Wierny

Zaczęty przez DragoN, 2010 10 25, 09:51:40

Poprzedni wątek - Następny wątek

Diabeł

Rudus, rozmawiam z tobą poważnie, więc zasadniczo odpowiedz mi poważnie. Chyba że o za dużo proszę...

Sul

Cytat: Diabeł w 2010 10 25, 20:18:55
Rudus - więc do cholery, zacznijcie respektować to co znajduje się w świecie i historii DM, a nie pozwalajcie na wesołą sraczkę. Nie wiem jak ty, ale ja wole światy RPG które mają jasne ramy. Na stronie DM jest masa informacji. Z twojego zdania wynika, że wszystko co mamy o świecie na stronie można sobie w zadek wsadzić, bo i tak przyjdzie kiedyś jakiś lol i on powie że chce tak odgrywać. Bardzo dziękuje, że ekipa szanuje w ogóle to, że ktoś kiedyś siedział i wymyślał te rzeczy.

Fabularnie Luna nie posiada rycerzy i nie widzę sensu, aby dawać taką mechaniczną możliwość. Kiedy ja pytam, czy dostane jakieś poprawki dla wilczego szamana, to słyszę że ekipa ten sposób gry skreśliła i mają to gdzieś czy to jest grywalne czy nie oraz że nie przewidują żadnych poprawek. A teraz ty mi wmawiasz, że dla jakiegoś jednego przypadkowego gracza niszczysz cały rys fabularny Luny i jej wyznawców? Pffff....

Masz racje Diab, twoje zarzuty są w 100% na miejscu. Wycofuję wiernego aż Rudus przemyśli swoje durne zachowanie. Jak to możliwe, że Przedwieczny może mieć swojego wiernego!? Albo Morkar konspirator i intrygant, albo Requanis, albo Ahn'bys. O albo Matka Natura!

Sporządź mi listę loli, którzy odgrywają takie gówna to dam im bana.

Alkus

Diabel, nie przesadzaj. jak bardzo Cie szanuje i lubie, tak teraz wyciagasz rzeczy z kapelusza. Jeszcze nie tak dawno rozmawialism o koncepcji wilkolaka i odgrywaniu. Sam wsnules opinie, ze nie da sie nikomu zabronic odgrywania kogos takiego i takiego, skoro od jakiegos czasu ktos odgrywal taka role w realiach DMa. Co wiecej, sam wiesz, ze pracowalismy razem nad stworzeniem wilczego szamana, pod patronatem Ghg-a. Wiec kolejny cios niespecjalnie wymierzony w ekipe.
nie szukaj na sily tematow do bojki :*
the only thing worse than evil is apathy.

Diabeł

Alkus - ja wiem co usłyszałem wczoraj czy przedwczoraj od willa. I akurat to nad czym pracowaliśmy, to głównie smaczki dla klimatu. A ja chciałem tylko jedno usprawnienie o którym mówił kiedyś Will. I z tego co wiem - nie dostanę, bo takie granie nie jest wspierane przez ekipę... :)

I właśnie o to chodzi - o to żeby odgrywać w RAMACH, a nie tworzyć ciągle nowe rzeczy. Fabularną dewocją wobec Luny jest likantropia, teraz, dzięki mechanice, to ja się już sam gubię. Pozostaje kwestia - czy taka banda ludzi ma współdzielić z nami świątynie? No bo sam wiesz gdzie jest świątynia Luny.. ;>

licho

Cytat: Alkus w 2010 10 25, 20:40:12
Diabel, nie przesadzaj. jak bardzo Cie szanuje i lubie, tak teraz wyciagasz rzeczy z kapelusza.

Od jakiegoś czasu Diabellus cały czas wyciąga rzeczy z kapelusza po to by zaznaczyć swoją obecność.
Co gorsza nie pamięta, że jego postać i szamanizm dla lika został pierw odblokowany tylko dla niego bo ekipa chciała pójść na rękę rpgowcowi i wyjątkowo odblokowała takie coś (to samo było dla innego wilka z bardem).
Ale o tym sie już nie pamięta.

