Nowy treser

Zaczęty przez DragoN, 2010 11 05, 10:17:01

Poprzedni wątek - Następny wątek

DragoN

Wpadłem na pewien pomysł i szczerze sam nie potrafię się do niego ustosunkować :D czy jest on dobry czy jest on zły, czy zachwieje balansem czy poprawi grywalność :D

Jak zapewne doskonale wiadomo, można kupić u npców prawie wszystko... po odpowiednich cenach, jest to mało opłacalne zwykle, chociaż są przypadki, że opłaca się jednak odkupić od npca ( oczywiście mowa o vendorach ) bardziej niż od gracza / zdobywać samemu. Przykładów jest sporo i może nie będę ich tutaj przytaczał.

Moja propozycja jest następująca. Wprowadzić wszystkie mounty dostępne u specjalnego nowego stajennego. Cena musiała by być bardzo wysoka, tak by nie było to super opłacalne ( 100k / kosz czy coś ). Wynajęcie NPCa powinno być drogie. Dodatkowo taki npc powinien mieć wolny czas odnawiania.

Co to da na +
Łatwiejszy dostęp do mountów dla przeciętnego gracza
Łatwiejszy dostęp do mountów dla tamera
Większa różnorodność mountów ( wiadomo że nie każdy łapie wszystkie mooby i niektóre są po prostu rzadko spotykane u gracza )
Da szanse tym nie skoxanym zdobycia najlepszych mountów ;)

Co do da na -
Na pewno zachwieje balans 'spawnowy'
Możliwe, że naruszy balans pvp ( łatwiejszy dostęp do moobków mających więcej HP )

Osobiście chciałem Wam to przedstawić i usłyszeć wasze komentarze na ten temat ;)
Nie jestem w chwili obecnej ani na tak ani na nie.
Cytat: Mekmar w 2010 11 30, 14:39:41
Cytat: Lindi w 2010 11 30, 13:19:47
Dziewczyną się zajmij a nie UO :<
Dziewczyna nie order, nie ucieknie.

Szmaglomea

Wyciecie koni z listy tresera najpierw odebrano zle, ale na dluzsza mete mlodzi tamerzy moga sie utrzymac  sprzedajac swoje konie/osty/misie.

Twoja propozycja to operacja odwrotna - naprawde latwiej jest zarobic na wierzcha niz go znalezc i oswoic.

Stad: nie.

DragoN

Hmm to ja zacząłem grać w czasach jak już owych koni chyba nie było ;p chyba że mnie pamięć myli :f
Cytat: Mekmar w 2010 11 30, 14:39:41
Cytat: Lindi w 2010 11 30, 13:19:47
Dziewczyną się zajmij a nie UO :<
Dziewczyna nie order, nie ucieknie.

zel

Szmagiel na pewno ma sporo racji, ale ja był bym ciekawy jak by to wyglądało w praktyce. Jak by ustawić cenę u npc trzykrotnie wyższą niż obecna cena rynkowa to skusili by się na to tylko najbogatsi i najbardziej leniwi gracze ;) Nie powinno być przez to żadnej tragedii, a pozwoliłoby skasować z serwera nadwyżki złota.
Cytat: Shunt
Cytat: ThorDM to trudny shard
Raczej DM to shard trudnych ludzi.  :wink:
Zachęcam do testowania skryptów mojego autorstwa.

licho

System zadawania obrażeń w mounta w pvp został wyłączony na czas nieokreślony.
Więc nikt już nikogo nie zmusza by w pvp woził się na smoku.

Jestem za tym by gracze musieli ze sobą handlować i po to ograniczamy spawny i po to są tamerzy by oswajać trudne moby.
Dlatego jestem przeciwny propozycji.
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

Ainn

O ile przed zmiana ludzie kupowali zwierzaki te mocniejsze to jak wczesniej sprzedalem ich...pewnie z 300 od zuka ludojada w gore. To po zmianach zadnego. Dmg w zwierzaka w PVP sprawil ze tamer mogl zarobic, teraz handel kaput. Nachetniej kazdy teraz kupilby konie ;]

Wiec wylaczeniem DMG wylaczyliscie tez handel, ktory byla na duza skale.

mae

Wystawiam koszmary na aukcji po 40k i zawsze sa kupowane. Przed zmianami koszmar byl po 10 max 20k i ciezko bylo sprzedac.

Zgadzam sie z licho w tym temacie.

^MK

Zgadzam się. Mounty można kupić bez problemu, po co taki treser/.

Lelum Polelum

mocniejsze mounty faktycznie...  lekka przesada , kazdy bedzie wolal kupic niz oswajac.

ale zwykle lamy ?  czemu nie, np za 5 k za sztuke

wiekszosc woli konie bo sie ladnie prezentuja  wiec tu dalej mialby pole do popisu mlody tamer