Wierny

Zaczęty przez DragoN, 2010 10 25, 09:51:40

Poprzedni wątek - Następny wątek

ethanoll

W oknie skilli to może się i "etos" nazywać. Gorzej z nazwaniem przedstawiciela klasy. Może jakiś wyznawca albo pomazaniec?
Oficjalny kanał irc Księstwa Ocllo: #bp

Spider

Co nie zmienia faktu, że można być np. adeptem magii, albo adeptem szkoły, ale adeptem wiary już nie.
Też byłbym za nazwą "fanatyk". Jak już ktoś wcześniej zauważył, wyznawać jakiegoś boga można bez niczego (jest się wtedy wiernym), natomiast jedynie ci, którzy poświęcają się temu bez reszty otrzymują od swojego boga specjalne moce.

zel

Tak jakoś odeszliśmy od mechaniki samego skilla, ale też mam ochotę walnąć offtopa.

Mi się akurat "wierny" podoba. Bo o ile paladyn od razu kojarzy się z dobrymi postaciami (co skreśla tą nazwę), to fanatyk ma ma negatywny wydźwięk. A tak samo jak wiernym można być bez skilla, tak samo można być i fanatykiem. Natomiast nazwa wierny jest najbardziej neutralna. Pasuje do bogów złych, dobrych, nastawionych bojowo i pokojowo ("fanatyk Dalii" brzmiało by dziwnie). Jeżeli zmieniać coś na siłę (a absolutnie nie widzę takiej potrzeby), to na coś równie neutralnego np. "oddany".
Cytat: Shunt
Cytat: ThorDM to trudny shard
Raczej DM to shard trudnych ludzi.  :wink:
Zachęcam do testowania skryptów mojego autorstwa.

Wol

ortodoksyjni sa tez muzlumanie  katolicy. wiec argument z zydami jest nie trafiony ghg. wiec zanim zaczniesz wysmiewac uzupelnij braki wiedzy

Ainn

Tez mi sie bardzo podoba Fanatyk i skill fanatyzm :)
Wszak taki fanatyk nienawidzi swojego wroga.. (i z tego ma krytyki). Wiernym jest kazdy kto sobie wybierze Boga z polecenia .wiara i to odgrywa, najzagorzalsi z nich to fanatycy :)

szaman

Przecież to jest tylko nazwa skilla tak jak szamanizm czy spirytyzm i nie ma nic wspólnego z klimatem, a to czy będziecie odgrywać paladyna, fanatyka czy innego kozaka to już zależy chyba od gracza?

Nekromanta też mechanicznie jest spirytystą, więc nie rozumiem czemu wam przeszkadza nazwa skilla w odgrywaniu kogo tam chcecie.

Dea

Wszystko ok poza zbyt dlugimi czasami oczekiwania na kolejna mozliwosc rzucenia czaru typu prot itd.Zbyt dlugo.:(

Szmaglomea

Fanatyk Araknasela, zawziety pan majster. Cos wiecej o opininiach samego skilla, czy koniec na nazwie?

Dea

Wedlug mnie pomysl zajebisty,poza kilkoma szczegolami tak jak nadmienilem wczesniej,zbyt dlugi zcas zbyt duze koszta PM na rzucenie czaru a zbyt malo tych Punktow przy 100 skilla ma sie tylko 100 PM,prot/bless/reactiv i zostaje PM tylko na recal jakby co.
Koksam omawianego skilla w tym temacie ale czy dlugo przy nim pozostane kto wie,bo nie mam pojecia jak sprawdzi sie pod pvm/pvp,szczegolnie przeraza mnie prot kroty trwa przez 5 min:(

Rey

A mnie przeraza trzech lub wiecej wiernych przez te 5 minut skupionych na jednym exo ;) ciekaw jestem tych krytykow.

Nazwa w 100 % wg mnie trafiona.
Fanatycy juz mi sie oklepali, "wierny" brzmi dla mnie oryginalnie.
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

Agraeld

Cytat: Rey w 2010 10 26, 20:20:46
A mnie przeraza trzech lub wiecej wiernych przez te 5 minut skupionych na jednym exo ;) ciekaw jestem tych krytykow.

Nazwa w 100 % wg mnie trafiona.
Fanatycy juz mi sie oklepali, "wierny" brzmi dla mnie oryginalnie.

jezeli sie zgra tych 5 wiernych, to niech sobie ida na exo.

Karcharot

ja teraz czekam na jakas klase dla maga ktora bedzie jednak bazowac na zadawaniu dmg, a nie na ssaniu many.

oczywiscie zeby bylo to grywalne to mobki nie moglybysie przerzucac po kazdym spellu.
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

kwiatek

shadow mage - ssanie many i dmg z czarów :<

Jasmine

pytanie:

czy wszyscy bogowie mają swoje kapliczki?

Sul

Ostatnio jak stawiałem nie było Morkara i Ylotha. Wiem, że wyznawcy Ylotha starają się już o kapliczkę. Nie wiem jak sprawa stoi z Morkarem, podobno się odnalazła jego świątynia. Męczcie Rudusa :)