Kopalnia Minoc

Zaczęty przez Bazyli, 2011 01 25, 13:30:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

Bazyli

Dzis czytajac placze mlodego gornika ze go zabili w Minoc, nasunelo mi sie pewne pytanie. Jesli Minoc nie jest juz przyjazne i otwarte, jest scisle zwiazane z pewna grupa graczy, to jak ma sie do posiadania przez nie kopalni z wiekszym wydobyciem tytana?

Te smaczki dane miastom mialy byc ogolnodostepne... Nikt w Occlo nie zatapia lodzi rybakow jak nie sa z Occlo, nikt w Yew nie zabrania obcym ciac tam drewna.
CytatQuot capita, tot sensus...

Papa Smerf

Trochę racji w tym jest. Kopalnia Minoc stała się "prywatna". Dlatego może i faktycznie nie powinna mieć globalnych bonusów.

Z drugiej jednak strony. Miasto posiadające takie złoża powinno byc na tyle atrakcyjne, by podejmować próby jego odbicia. Może w tym leży cały myk?
"Feel the burn of the mists. Master them. They will devour your enemies"

Diabeł

Cóż, o tym że Minoc nie jest otwarte wiadomo nie od dziś. Miasto trafilo w ręce grupy pvp w otwartych wyborach. Nie jest tak, że oni dostali je jakoś odgórnie. Mnie bardziej dziwi, że ciągle nie ma bonusów dla innych miast. Ale zaraz pewnie ktoś powie, że nikt o żadne bonusy nie występował itp itd (poza tym, ze było już parę propozycji).

@Corv - tyle że żeby można było odbić miasto, musisz jakoś do niego należeć. Nie ma innych opcji przejęcia miasta ;] .

Wol

ja mysle ze kazdy neyrtal moze isc do minoc ladnie sie zapytac o pozolenie na kopanie i kopac. nikt nie lubi jak ktos obcy spzera mu po jego wlosciach. po uprzednim zapytaniu mysle ze inaczej by wszystko wygladalo

Yogy89

zgadzam sie całkowicie odebrać im bonus wydobycia  ;D ;D ;D

DzikiHL

Trudno współpracować z miastem które:
- nie posiada straży
- nie jest chronione często przez graczy
- po jego terenie chodzą jego wrogowie
- nie posiada w ogóle komunikacji z innymi miastami
- władza strzela fohy
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Addams

Wg. mnie nie ma nic zlego w tym ze nie pozwalaja tam kopac. Maja do tego prawo :]
Anger is Easy

Yogy89

najlepiej niech każde miasto zabroni wykorzystywać swoich surowców bonusowych i niech bedzie to karane śmiercią . Chyba po to w minock jest ten bonus żeby górnicy z niego korzystali ,niedopuszczalnym jest zeby zwykli obywatele mieszani byli w porachunki wojenne gornik nie atakuje kilofem każdego kto wejdzie do kopalni z jakas bronia wiec niech i jego zostawia w spokoju

Felixor

ale kto komu broni tam kopac? przeciez zadnych zakazow nie ma... są tylko osoby ktore sie nudza i przychodza zabijac kopiacych. Tyle ze te osoby to nie wladza miasta
"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."
"Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu."

Yogy89

dlatego może nie glupim pomyslem jest zeby w kopalni stało ze dwóch strażników, wladze mogly by sie oto postarac chociasz tam . te osoby sa jakso powiazane z miastem gdyż oprócz mnie w kopalni bylo 2 innych górników którzy nalerzeli do minock a dostalo sie tylko mi chociaż nikogo nie zaczepialem

smolii

straz w kopalni jest jesli postawi je wladza ale ta straz jest dla wrogow smiertelna chyba ze nie ma juz wojny;p

Diabeł

Cytat: DzikiHL w 2011 01 25, 13:56:51
Trudno współpracować z miastem które:
- nie posiada straży

Jak to nie ma? Przecież jest, cała w kopalni! :D

Zamiast zabrać bonus, to lepiej pomyślcie jak dać bonusy innym ;)

DzikiHL

Yogy proszę przeczytaj poprzedni temat Twojego autorstwa. Z każdym postem pogarszasz swoją sytuację.
Tak to w sumie wygląda jak władzę oddaje się graczom, zawsze będzie coś co jest niewypałem.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Rey

E tam w TK swietnie to rozwiazali ze sie abonament wykupuje miesieczny.
Pilnuja tego i wszyscy sa happy

Ocllo ma rybki
TK ma najwieksza kopalnie
Minoc ma wieksze wydobycie tytanu
Nujeln ma drzewka kokosowe
Magincja ma tresera port targ i portal na rzut kamieniem ;)
Yew ma bodajze tartak albo tez cos wieksze wycinanie drewna, doszly im konie a teraz cos z lodziami planuja :)
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

Bazyli

rey: ale z miast ktore wymieniles tylko Minoc jest zamkniete dla obcych.

Nujelm nie jest miastem.
Magi nie ma bonusu do jakiegokolwiek wydobycia.
TK nie ma bonusu do wydobycia.
CytatQuot capita, tot sensus...