Oplaca sie wracac do gry?

Zaczęty przez bobik, 2010 10 23, 06:07:18

Poprzedni wątek - Następny wątek

^MK

Hmm... Zależy.

Ja po ostatnich obserwacjach bym nie wracał:
- Odejście porządnych graczy Pvp (możę i tym czasowe), zostało (ew. doszło) wiele nubów, którzy cwaniakują, a ekipa nic z tego sobie nie robi.
- i to w sumie wszystko co mnie zniechęca do grania na Dm,ce. Dużo cwaniaków, stronności i krętów w władzach miasta, ekipie(powiedziałem co wiedziałem, każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie), masakryczne zachowanie "ala, pr0 pk'er.
- Muminkowo się zaczyna robić

Dwa główne argumenty dla których JA bym nie wracał. Jeżeli nie miałeś doczynienia z Pvp, to nie widzę przeciwu

Plusy:
- Jest to nadal DM, na którym gram szmat czasu, i mam z nim doświadczenie - sentyment
- Ludzie(garstka) z którymi się dogaduję, i warto sobie z nimi pochodzić na pvm, questy itd.
- Klimat(w określonym gronie, nie licząc pvp (tu nie tyczy się LoA i starych graczy Chaosu, których po części już (chyba) freez.)
- Urozmaicenia typu ras

Pozdrawiam

Thiass

Wszyscy by nie wracali a graja  ;)

Oczywiscie ze warto wracac jezeli:

- Chcesz sie ta gra pobawic anie traktowac jej na serio
- Pvp - to ze obecnie kupa ludzi nie lata pod portalem i nie leje sie po mordzie nie znaczy ze ich nie ma (moze sie koxaja ;)) A dla tych co szukaja znajda sie napewno frakcje ktore chetnie wyjda sie z kims bic. Przynajmniej ja jakis czas temu nie mialem problemu ze znalezieniem 2 ekipki, ktora wychodzila
- Pvm - o wiele lepsze i ciekawsze niz kiedys - masa spec lootu i ciekawe potworki. System z odessaj mane i zabij troche kuleje ale Licho napisal ze chca to zmienic
- Klimat - jesli szukasz to napewno go znajdziesz
- To ze inni marudza na pk, niedobrych nieklimatycznych paskudow - jako stary gracz chyba wiesz kto i czemu zawsze ma jakies ale  ;)

Jedynym problemikiem jest maly online, ktory mysle ze po duzej czesci jest spowodowany zastojem osob ktore lazily na pvp (tak tak w momencie gdy bylo fajne pk pod portalem online podskakiwal o 3x  ;))

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

DragoN

Jest po co wracac.
Coraz wiecej ludzi RPGuje

Zmiany mechaniczne idą na plus

Pojawiają się nowe klasy !! wielki plus

Ekipa się rozruszała ( sorki ale jakieś 3-4 miechy temu był zastój ;P )

Jest PH :D

Same plusy ;) a ludzi .. nie ma co płakać .. jest ich na tyle dużo że zawsze można kogoś spotkać ;)
Cytat: Mekmar w 2010 11 30, 14:39:41
Cytat: Lindi w 2010 11 30, 13:19:47
Dziewczyną się zajmij a nie UO :<
Dziewczyna nie order, nie ucieknie.

Anerion

ignaś

Jak Cie znam bobson to nie wracaj, nawet jak Ci sie spodoba to i tak po 2 tygodniach znow odstawisz UO.
NEW WORLD RECORD:
Cytat: daroganIgnaś : przygadywał kocią garnkowi

Ari

bobik gra sie swietnie po 4 latach odmrozila sie pewna ekipa graczy starych jak ten swiat :P

Mnustwo zmian , aurin , pvm , nowe skille ( skrytobojca, palladyn ), pvm, swietne pvp, system zbroi, spec looty, nowe zbroje, ubrania ... nowe ciekawe mobki ... przebudowane miasta ktore naleza do kontrolujacych je graczy ....

Rowniez istotne jest to ze ekipa jest znormalizowana ( niestety kiedys za byle pvp byly jaile) teraz poprostu wszystko mozna wyjasnic i jest z kim rozmawiac.

dobry online siegajacy pod 100.

Starzy dobrzy znajomi, przyjaciele.

Zmian jest o wiele wiecej .....

Polecam.

