Nowy regulamin - bledy i uwagi

Zaczęty przez Papa Smerf, 2011 01 06, 22:13:54

Poprzedni wątek - Następny wątek

Guardian

Cytat: Sadi666 w 2011 01 07, 01:28:21
Cytat: Guardian891 w 2011 01 07, 01:22:26
ta jasne

Rozwiń.

first dostaje zbroje, sek kase i Ty na tym ogolnie rzecz biorac nic nie tracisz. Wniosek chyba nasuwa sie sam

Sadi666

Nic nie tracę, a wręcz zyskuję, bo robię sobie secia krawca, szyję demony i sprzedaje w kupcy nie za 300k, a za 100k np. Szybko przylatuję firstem i kupuje.

W drugą stronę też można. Seciem od firsta mogę za te 100k kupić kości demona za grosze. Będzie to ktoś kontrolował?

Zywol

tak przeczytałem post Hexin i na dobra sprawę można dać staf z  firsta "komuś", on da "komuś", później daje twojemu secowi i tadam! już mamy historie danego przedmiotu taka, aby się nikt nie przyczepił ;P
trochę zamieszania wyjdzie z tym teraz, ale na dobra sprawę wcześniej tez to przechodziło?
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

Gucio

Zywol przechodziło... ale teraz to będzie na masową skalę.:P

cug

Idę firstem zabić smoka, ktoś inny lootuje, i ten moja część lootu daje seciowi. Można tak? Pewnie nie, ale jak to namierzyć?

Felixor

Problem w tym cug ze takie sytuacje dzieja sie od lat na dm ;P
"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."
"Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu."

Papa Smerf

"Feel the burn of the mists. Master them. They will devour your enemies"

licho

Wy się tak strasznie o to nie martwcie, ja mam już narzędzie.
Ponieważ gdybym wprowadził automat od razu byście wiedzieli co da się namierzyć a czego nie, zaprojektowałem narzędzie dla siebie.
Co jakiś czas będę sprawdzał.

Jak u kogoś znajdę kilka itemów które będzie widać że są przypadkiem to je skasuje.
Jak u kogoś znajdę efekty mułowania to kara jest znana.

Więc raczej kombinować się nie opłaca.

Smuci mnie tylko, że tyle lat walczyliście o to by znieść nierealny zakaz gry swoimi postaciami ze swoimi kolegami.
A jak tylko pojawiła się na to szansa to każdy kombinuje w jaki sposób wykołować ekipę i zrobić z nas i innych graczy frajerów.
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

cug

Licho bardzo fajna zmiana i źle odbierasz nasz kombinowanie. Nam (mi) chodzi tylko i wyłącznie o to, żeby upewnić się i a nóż może zwrócić uwagę na coś co wydaje się potencjalnie niebezpieczne.
Jeszcze raz - bardzo super słitaśnie, że nareszcie można w pełni legalnie biegać ze swoją ekipą wszystkimi postaciami.

Badalaman

Ludzie po prostu staraja sie wybadac jaka granica mulowania bedzie akceptowana i bedzie sie ja dalo wytlumaczyc podpierajac sie przypadkami ;)

Karcharot

CytatJak u kogoś znajdę kilka itemów które będzie widać że są przypadkiem to je skasuje.

jako ze mam jedna postac to mnie nie dotyczy(przynajmniej narazie) ale...

ktos ma tracic przedmioty bo przypadkiem znalazly sie u niego na innej postaci? bo dostal ten sam stuff poprzez 5 znajomych po pol roku czasu i nawet nic o tym nie wie? O_o
troche z pupy mi sie to wydaje (lepszego rozwiazania tez niestety nie mam)
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

Prorokpl

Ludzie, moim zdaniem każdy przypadek będzie rozważany indywidualnie, bo jest zawsze setka różnych czynników. Zawsze tak było. Nie ma co gdybać i martwić się na zapas. Nie jesteście pewni co do swoich itemów? To uważajcie zatem jak handlujecie, przecież po coś te rzeczy się podpisuje (przynajmniej expy). W każdym razie myśle, że powinny się martwić tylko osoby co notorycznie łamią ten punkt albo robiły secie w celach majątkowych dla firsta lub kogokolwiek innego. Ten punkt regulaminu już był i wcale tak dużo osób nie było ukaranych.

Dajcie Licho sobie pracować po swojemu.

Hexin

licho, nikt nie narzeka, po prostu trzeba ustalić jasno granicę żeby potem nikt nie płakał, tak jak to bylo z eolem. Zmiana jak najbardziej na +.

Maelui

a moze po prostu skonczycie z kombinatorstwem i  czitowaniem i zaczniecie uczciwie grac? problem z głowy. jedno wyjscie do moonglow to jest 100 k teraz łatwo zarobic złoto i nie trzeba przerzucac w wymyslny sposob itemow z postaci na postac.

Ari

Mulowaniu stanowczo nie !!

Jednak dlaczego majac np 2 postacie nie pograc i pobawic sie z wspolnymi znajomymi raz to magiem a raz to wojaczkiem co uprzyjemni gre i zapewne zwiekszy online. Osoby na skoxanie secondow poswiecaja rowniez swoj czas wiec czemu by nie.

Swietna zmiana.