Skrytobojca a regulamin

Zaczęty przez spocik, 2011 03 30, 17:44:50

Poprzedni wątek - Następny wątek

spocik

Zostalem dzisiaj bez slowa zaatakowany przez skrytobojce, ktorego imienia, ani wygladu nie znam. Chodzi o dmuchawke.

W jaki sposob mam sie obronic przed takim PK niezgodnym z regulaminem shardu? Dlaczego daliscie przyzwolenie kilku idiotom na bezkarne zabijanie neutralnych graczy?

Wnioskuje o przywrocenie komunikatu "xyz is attacking you". Nie rozumiem na jakiej podstawie ekipa w ogole mogla sie na cos takiego zgodzic.

Czy skrytobojca ktory wariuje w srodku miasta to nie jest dla ekipy to samo co mag-zaba / mag-imp lub incognito wpadajacy i wyzynajacy wszystko dookola?

Prosze o rowne traktowanie graczy, obecna sytuacja jest chora. Nie wiem nawet kto, ale ktos dobrze sie bawi klepiac wszystko dookola banku.

I prosze o darowanie sobie komentarzy w stylu "skoxaj wykrywanie/masz fiolety" itd. bo nie o tym jest ten topic. Nie pytam o balans, tylko o "dobry smak".

Nie ja dalem malpom brzytwy.

Mam na firscie reda, podobno morderce, a nigdy nie uprzykrzylem zadnemu neutralowi gry. Dlaczego ja mam isc do pierdla na 96 po jednym zgloszeniu, a jakis pajac, ktory skoxa skrytobojce rznie wszystko co sie rusza i pozostaje anonimowy?

Jeszcze raz powtorze: chodzi o neutralna postac, o ktorej isnieniu wie niewiele osob, wiec bez odniesien do firsta prosze.

-------

Tak, zale sie.

Tak, chce, by ekipa zwrocila uwage na kwestie skrytobojcy.

Nie, nie skoxam wykrywania na mojej neutralnej postaci. Nie mam miejsca, chocbym chcial.

Nie, nie chodzi tu o zaden balans.

-------

Pozwolcie redom zabijac tak samo jak skrytobojcom, to zrozumiecie na czym polega blad w konstrukcji koncepcji skrytobojcy.

O co mi chodzi konkretnie? Przywrocic normalny komunikat o ataku i wprowadzic jakies restrykcje.

Karac idiotow, ktorzy zabawiaja sie w miastach kosztem innych.

Senoth

CytatMam na firscie reda, podobno morderce, a nigdy nie uprzykrzylem zadnemu neutralowi gry. Dlaczego ja mam isc do pierdla na 96 po jednym zgloszeniu, a jakis pajac, ktory skoxa skrytobojce rznie wszystko co sie rusza i pozostaje anonimowy?

To jest sedno sprawy. Jednych regulamin obejmuje innych nie.

Dołączam sie do pytania spocika :)

WHY and HOW?!

Robinton

no, ale akurat w tym przypadku sprawa jest jasna.

Jesteś redem?
Wszyscy mogą cię zabić bez jakiegokolwiek klimatu.
Ty możesz zabić każdego reda i osobę pomarańczową bez klimatu.
Wszystkich innych musisz zabić z klimatem.

Co tu niejasnego?

spocik

Nie skumales. Nie gram obecnie tym fistem. Cala sytuacja tyczy sie neutralnej, raczej malo rozpoznawalnej postaci o statusie blue.

DzikiHL

Senoth zbiera na bana.

Spocik, ten skrytobójca nie był ukryty więc na nic Ci fiolety i wykrywanie. To mogła być każda osoba:
- nie ubrana w zbroje od kowala
- nie mająca 2h w ręku
- nie używająca żadnej umiejętności innej
- w zasięgu LOS

Dmuchawka pod tym względem wymaga naprawy bo rzeczywiście nie pokazuje kto jest sprawcą ataku. Jestem pewien, że ekipa zauważyła ten błąd jednak z tego co wiem to skrypterzy aktualnie robią coś ważnego innego.