Ps Rowniez zauwazylem ...  Mekmara ogolnie odgrywa dumnego fochmistrza ;-) ...

spocik

Agraeld

zamknijcie ten topic bo to juz jest denne :]

Diabeł

Jeśli liczysz na walki pvp to masz po co wracać. Inaczej jest dno.

MojoJojo

Tak siedze i czytam... i czytam i siedze.... i stwierdzam ze Licho tu chyba powiedzial prawde.

Ruch anty LoA dalej istnieje ;) Prawda panowie z chaosu?

Druga sprawa jest to ze skoro sie nie gra aktualnie to po kiego czarta robic antyreklame skoro to nas i tak nie dotyczy?
Nie badzcie dziecmi , a jak jestescie, to wychodzac z piaskownicy pisaku do domu nie zabieramy ;) mekmus?Thiasek?dysiulek? Wiecie co mam na mysli?

Dam co do muminkowa... Dla mnie robienie sie muminkowa to wlasnie chec stwarzania swiata bez przemocy i tu gracze pvp , pk , zlodzieje, sa winni bo odchodza ;) I stwarzaja tym samym bezpieczne zatoczki w ktorych gracze sa zszokowani gdy ktos ich zgrabi/okradnie/zabije ;) No przecie jak tak mozna?! ;)

Co do spocika on jest zszokowany nagminnymi makroczekami ;) Tak sie koksac nie da EKIPO! ;)

Dobra tym optymistycznym akcetem Bobik , powiem tak.... Oplaca sie powrot . Sporo nowych graczy gra , wiec jest co robic ;) I jest calkiem duzo smiechu gdy sie gracze pvp chca wykupic zeby ich nie bito. Co jeszcze moge ci powiedziec...  Lognij sie i zobacz sam :)
"Daj człowiekowi rybę , a będzie najedzony jeden dzień.
Daj człowiekowi wędkę , a będzie najedzony latami.
Daj człowiekowi religię , a umrze z głodu modląc się o rybę."
Cytat: Raaban w 2013 04 09, 10:31:47
Shard LoA.
Yew + Minoc.

Ropuch

Podobnie jak zolta wróciłem po długiej absencji do grania. Technicznie ten serwer stoi na dzisięciokrotnie lepszym poziomie niż poprzedni. Teraz włąsnie się nadaje by przyjąć na barki te legendarne niegdyś 150 - 200 online. Teraz ten serwer ma szanse rozwinąć skrzydła. A ludzie narzekali zawsze i narzekać będą. Dla mnie o niebo lepiej, szkoda tylko że online małe więc warto by więcej osób zaczęło grać.
<saxas> teraz na pvp liczy sie mag
<saxas> na dm nie ma lepszych i gorszych graczy pvp
<saxas> sa bardziej i mniej skoxani

Borry

Dzisiejsza DMka, to nie ta, którą pamiętasz. Nie jest już czerstwa jak żarty Strasburgera i co chwile pojawia się coś nowego i ciekawego. A co do ludzi i ich zachowań to nic w tej sprawie się nie zmieniło.

Czy wracać? Tak.

Skalaboss

Cytat: Diabeł w 2010 10 23, 15:40:55
Jeśli liczysz na walki pvp to masz po co wracać. Inaczej jest dno.

Dobry żart.

Rudus

bobik daj se spokoj i tak stracisz zapal jak do wszystkiego.

Odp na pytanie:
Jakbym nie byl na serwie przez ostanie pol roku....
Ja bym wrocil zeby sprawdzic skryto (z ciekawosci) :P
Ethanoll o ocllo
Cytathrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

mekmar

Raz, ze nie ma PvP po pare godzin dziennie biegalismy pelnym skladem po calej mapie i nie bylo z kim walczyc(nie byly to pojedyncze dni ale z 2 tygodnie). Bylo PvM za to, ale Will gdy nie byl adminem nie pisal rzeczy do graczy typu "idz lepiej grac w lola niz w uo".  Na nikogo sie nie obrazilem, nie podoba mi sie cos w piaskownicy to poprostu do niej nie wchodze. Antyreklama ? Jako, ze znam bobika czuuje sie w obowiazku poinformowac go o tym co sie dzieje i tu nic raczej wam do tego, kazdy ma prawo wyrazic swoja opinie tak jak wy wyrazacie swoja pozytywna.