Nowy regulamin - bledy i uwagi

Zaczęty przez Papa Smerf, 2011 01 06, 22:13:54

Poprzedni wątek - Następny wątek

Senoth

Cytat: Zathaniel w 2011 01 09, 09:25:57
Cytat: Gucio w 2011 01 09, 02:30:48
Cytat: Ari w 2011 01 09, 00:33:45
Pamietam jakie byly przegiecia z razorem i nie podoba mi sie ta zmiana z razorem i programami.

Mnie również. ;)

Trzeba tylko pokazać ekipie jak to się ma do PvM. Jak wejdzie regulamin to trzeba będzie zrobić testy. Ubić exo bez padów?

Exo bez padow zaliczylem w 5 osob ;] 2 wierny 2 magi i bard. Bez Easy UO bez razorow itp(mam namysli jakies wykoxane w pyte makra). Jestesmy lepsi niz maszyna :x

A co do samego regulaminu. Niewiele sie zmienilo. Razory i inne syfy i tak beda uzywane i dopuki ktos nie wpadnie nikt nawet nie pomysli ze ich uzywal.

Moim zdaniem, skoro chcecie zezwolic na Razora (co jest bledem imho bo gnojek potrafi dosc mocno ingerowac w to co jest wysylane do serwera od clienta, a to zupelnie inna zabawa niz EUO i nowe mozliwosci), nalezy BARDZO precyzyjnie zdefiniowac jakiego rodzaju dzialania są dozwolone! Bo sie okaze ze gosc X dostanie bana za np. uniemozliwienie rzucenia na siebie An Lora (od moba/gracza - po prostu nie bedzie efektu - co jest imho przeginką) a koles Y NIE DOSTANIE bana za ukrywanie tekstu czarow (i to nie za pomocą spamu w journalu - przypominam ze tylko to jest zabronione). W mojej opinii obie sytuacje sa tak samo niedozwolone ale kary mogą być zupełnie różne a przykladow moge podac duzo wiecej. Wierzcie mi ze predzej czy pozniej przy luznym sformulowaniu tego punktu regulaminu, beda takie problemy ze OMG i ekipa zrobi w okol siebie niepotrzebny syf. Punkt dotyczacy softu jest dobry jaki jest i nie wiem PO JAKA CHOLERE chcecie go zmieniac?
LoA! I $%@#

Snibril666

Pewnie zeby nie bylo ciagle placzu, ze loa ma lepsze skrypty ;D

Teraz bedzie

PvpPR0Playah- Loa ma lepsze skrypty, bo molt cos tam....
Admin/gm/tata muminka- A Wy macie razora. Eot.

Tadam!

Thiass

Taaa..... euo juz popsulo pvp i sprawilo ze ludzie ktorzy padali by jak szmaty nagle "nauczyli sie" grac
Wejscie razora doprowadzi do przegiec i to duzych - nie tylko razor ale tez inne programiki  ;)

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Robinton

Wcześniej przynajmniej ludzie bali się tego używać bo, "a nóż ktoś się dowie". Nawet nie chodziło tu o realną możliwość sprawdzenia czy używa się tak czy nie. Imo błąd.

Antek

Używałem kiedyś na innym serwerze razora- co prawda do koksu i prostych komend ułatwiających grę, ale daje on rzeczywiście spore możliwości.

Cytat: Thiass w 2011 01 09, 11:55:57
Taaa..... euo juz popsulo pvp i sprawilo ze ludzie ktorzy padali by jak szmaty nagle "nauczyli sie" grac
;D No właśnie, tego obawiam się że może być jeszcze gorzej.

licho

Moja wiedza o Razorze widocznie była ograniczona.
To co Razor wg mnie dawał to:
ułatwienie picia butli pod klawiszami
nagrywanie makr- więc każdy nie posiadając kumpla skryptera może sobie zrobić makro
jasne noce- no to jedyne mi się średnio podobało.

Dziś postaram się odpalić Razora i przy okazji privnę osoby które mówią o większych możliwościach razora ponad to co daje EUO i zweryfikuję swoją wiedzę.
Jeśli się okaże że razor rzeczywiście ingeruje poważniej niż EUO to punkt cofniemy.

