Wierny

Zaczęty przez DragoN, 2010 10 25, 09:51:40

Poprzedni wątek - Następny wątek

Sanders

Widzę, że wziąłeś sobie moją rade do serca.

MojoJojo

Cytat: DzikiHL w 2010 10 25, 17:15:37
Do autora: Wyobraź sobie posiadanie wampira ale z tym, że nie masz przerw co 1h na 1h. Masz przerwy częściej ale o wiele krótsze. Jeśli przerw nie chcesz robić, jesteś zwyczajną postacią jednak bez blessów, możesz nadal działać. Wampir przy tym dostaje po mordzie światłem i w ogóle jest nie do "nieżycia". Zapewne nie będzie aż takiego ruszenia na ten skill jak na skrytobójce ale jest to dla kogoś.

A do tego brak jakichkolwiek ograniczajacych cie regow ;)
Z ktorego to powodu raczej sa delaye, i punkty wiary:)
"Daj człowiekowi rybę , a będzie najedzony jeden dzień.
Daj człowiekowi wędkę , a będzie najedzony latami.
Daj człowiekowi religię , a umrze z głodu modląc się o rybę."
Cytat: Raaban w 2013 04 09, 10:31:47
Shard LoA.
Yew + Minoc.

licho

I nawet nie mając ani jednego pkt modlitwy nadal masz krytyki większe niż ktokolwiek inny.
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

mae

Plus cios tarcza, plus opcjonalnie trucie.

DzikiHL

Cytat: ^3 w 2010 10 25, 17:20:30
DzikiHL a ty zawsze musisz sie kłócić? O_o
Nie zamierzałem ale lubię odpowiadać na zaczepki jeśli uważam że są warte tego. Czy wziąłem sobie do serca post sandersa? Myślę, że nie. Jakiekolwiek miało ono przesłanie, nie zauważyłem w nim nic przyjacielskiego.

Co do zalet wiernego można też dodać brak potrzeby zbierania runek i zwojów. Wszystko masz mniej więcej na talerzu, jedynie musisz się wykoxać do 100%.
Swoją drogą niektórzy czekali na ten skill 5 lat, wielu z nich mówiło że wróci kiedy wejdzie Rycerz/Paladyn. Wielu przestało grać przez jego brak. Może coś się pozmienia w onlinie ale warto dać nowego newsa chyba? Najlepiej zatytułowanego właśnie tak aby starsi gracze skojarzyli co weszło
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

BeLikeBird

A czemu nazywa się "Wierny", a nie "Paladyn"?

Rudus

Palladyn sugeruje osobe dobra a nasz wierny moze byc zly i sluzyc zlym bogom
Ethanoll o ocllo
Cytathrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

Diabeł

Mi bardziej by pasowało - fanatyk. Nie chce mi się testować, ale da się tą klasę mieć dla wszystkich .wiara? Bo jeśli tak, to nie do końca jest dobrze... :P

ethanoll

Nie da się dla ateisty. Jest dobrze.
Oficjalny kanał irc Księstwa Ocllo: #bp

Diabeł

Jest źle. O ile wyznawca Luny jako zwykły człowiek, to coś na wzór rycerza Luny to kpina. Znalazłbym więcej takich idiotyzmów, ale nawet nie chce mi się przeglądać wszystkich bóstw z strony...

Rudus

Gdyby luny nie bylo odezwalby sie jakis pol-wilk rycerz ktorzy czci Lune na swoj sposob i klnal na nas ze od 4 lat odgrywa swoja koncepcje ktora stworzyl a mysmy nie umiescili najwazniejszego (dla niego) bostwa w skillu na ktory zawsze czekal.

Kazdy ma swoj sposob na odgrywanie i nie mozna tego nikomu zabronic.
Ethanoll o ocllo
Cytathrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

Nanuki

rowniez jestem za zmiana nazwy na fanatyk :)

Diabeł

Rudus - więc do cholery, zacznijcie respektować to co znajduje się w świecie i historii DM, a nie pozwalajcie na wesołą sraczkę. Nie wiem jak ty, ale ja wole światy RPG które mają jasne ramy. Na stronie DM jest masa informacji. Z twojego zdania wynika, że wszystko co mamy o świecie na stronie można sobie w zadek wsadzić, bo i tak przyjdzie kiedyś jakiś lol i on powie że chce tak odgrywać. Bardzo dziękuje, że ekipa szanuje w ogóle to, że ktoś kiedyś siedział i wymyślał te rzeczy.

Fabularnie Luna nie posiada rycerzy i nie widzę sensu, aby dawać taką mechaniczną możliwość. Kiedy ja pytam, czy dostane jakieś poprawki dla wilczego szamana, to słyszę że ekipa ten sposób gry skreśliła i mają to gdzieś czy to jest grywalne czy nie oraz że nie przewidują żadnych poprawek. A teraz ty mi wmawiasz, że dla jakiegoś jednego przypadkowego gracza niszczysz cały rys fabularny Luny i jej wyznawców? Pffff....

Snibril666

Ja bym zmienil nazwe na Jedi

Rudus

Bo ja w ogole niszcze fabule caly czas i sabotuje dzialania powaznych graczy...
Ethanoll o ocllo