Proponuję zacząć ignorować takie posty bo to tylko woda na młyn.
Tak można być rycerzem Luny, jak sobie ktoś tak wymyśli i pozwoli mu to zrobić fantastyczną postać z której będzie brała przykład połowa shardu to będę się tylko cieszył.
I docenię go dużo bardziej niż forumowego rycerza walczącego o to co zostało zapisane.
To jest shard rpg z elastycznymi zasadami, chcemy by ludzie bawili się i chcemy im pomagać w tworzeniu fabuły w takiej postaci jaką chcą.
To co jest zapisane na stronie to nie są wymysły jednej osoby, to jest to co wy tworzyliście (w tyb Diab) i jeśli teraz przyjdą nowi i będą tworzyli rzeczy dalej to będę się tylko cieszył.
A wierny to skill, mechanika, którą dajemy wam do tworzenia tej fabuły.

CytatI właśnie o to chodzi - o to żeby odgrywać w RAMACH, a nie tworzyć ciągle nowe rzeczy. Fabularną dewocją wobec Luny jest likantropia, teraz, dzięki mechanice, to ja się już sam gubię. Pozostaje kwestia - czy taka banda ludzi ma współdzielić z nami świątynie? No bo sam wiesz gdzie jest świątynia Luny.. ;>

a to co zrobią wilkołaki z takim wiernym Luny to już wasza sprawa i niech się dzieje w grze.
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

Diabeł

Ja przypomnę ci licho, ze ekipa najpierw zablokowała szamanizm w nocy i dała klątwę na inta. Ale o tym już zapomniałeś :P . Wiesz, serio doceniam to że mogę w ogóle mieć takie połączenie, ale znam doskonale swoją grywalność i wiem doskonale co by mnie lekko poprawiło i nie sprawiło że będę przegięty. Znam swoje plusy i znam swoje minusy. I największym plusem jest to, że mogę w ogóle grać w taki sposób :P .

Ghg

nazwa fanatyk kojarzy mi sie z moherami. wierny mi bardziej odpowiada nanuki. ;) chyba, ze masz inna propozycje, ktora zaadoptuje cala ekipa, wtedy nie widze przeszkod.
Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.

Diabeł

Zaś samo wierny sugeruje, że osoby które tego skilla nie mają nie są wiernymi ;) . A fanatyk to dobra nazwa, jeśli to ma oddawać osobę która jest na wyższym poziomie dewocji niż inni wierni... ;)

Wol

moze ortodoksa albo ortodoksyjny?

mae

Cytat: Snibril666 w 2010 10 25, 20:25:18
Ja bym zmienil nazwe na Jedi
Zawsze chcialem grac jedi.

Ghg

tym bez reki? czy tym co go darth maul przecial na pol? a moze tym, co taki byl kurduplowaty, zielony i gaworzyl na wspak? ;)

ps:

Cytat: WolAn w 2010 10 25, 23:10:24
moze ortodoksa albo ortodoksyjny?

ty sie czytasz? moze ortodoksyjny zyd od razu? albo mason? cyklista?
Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.

Darogan

Obrońca Krzyża pfu znaczy się Obrońca Wiary :D

Każdy może być wierny, ale nie każdy musi isc w boj na krucjatę za swoją wiarę  ::)

cug

Nazwa Wierny też mi się nie bardzo podoba. Więc może akolita bądź adept.

Bazyli

fanatyk jest ok... akolita jakos mi nie pasuje, chociaz nie jest najgorszy

adept to co innego cug... nie wyobrazam sobie jak ktos powie "jestem arcymistrzem adeptem" :P
CytatQuot capita, tot sensus...

cug

adept to niedokonca co innego Bazyli, zależy jak się postrzega ta klasę.
Cytatadept
1. «człowiek kształcący się w jakiejś dziedzinie»
2. «zwolennik doktryny, szkoły filozoficznej, idei»
3. «osoba, która posiadła wiedzę tajemną»

Hmmm nie no "jestem arcymistrzem fanatykiem" jest duzo lepiej  ;)

Chodzi o nazwę skila, a w grze to bedziesz Sluga Lotha, Dzieckiem Luny czy jak sie okreslisz...