Z tego powodu właśnie projekt regulaminu pojawił się tutaj do dyskusji, żeby nie było konieczności cofania go przez usterki.
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

Papa Smerf

Ingeruje bardzo poważnie. Daje ogromne możliwości. Ale moja opinia jest subiektywna bo jestem zwolennikiem koxania i walki "z palca". Co nie zmienia faktu, że po zapozna niu sie z mozliwościami Razora, jestem w szoku...
"Feel the burn of the mists. Master them. They will devour your enemies"

Pollack

To moze napiszcie co konkretnie on umozliwia - a co narusza zasady gry - bo ja tez slyszalem duzo plotek, glownie plotek. Tak sie to szybko wyjasni i mozna go od razu wycofac z listy.

Papa Smerf

Pollack ściągnij odpal sprawdź w opcjach. Zobaczysz.

Raaban

Eeeee....
Otwiera drzwi ?
Targetuje?
Gra za was?
Razor to jedyna opcja żeby ludzie bez kolegów skrypetrów w EUOX zaczeli grać na poziomie.
Ja wiem że wiele wiele więcej może EUOX a nie Razor, i możecie sobie testować pokazywać jakieś niesamowite rzeczy ale od paru lat gram na razorze i niech Ci wszyscy ludzie którzy mówią że jest bardziej przegięty od EUOX niech udowodnią ;) Bo czekam z niecierpliwością na pokazanie mi tych "przegięć" :))

Vilku

Wszytko zalezy od skryptow . Nawet euo moze byc przegiete jesli sie ktos wysili , ale nikt nei chce ryzykowac albo  jeszcze sie taki nei znalazl ( oprocz skryptu na rolke ) . Razor ma to do siebie ze wiekszosc podstawowych rzeczy ma juz w sobie i nie trzeba latac po stronach i szukac . Kto bedzie chcial przeginac to zrobi to nawet na tym co teraz mamy , wiec nei rozumiem waszego oburzenia ,
rzemiosło górą , reszta to tylko drobny dodatek

Papa Smerf

Cytat: Raaban w 2011 01 10, 10:36:18
Eeeee....
Otwiera drzwi ?
Targetuje?
Gra za was?
Razor to jedyna opcja żeby ludzie bez kolegów skrypetrów w EUOX zaczeli grać na poziomie.
Ja wiem że wiele wiele więcej może EUOX a nie Razor, i możecie sobie testować pokazywać jakieś niesamowite rzeczy ale od paru lat gram na razorze i niech Ci wszyscy ludzie którzy mówią że jest bardziej przegięty od EUOX niech udowodnią ;) Bo czekam z niecierpliwością na pokazanie mi tych "przegięć" :))

Po przemyśleniu sprawy, uważniejszej analizie Razora stwierdzam, że masz racje. Moze zbyt pochopnie ocenilem możliwości tego programu i nie zastanowilem sie nad możliwościami, jakie daje EOU

Borry

Tak, Razor zwiększa możliwości, ale różnica pomiędzy stanem dzisiejszym (EUO), a EUO+Razor jest nieporównywalnie mniejsza niż pomiędzy "brakiem" wspomagaczy, a EUO.

Najważniejszą różnicą dla 90% graczy będzie to pisanie makr do koksu. Jak wygląda to w EUO wszyscy wiedzą, a w razorze klika się nagraj makro, wykonuje jeden cykl, a potem tylko "odtwarzaj makro". Dzięki temu DM może choć w pewnym stopniu znowu zacznie być grą w klimatach fantasy, a nie aplikacją do nauki programowania.

Dysiek

Bawiłem się razorem na innych serverach jak i na MW i Ci co mówią, że daje on mało to się mylą.

Dzięki niemu można omijać an lora można z łatwością bez użycia bindu rzucać sobie małe butle pod nogi, które wybijają z paraliżu można także jak już pisał Avatar ukrywać słowa czaruu i wiele innych fajnych rzeczy