Statek

Zaczęty przez Mglisty, 2010 12 12, 00:38:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

licho

1. rozwalanie łodzi wczoraj zostało zmienione, nie wiem czy już działa czy dopiero po resie. Obrażenia łódź dostaje dopiero po tym jak walnie z 3cią prędkością.
2. ja rozumiem że było wygodne, ale pewnie jak wypłyniesz w morze to tak łatwo cię nie znajdą i złośliwie nie zniszczą.
3. dojdzie jeszcze zmiana dawno obiecana, czyli dzięki lunecie będzie można używać trapki na morzu.

no i jak wcześniej pisłem kombinujemy nad AI mobów na wodzie by nie uciekały, nad tym byście chcieli polować na delfiny, by krakeny i węże morskie były groźne dla załóg statków a także by zaczęły pływać automatyczne łódki z załogami przeworzące ładunki.
Jednym słowem zagospodarowujemy to niebieskie na mapie na którym nic się nie działo.

Cytat
Bardziej nieklimatyczne od nich są na pewno Gargulce ze Styggian Abys.

No i tu się mylisz, bo to my jestesmy nieklimatyczni.
Jakbyś poczytał historię świata Ultimy to dowiedziałbyś się że Gargulce to jest rozumna rasa która dość często była nastawiona przyjaźnie do ludzi i współpracowali.

Cytat
Nie byłbym tego taki pewny... Armat też podobno miało nie być...

Jakbym cofnął kilka zmian których nigdy miało nie być to by cały shard nie potrafił grać (przynajmniej większość) a sporo by dostało bany.
Nie chce mi się podawać przykładów, ale jeszcze jedną sporą zmianę mamy w opracowaniu, która jak zostanie ogłoszona to pare osób się przewróci w grobowcach.
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

fenri

Działa dobrze licho rozwalanie. Ale natknąłem sie jeszcze na jeden problem. Nie mogłem przepłynąć dziś przodem przez kraniec wszechświata. Bokiem, dało rade. Moze jakaś kratka, nie wiem...

KusKus

Bo liczy sie tylko drift! :F

Ghg

Cytat: Raaban w 2010 12 13, 11:35:01
...Armata nie czyni świata Fantasy uboższym, pistolety wiadomo to już jest hardcore i pewnie nikt się nie zdecyduje na wprowadzanie broni aż tak palnej...

Cytat: Trawa w 2010 12 13, 11:41:02
Nie byłbym tego taki pewny... Armat też podobno miało nie być...

przeciez armaty byly od zawsze. na zamku lorda britisha na przyklad.
Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.

DzikiHL

Cytat: licho w 2010 12 13, 11:45:20
Nie chce mi się podawać przykładów, ale jeszcze jedną sporą zmianę mamy w opracowaniu, która jak zostanie ogłoszona to pare osób się przewróci w grobowcach.
A nie lepiej wprowadzać zmiany które spowodują, że umarli wrócą z grobu niż aby się tam mieli przewracać?
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Sul

Cytat: DzikiHL w 2010 12 13, 19:23:41
Cytat: licho w 2010 12 13, 11:45:20
A nie lepiej wprowadzać zmiany które spowodują, że umarli wrócą z grobu niż aby się tam mieli przewracać?

Nie, bo to by udupiło nekromantów.

fenri

Dzięki za licznik HP. Jeżeli chodzi o sytuacje z przepływaniem przez kraniec świata, to nie da się tylko najwiekszym statkiem i tylko przodem.

Mglisty

Cytat: Mglisty w 2010 12 12, 22:11:42
Cytat: Sul w 2010 12 12, 21:16:56
Już działa będą pojawiać się na łodziach, trzeba je jeszcze raz rozłożyć. Działo to taka kupka kul w jednym miejscu :)
No fajnie są kulki z tym że "You cant see that" (Przy bocznych działach)  :o
Działa jedynie to działo na dziobie, pojawia się "Kapitanie porazka nie mamy kul".

Ciągle wyświetla się "you cant see that" przy bocznych działach. (Największa łódka)
Próbowałem stawać we wszystkich miejscach obok kul i na samych kulach, zawsze błąd "you cant see that".

licho

A może zrobiliśmy to specjalnie żebyś przy największej łodzi i przy największej liczbie dział nie był sam sobie Steremm,Żaglem i Armatą?

Jak wejdą nowe łódki to z tyłu ty może nawet środka nie zobaczysz :)
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

Mroczny

Jest spora roznica miedzy armata a pistoletem. Mniej wiecej taka sama jak starym pentiumem w duzej obudowie a telefonem o tych samych parametrach. Armate jest relatywnie latwo wyprodukowac i nawet IRL dosc szybko ja obmyslono po zdobyciu czarnego prochu w Europie. Przypomne, ze nawet pod Grunwaldem byly nie tylko mozdzierze(a jesli trafialnosc jest +/- kilka pol na DMowych armatach na statkach to wlasnie do nich bym je przyrownal) ale nawet i reczne bombardy (prymitywne i zawodne, o czym moze ci zaswiadczyc znajomy z bydgoskiego bractwa z poblizniona czescia twarzy od jednej takiej). Poza tym swiat Sosarii tez musi ewoluowac.

Mglisty

Cytat: licho w 2010 12 14, 08:17:38
A może zrobiliśmy to specjalnie żebyś przy największej łodzi i przy największej liczbie dział nie był sam sobie Steremm,Żaglem i Armatą?

A może Pan przeczyta dokładniej o co mi chodziło ???
Napisze dobitniej:
NIE DA SIĘ UŻYĆ BOCZNYCH DZIAŁ. POJAWIA SIĘ KOMUNIKAT "I cant see that", NIEWAŻNE JAK BLISKO DZIAŁA JESTEM, ANI NAWET JEŚLI STOJĘ NA TYM DZIALE !

yacu

Cytat: licho w 2010 12 14, 08:17:38

tłum. oryg.
"...z rufy, naglu zaśniedziały, spardecku nie widzisz? To jak mam cię na oko posłać, żebyś mi na bukszprycie kulasami waterfock podziabał? Do stu beczek zgniłych śledzi! Prędzej cię na gejtawy wyślę, żebyś śniadanie oddał Neptunowi."  ;)

Dragart

To jesli ma byc pvm na morzu, to zrobcie tak zebby lodka sie nie zatrzymywala jak postac umiera. Bo teraz jest tak,z e jak ktos chce zwiac przezd mobem i umiera to sternik zatrzymuje statek i nie da sie zwiac. Nie da sie duchem opuscic statku , nic nie mozna zrobic.

Bazyli

niech sternik slucha komend ducha
CytatQuot capita, tot sensus...

Sadi666

Ale pod warunkiem jeśli Sternik rzuci Dice :P.