Nie wychodziłbym tutaj z konkluzjami, że "ekipa pozwoliła na coś". Może się zdarzyć, że pomysłowość graczy przewyższy ekipę. To się jednak da naprawić i da się to też karać. Dokładna godzina i minuta, screen osób w zasięgu wzroku i szybko dojdziesz do tego kto to zrobił. Ekipa też.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Robinton

To po co w ogóle sprawa jest na forum, a nie Gm page albo PW ? :P

Myślałem, że chcesz zmienić coś z tego o czym napisałem wyżej

spocik

Naglasniam sprawe w imieniu swoim i osob, ktore maja takie same zdanie. Pisze na forum, bo czytaja to potencjalni skrytobojcy. Pisze na forum, bo moge liczyc na opinie innych osob, takze tych, ktore jeszcze sie z taka sytuacja nie zetknely. Pisze na forum, bo chce przeczytac, jakie podobne, niemile sytuacje mieli ze skryto inni gracze.

AbelarD

pk bez słowa kto za rączki w górę !!!!!!!!!
<podnosi reke>
w ogole co to za typowy forumowy płacz spot ;D
pamiętam jeszcze jak byłeś za tym aby pk odbywało sie bez słowa

KarlaK

Abe, PK bez slowa, a wiedza o tym kto Cie atakuje to co innego.

AbelarD

i to jest własnie krejzi :D

Hektor

kwestia skrytobocy bez watpienia powinna byc jeszcze poruszana
moim zdaniem obecnie ta klasa i poczynania wielu skrytobojcow mijaja sie z idea servera

wyglada to tak:
stoi sobie w banku byle kto (neutral lub gracz pvp)  w jednej chwili pojawia sie skryto, zabija na hita i znika tak samo jak sie pojawil
niby sa w ekipie porzadkowi, ktorzy staraja sie karac nieokrzesanych graczy, ale nadal widac jak panoszy sie samowolka w takich miastach jak Cove

pewnie sam bede koxal skrytobojce, jezeli owe zmiany pozostana nienaruszone
lecz jestem przekonany ze takie fragowanie w wykonaniu skrytoobcy mija sie z dobrym smakiem
zwlaszcza ze broniacy sie w mieiscie nie ma szans nawet na ucieczke przed zgonem..  ::)

zethaiks

dla mnie jest ok. do tego jest skryto by atakowac z zaskoczenia a nie wychodzic z ukrycia przedstawic sie porozmawiac itp.
mnie tez nie raz zabija skryto nawet w srodku domku gdzie koxam sobie neutralna postac.
taka ich rola maja atakowac z zaskoczenia zabic i uciec by nikt ich nie zobaczyl.

chociaz komunikat o strzalce powinien byc

sin

To jak skoxam sobie ukrywanie/zakradanie to bede mogl zabijac neutrali bez slowa, bo koncepcja mojej postaci jest atak z zaskoczenia?
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

zethaiks

jezeli bedziesz mial skryto to tak

Havv0c

Za dawnych czasów, kiedy żyli prawdziwi ninja, myślicie że najpierw wyszli ofierze na czołowe spotkanie i zapodali jej strzałkę w nos? ;) Czy może jednak chowali się gdzieś za drzewami/skałami/szafami i dopiero oddawali strzał w miękkie i witalne miejsca ofiary jak np szyja, po czym ta zaczynała się rozglądać jak szalona co się stało, nie widząc w pobliżu nikogo, i tracąc przytomność na skutek zadanej trucizny? :>

Nawiązuję tu do "xxx is attacking you", uważając że to dobrze że tego nie ma. Nie uważam jednak, ze nie mogłoby powstac jakieś inne rozwiązanie problemu z "widzeniem kto strzela", ale nie mam pomysłu jak :P
Never Give Up.