Tytuły

Zaczęty przez BeLikeBird, 2010 11 09, 21:12:10

Poprzedni wątek - Następny wątek

BeLikeBird

W newsie pisze że jedynie można zmienić tytuł, a czy da się zlikwidować aktualny tytuł tak aby nie było żadnego?

DzikiHL

Za opcją (+) Brak tytulu
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

GOB

czy na tytul na przyklad zabojcy ogrow liczy sie tylko ogr czy wszelkiej masci ogry, wodz, szalony, gorski(czy jak mu tam ten z aurin)
bleeee

Spider

Chyba napisali w niusie, że nie będą nic ujawniać i żeby sprawdzić to samemu ;) Co do braku tytułu, to jeśli tego nie przewidziano, również jestem za wprowadzeniem.

licho

Poszliśmy w stronę pełnego ułatwienia, masz tabelę w której widzisz naliczane punkty.
Jak za coś zdobędziesz punkt lub punkty to widzisz w tabeli że wzrosło i o ile wzrosło, czy naprawdę tak trudno skoczyć do Aurin zabić trolla i sprawdzić?
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

GOB

zebym byl w stanie zabic to bym zabil i sprawdzil, narazie mam noobkowata postac wiec pytam :), z zamyslem na przyszlosc
bleeee

Spider

Lepiej nie wiedzieć, większa frajda z odkrywania :)

BeLikeBird

A na moje pytanie nikt nie odpowie?  :-\
Nie we wszystkich sytuacjach pasuje dopisek, czasami warto go wyłączyć.
Na przykład jak chce się mieć święty spokój, ale wisi nad tobą "Kowal" i co chwile ktoś zaczepia :D

Sul

Cytat: BeLikeBird w 2010 11 09, 23:32:21
A na moje pytanie nikt nie odpowie?  :-\
Nie we wszystkich sytuacjach pasuje dopisek, czasami warto go wyłączyć.
Na przykład jak chce się mieć święty spokój, ale wisi nad tobą "Kowal" i co chwile ktoś zaczepia :D

Cena sławy :)

Arg

"Kowla" brzmi jakoś tak hmmm prosto, a jakby dać tytuł "Mistrz kowalski" albo "Mistrz kowadła" to wg mnie brzmi ciekawiej  ;) czy coś innego dwu członowego
"Kto wespół ze mną krew przeleje, ten mi bratem"

Spider

No, a bardowi z prowokacją dać "Mistrz ciętej riposty" :<

licho

Sul napisał w newsie że dopiski będą dodawane.

Bardzo możliwe że niedługo dodamy do zdobycia dopisek - Brak dopiska
a co trzeba będzie zrobić by go móc wybrać? zobaczycie :)

Na razie dopiski są takie, i jak wspomniałem wcześniej, bardzo możliwe że za jakiś czas po zdobyciu dopiska Kowal będzie można starać się o wyższe stopnie wtajemniczenia.
Póki co macie co zdobywać, a my musimy przetestować system by mieć pewność że wszystko działa tak jak założyliśmy.
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

cug

Z newsa wywnioskowałem (może błędnie), że wszystkie rzemiosła są objęte systemem tytułów. Mimo wszystko byłbym za podaniem, które rzemiosła nie są objęte, bo to mały fun zrobić wszystko co możliwe i dowiedzieć się, że testowało się na marne (nie licząc tego ze już wiem, że akurat tu nic nie będzie). I tu pytanie: Czemu Alchemia nie mająca nowego systemu robienia expów jest podpięta, a tworzenie luków nie?

Bazyli

niestety nie mam innego rzemiosla do porownania, wiec moze tak mialo byc, ale wydaje mi sie ze zdobycie dopisku "skryba" jest katorga...

1 expowy runebook to 1 punkt potrzeba 500 punktow...

robiac z magikiem +10 i na blessach +30 wychodzi mi srednio expowy co 15 runebook... wychodzi na to ze musialbym posiwecic ponad 150h online tylko i wylacznie piszac runebooki zeby dostac tytul... tak to ma wygladac?
CytatQuot capita, tot sensus...

Guardian

Cytat: Bazyli w 2010 11 10, 05:01:12
niestety nie mam innego rzemiosla do porownania, wiec moze tak mialo byc, ale wydaje mi sie ze zdobycie dopisku "skryba" jest katorga...

1 expowy runebook to 1 punkt potrzeba 500 punktow...

robiac z magikiem +10 i na blessach +30 wychodzi mi srednio expowy co 15 runebook... wychodzi na to ze musialbym posiwecic ponad 150h online tylko i wylacznie piszac runebooki zeby dostac tytul... tak to ma wygladac?

Ja mam z kolei alchemika i mam 1000 expow do wyrobienia. Nie wiem ile trwa czas tworzenia runebooka, ale mi w zyciu exp co 15mixow nie wejdzie ;)
W sumie dobrze jest jak jest. Ruszy to troche handel i moze obnizy ceny :P