Zasady Fenixa

Zaczęty przez DzikiHL, 2010 08 29, 17:20:40

Poprzedni wątek - Następny wątek

shaman

Za feliksorem. Mam świadków jak biliśmy czerwonego smoka w fire w ekipie. Mag, weterynarz bard, łucznik, puszka, skryto... 6 podejść zawsze fenio nie nadąrzał się wyleczyć i trzebaby było na niego szybko wsiadać.

Skalaboss

2 fenie + skryto: duży smok 22 sekundy, imienny demon 34 sekundy. Super pvm ;). Dlatego jak slysze narzekania na fenia to robi mi sie niedobrze.

Guardian

wykorzystam temat i przy okazji to sie zapytam. Skryto az tak sprawdza sie na pvm?

DzikiHL

Sprawdza się tylko wtedy kiedy tank stoi przy mobku który jest bity. Jeśli trzeba biegać z mobkiem to skryto traci swoje możliwości, najczęściej pada od 1 hita. Trzeba być nieźle skoksanym aby przeżyć 1 hit, a jest nadal ryzyko dostania jakimś aoe.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Dragart

to skryto ma bron dwupolowa ?

shaman

1 polowe. Szczerze lepiej się sprawdza fenio +3 hiryu niż 2 fenio. Ale co wy wiecie...

mae

Cytat: shaman w 2010 08 29, 21:50:17Feniks siłowo jest słabszy od chimery.Jego jedyny atut to def. I to był balans.
Jak znajdziesz jakiegos feniksa, oswoisz go, pobijesz nim troszke i bedziesz mogl wyciagnac wlasciwe wnioski co do jego sily, moze twoje wypowiedzi beda mialy wiecej sensu i beda mogly byc brane pod uwage.

Feniks ma praktycznie wszystkiego wiecej niz chimera: ma (calkiem sporo) wiecej many, nieco silniejsze ciosy, nieco wiecej hp, wiecej skilli, armora.... To sa fakty, to widac golym okiem. Ale ja specjalnie sprawdzilem, jak to wygladac w cyferkach, zeby miec na was rzeczowe argumenty.

Jak ktos nie umie tym zabic smoka, to jest dupa i tyle. Ja to robilem i uwazam, ze latwiej zabic smoka feniksem niz runicznego zuka chimera.

shaman

wiec czekamy na filmik.

Guardian

Cytat: shaman w 2010 08 29, 23:11:03
wiec czekamy na filmik.

I potem wszysycy od niego sciagna i znowu bedzie wysyp  tamerów ^^

DzikiHL

Zapewne wtedy ekipa jeszcze raz udupi i będzie to kolejny krok w dobrą stronę :)
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Spider

Ale dlaczego miałby robić poradnik dla nubów jak bić smoka feniksem? Ja widziałem jak trzyma smoka i z weta można go dosyć długo trzymać. Podejrzewam, że weta + szaman i można z nim stać do końca many smoka, ale ciężko to sprawdzić, bo każdy bije smoki/demony na dps ;)

DragoN

Byłem w trakcie bicia smoków w taki sposób i feniks pomimo tego, że był wyblessowany ( natura + bless + prot ) i smok był na klątwac ( natura + staty ) Fenio bez leczenia wetką ( 11x wetki z tego co mi wiadomo ) + szaman ( kelum vitae cały czas ) jego HP spadało, i gdyby nie było to bicie na DPS to nie wyobrażam sobie, żeby fenio wystał smoka. Do puki był leczony wetką + szamanem to było w miarę, ale jak szaman musiał medytować to zaczynały się problemy ze spadającym HP ;)

Nie wyobrażam sobie fenia trzymającego mocniejsze moobki solo ;)
Cytat: Mekmar w 2010 11 30, 14:39:41
Cytat: Lindi w 2010 11 30, 13:19:47
Dziewczyną się zajmij a nie UO :<
Dziewczyna nie order, nie ucieknie.

Jaskolka

Mae, nie badz goloslowny i nakrec filmik

Ja rowniez jestem ciekawa jak ty to robisz ze twoj feniks moze trzymac ot tak sobie bez twojej pomocy np batona (nawet przez chwilke kiedy cie wywali). Wierzyc mi sie nie chce, bo widzialam jak fenio obrywa na smoku, czy tez na demonie.

Poza tym mam pewne ale co do wody swieconej- podobno miala BEZ OGRANICZEN sluzyc do wskrzeszania... no i d*** (znaczy sie siedzenie)- tyczy sie zarowno widmakow i feniksow. Chyba juz wczesniejsze zalozenia nie sa aktualne. Tylko dlaczego?  Nie lepiej wyjsc z zalozenia, ze jesli komus nie szkoda (bo to jest pewna cena) to niech sobie wskrzesza do woli! nie wazne czy feniks czy widmak... W koncu to specloot, ktory nie wypada tonami przy kazdym mobku- w odroznieniu do farbek.

shaman

Dziki na początku tematu dał link do pytań i odpowiedzi. 20 strona, 6 post. Wodą święconą można wskrzeszać dowolną ilość razy mobki. Kto daje i odbiera ten się w piekle poniewiera!

Tinerot

Kruczek tkwi w słowie prawie shaman, które przewidujący podłe zagrywki graczy Tin umieścił w cytowanym przez Dzikiego zdaniu. ;)

Jeśli chodzi Ci o wypowiedź maego natomiast to nie jest ona w Ostatnio wprowadzonych i również się nie pomylił. Po prostu nie napisał...całej prawdy. ;)
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?