Statek

Zaczęty przez Mglisty, 2010 12 12, 00:38:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Mglisty

Jak można naprawić statek?
Jak można zmienić nazwę statku? (wcześniej klikało się właśnie też na sternika)

Svennson

Mnie bardziej interesuje od rzeczy wypisanych w newsie czy np ktos oprocz wlasciciela statku bedzie mogl ladowac dziala ;]
Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

Karcharot

wlasciciel- osoba majaca klucz (tak przynajmniej bylo dotychczas)

moze styknie dorobic klucz i rozdac?

nie wiem, warto sprobowac.
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

Svennson

po prostu ciekawy jestem, a zabraklo mi owej informacji .. niestety nie mam jak tego sprawdzic;/

PS. Ten news jest GENIALNY ;d
Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

Ragnall

Teraz będzie można zatapiać każdy przypadkowy statek ? np. gracza rybaka wylogowanego gdzieś na morzu ?
Zamrożony.

Mroczny

Ja rowniez mam kilka pytan:
- Jak dokladniej dziala abordaz? Czy to tylko nazwa?
- Jesli wrog wejdzie na statek w trybie abordazu a wlasciciel postanowi plynac wplaw - czy statek zostaje zniszczony wraz z intruzem?
- Jak wyglada strzelanie z dzial? Strzelaja naraz? Osobno? Jesli naraz to czy obrazenia sa mnozone przez ilosc?

Prosze o nie udzuelanie odpowiedzi typu "sprawdz sam" gdyz takowej mozliwosci nie mam na chwile obecna (nie polecam play online do UO(wszystko inne dziala swietnie)). Dla takiego newsa warto sie odmrazac :).

Sul

Cytat: Mroczny w 2010 12 12, 13:08:51
Ja rowniez mam kilka pytan:
- Jak dokladniej dziala abordaz? Czy to tylko nazwa?
- Jesli wrog wejdzie na statek w trybie abordazu a wlasciciel postanowi plynac wplaw - czy statek zostaje zniszczony wraz z intruzem?
- Jak wyglada strzelanie z dzial? Strzelaja naraz? Osobno? Jesli naraz to czy obrazenia sa mnozone przez ilosc?

Prosze o nie udzuelanie odpowiedzi typu "sprawdz sam" gdyz takowej mozliwosci nie mam na chwile obecna (nie polecam play online do UO(wszystko inne dziala swietnie)). Dla takiego newsa warto sie odmrazac :).

Na dwa pierwsze pytania masz odpowiedź w neswie. Każde działa odpala się oddzielnie przez dwuklik na nie. Ładować działa i z nich strzelać może każdy na statku.

Mglisty

1).
CytatDziała można rozstawiać na burtach.
To wszystko co znalazłem w newsie na temat techniki rozstawiania dział.
Niestety nie radzę sobie z tym.
Skąd mam wziąć to działo?
Klikałem na burty i nic,  klikałem w gumpie sternika i pojawia się tylko "Puste miejsce na działo".
Jestem w kropce.

2).
Jak można teraz zmieniać nazwę statku? Wcześniej klikało się na sternika, a teraz?

Ragnall

Cytat: Ragnall w 2010 12 12, 01:10:44
Teraz będzie można zatapiać każdy przypadkowy statek ? np. gracza rybaka wylogowanego gdzieś na morzu ?
Zamrożony.

licho

Mglisty
Jak otworzysz gumpa od sternika
masz takie ramki.
Jeśli w nich jest złota kulka to stoi tam działo, jeśli kulki nie ma a powinna być to znaczy że statek stracił to działo w wyniku uszkodzeń, musisz naprawić.
Jeśli kulka jest to klikając na nią przenosisz działo na drugą stronę.

Ragnall,  tak możesz zatapiać łodzie ludzi którzy zostawili je samym sobie i poszli spać pod pokład.
Łódka to nie domek do logautu.
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

Zathaniel

Czy uderzenie o brzeg uszkadza łódź? Jak można sprawdzić ilość uszkodzeń?
Cytat: Raaban w 2011 10 04, 18:06:16
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.

Mglisty

Cytat: licho w 2010 12 12, 19:23:19
Mglisty
Jak otworzysz gumpa od sternika
masz takie ramki.
Jeśli w nich jest złota kulka to stoi tam działo, jeśli kulki nie ma a powinna być to znaczy że statek stracił to działo w wyniku uszkodzeń, musisz naprawić.
Jeśli kulka jest to klikając na nią przenosisz działo na drugą stronę.

Buuuu...!!!!  :'(
Ja nadal nie rozumiem!
Klikam na gumpa i nie ma tam żadnych kulek!  Pisze tam że mogę mieć 5 dział, ale wszystkie ramki są puste  :'(
Statek dopiero co wyciągnąłem ze stoczni od szkutnika. Rozkładałem/składałem kilka razy i nadal brak dział, na morze nawet nie wypływałem.

Ragnall

Dlaczego Ekipa daje graczom narzędzia do odstawiania chamstwa ?

LOL. Teraz logout trzeba planować z kilkuminutowym wyprzedzeniem. Wyklęci Ci, którzy zostaną brutalnie wezwani przez RL LIFE i już nie będą mogli się bezpiecznie wylogować na łodzi.
Zamrożony.

Trawa

Cytat: Ragnall w 2010 12 12, 20:37:04
Dlaczego Ekipa daje graczom narzędzia do odstawiania chamstwa ?

LOL. Teraz logout trzeba planować z kilkuminutowym wyprzedzeniem. Wyklęci Ci, którzy zostaną brutalnie wezwani przez RL LIFE i już nie będą mogli się bezpiecznie wylogować na łodzi.

No troszkę lipa. To fakt. Będzie fala masowych zniszczeń łódek. Zostawiasz coś w skrzyni w trakcie dłuższej wyprawy, idziesz sobie i np. padasz. Przychodzisz w miejsce gdzie była łódka po sprzęt zapasowy a tu łódki brak. No cóż... chyba się trzeba będzie przerzucić na krótkie wyprawy.
Cytat: EnkilTak, są i takie perełki. Radzę uważać na napisy z frazą ,,wyjątkowej jakości", to działa jak gówno na muchy.

Sul

Już działa będą pojawiać się na łodziach, trzeba je jeszcze raz rozłożyć. Działo to taka kupka kul w jednym miejscu :)