

Rey

Moze panika polegajaca na tym, ze nasz smok ucieka dopoki sie go nie uspokoi.
Cos jak slabe moby jak maja resztke hp na swoim pasku zycia.

Ja mam 100 wetki, ja na pvm chodze z magolem do wetki niech bedzie szansa uspokojenia smoka np grzybkiem co mane podnosi.
Szaman czarem na sploszenie.

Z tego co mi tlumaczono sploszenie nie dziala na zasadzie ze slabszy mob ma "mniejsza sploszenie" tylko jezeli zdarzysz go wczesniej ubic to bedzie mial mniejsza ilosc prob sploszenia.

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

mae

Mi przy 100 wetki sploszyl straznik od ognistego osta :)

Rey

Ano ta sama sytuacje mialem przy koszmarze.

Ja rozumiem, ze to zmusza nas aby po te moby nie chodzic samemu.
Jest to sposob zeby zatac tam moby a nie jak przed zmiana, ze powoli dopuszczalem mysl ze spawn zmieniono. ^^

Ale jezeli to nie to to ciekaw jestem opini a propo mojej propozycji z poprzedniego postu/wiadomosci.

SiS

No wlasnie o tym mowie...
Ja w prawdzie nie mam 100 wetki, jednak aby cos tak slabego- uwalnialo cos o tyle silnego? ;>
Nie chce doprowadzic tutaj do uwalenia mojego ducha natury ;d
Lecz Rey ktory poswieca 3 skille ma tak na prawde mniejsza szanse ubicia takiego jezdzca koszmara, niz ja z samym szamanem- bo duch natury jest dla niego, nie do uwolnienia.

SiS

Odswiezam-
bedzie cos z tym zrobione?