Skrytobojca a regulamin

Zaczęty przez spocik, 2011 03 30, 17:44:50

Poprzedni wątek - Następny wątek

Sadi666

Cytat: DzikiHL w 2011 04 07, 13:19:04
Już od jakiegoś czasu myślę nad tym postem ale nigdy mi się nie chciało go napisać.
To czy i kiedy powinno się klimacić w dużej mierze zależne jest od sytuacji w której znajduje się atakujący i ofiara. Sytuacja podlega ocenie głównie przez atakującego skryto jako że to on ma przewagę zaskoczenia.
1. Jeśli ofiarą jest nieubrany lub nawet młody gracz którego sposób obrony jest ograniczony... Dodatkowo znajduje się on w kopalni, przy drzewach, na łodzi, przy npc do koxania czy w banku. W czym problem? To miejsce powoduje, że ofiara ma ograniczone pole manewru, jest pieszo, jest prawie martwa. Obok może być nawet kilku innych takich samych jak on, nic nie zrobią, najczęściej uciekną. Mogą obudzić strażnika ale jeśli nic się nie zmieniło to zaśnie on za chwile ponownie, starczy się schować na chwilę. Może podbiec do magazyniera czy banku i szybko się wypakować ale chyba trochę bólu zamyka mu skrzynię.
Na miejscu skrytobójcy pookradałbym go na hidzie albo/i szepnął mu coś o "nie ruszaj się bo zginiesz", odszedł na 1 kratkę, zaatakował i kazał oddawać rzeczy bo śmierć. Ma czas na reakcję, ma czas by klimacić.
Jeśli poleci do strażnika to się schowam a za chwilę go zabiję.
Jeśli zobaczę że się przepakowuje to niech umiera.
Jeśli gra na zwłokę to klimatycznie go zabiję.
Jeśli nagle widzę nadchodzące posiłki to albo go zabijam albo w nogi, mam 30 sekund szybkiego biegania, dam radę raczej.
Był klimat przed, może być i po, na jego zwłokach.

2. Jeśli ofiarą jest losowo spotykana osoba w lesie to już jest lekko inaczej. Zazwyczaj jest ubrana i może uciekać ale mam 30 sekund na dogonienie go i czemu miałbym nie dać rady? Mamy te same możliwości oboje, te same prędkości. On się boi i jest zestresowany. Ja nie robię tego 1 raz, zimna krew. Tak samo każę mu oddać rzeczy albo niech ginie. Schemat podobny. A jeśli ucieknie bez słowa to już następnym razem z nim nie pogadam tylko z jego zwłokami.

Skryto to jest raczej klasa który wykorzystuje statyczność celu. Ma jedynie możliwość krótkiego dobiegu.

I tak to właśnie powinno wyglądać! Nauczcie się, że skryto korzysta z zaskoczenia. Jak ktoś jest leniwy, to może zostawiać liścik *DINTOJRA! Zabiłeś mego przyjaciela, odpłacę Ci za to z nawiązką* Ewentualnie wspominana przeze mnie emota *wykreśla postać z listy*. OFIARA NIE MUSI ZNAĆ RACJONALNEGO POWODU MORDERSTWA! Ważne, że zabójca je zna i pozna je GM, jeśli się zapyta o to. Skryto nie musi się tłumaczyć czemu go zabił, ludzie! Zresztą jak każda inna klasa niebędąca skryto (np. lik/beh, spotyka kogoś w lesie, zabija i grabi. Po zabójstwie rzuca emotki, że pożera zwłoki razem z ekwipunkiem swoimi zębami z blachy :D). Dzięki Dziki za ten post!

Syno

popieram! Nie jestem zabojca

Tamte "lata" to slynely z zaraz, groznych lasow, zlodzieji, czarownic, bohaterow i roznych ugrupowan zazwyczaj zlych (nie wliczajac robinhooda xD) oraz wiadomo porachunkow (jeden wynajmowal zabojce na drugiego) oraz rabusiow co brali zloto zamiast zycia a dawali smierc za zloto

zloto to nie wszystko i wiem ze jak sie ma duzo zlota UO staje sie nudne :P

Bazyli

dzieki bogu will wrocil!
CytatQuot capita, tot sensus...

MojoJojo

Co i tak cie nie uratuje od padania jesli masz z kims zatarg ;d

A z willa nie rob tarczy , bo jesli gracze maja zatargi to will sie raczej nie wtraci.
"Daj człowiekowi rybę , a będzie najedzony jeden dzień.
Daj człowiekowi wędkę , a będzie najedzony latami.
Daj człowiekowi religię , a umrze z głodu modląc się o rybę."
Cytat: Raaban w 2013 04 09, 10:31:47
Shard LoA.
Yew + Minoc.

Ari

Mojojojojojo dobrze napisales.

Will

Poza tym nie widziałem jeszcze na koncie rocznej wpłaty abonamentowej za "ochronę" :< .
Cytat: LindiJak gracze rpg muszą żyć z pk to niech gracze pvp żyją z rpg.

Badalaman

Mimo wszystko powrot Willa to duze swiatelko w tunelu ;)

Papa Smerf

Już już, przestańcie łechtać Jego "ego" bo nam chłopak w obłoki odleci.

Ja dla równowagi dodam, że nie ma ludzi bez wad, są tylko CI, którzy mają ich mniej lub więcej.
"Feel the burn of the mists. Master them. They will devour your enemies"

Will

No ja bym się tak nie podniecał też, bo dla mnie cała sprawa skrytobójcy to też zagwozdka. Lubię dość proste i jasne zasady stąd wolałbym nie robić żadnych wyjątków ukierunkowanych pod koncepcję klimatycznego PKera. PK to delikatna sprawa na tym serwerze i ciche zabijanie klimatycznego zabójcy lekko wkłada mi tu kij między szprychy. Bawicie się tak na własne ryzyko - pamiętajcie, że ludzie to zawistne bestie. Zrobią screen'a jak zabijacie bez słowa i wiejecie to macie problem. Dlatego ostrzegam.
Cytat: LindiJak gracze rpg muszą żyć z pk to niech gracze pvp żyją z rpg.

Ari

pk to pk ten sam regulamin i zasady niezaleznie od klasy wiec nie rozumiem tematu. Dla naduzywajacych jail proste.