Górnik

Zaczęty przez Nezumi, 2011 05 10, 00:42:03

Poprzedni wątek - Następny wątek

Tinerot

Pamiętam kiedy mógł wszystkich. Ech... ;)
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Papa Smerf

Też to pamiętam.

A może by zrobić z wojem i magią podobnie jak jest z wojem wampem? Magia max do 80 i możliwość kastowania tylko niektórych spelli. :D

Nie, BM to nie woj.
"Feel the burn of the mists. Master them. They will devour your enemies"

Sadi666

Cytat: Czeko w 2011 05 10, 23:02:29
Cytat: Pho3niX w 2011 05 10, 22:57:59
Mag bitewny powinien móc kopać  :-\
w sumie popieram ;p

Ja też :D!

spocik

NOT.

Powinien moc kopac NOT!  :P

Bo to oznacza, ze kazdy mag bedzie mogl sobie nakopac rudy, zapomniec nauczone 2% skilla (1% taktyki i 1% anatomii), by za sekunde znow stac sie magiem.

Totalnie nieprzemyslana propozycja.

BTW: Gralem BMem i byla to najtansza postac jaka kiedykolwiek widzialem. Kolczuga z valorytu oscyluje w granicach 60k za sztuke (mithril 100k), a jest porownywalna do najlepszych armorow innych klas.

I zbroje to byl w zasadzie jedyny wiekszy wydatek tej klasy. Po co go ucinac?

Agraeld

no to zeby taki bm mogl kopac to musi miec minimum 95% bojowki. *takta i anata*

Sadi666

Cytat: Czeko w 2011 05 11, 17:24:18
no to zeby taki bm mogl kopac to musi miec minimum 95% bojowki. *takta i anata*

Dokładnie! Albo nawet GM tych skilli jednak gdzie tu logika :D? Taktyczne kopanie rudy :P? Wiem, wiem, czepiam się. Tak tylko wspominałem. Zresztą dużo jest takich nielogiczności u nas i nikt jakoś nie płacze :).

Robinton

Ekipa już wieeeeelokrotnie mówiła, że nie będzie jakiegokolwiek maga kopiącego rudę ;)

Pho3niX

Mówiła też że nie będzie widmaków bez tamki.
"Wiedźmy pośród nocy, wiodą mnie ku rogatemu księżycowi
Otwieram mą złą duszę by wzmocnić mą mroźną nienawiść
Zimny oddech czarnego serca wypełnia wszystko
Pogańskie skrzydła niosą mnie nad pałacem zła"

Tinerot

A ja w sumie nie widzę powodu żeby udostępniać bierne nabijanie str postaci która i tak większość swojego treningu w wykonaniu naszych graczy na DM II spędza w domku rzucając in noxy i sprawdzając makroczeki.

Wcześniej nie widziałem, nadal nie widzę, nie przekonaliście mnie.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

BeLikeBird

A czy zamiast blokować cały skilll, nie można by tylko zablokować gainy siły przy kopaniu dla postaci posiadającej umiejętności magiczne ?

Robinton

To akurat na pewno wpłynęłoby korzystnie na sytuacje na rynku rudy, a nikt nie parobowałby mago-górnika dla str.

spocik

Mimo wszystko osobiscie jestem przeciw.

Gornictwo mialoby zapewnic magowi ogromne mozliwosci zarobku, obok juz istniejacych.

I tak magiem mozna by bylo posiasc najlepszy, najbardziej dochodowy zestaw umiejetnosci - np gornik + zielarz + np. rybak

Wojem nie oplaca sie bawic w skrybe, w zielarza, tylko niektorymi klasami (berek???) w tamera.

Uwazam, ze byloby to niesprawiedliwe. Sytuacja na rynku rudy zas jest taka, ze magowie z niej za bardzo nie korzystaja (duuuuzo mniej niz wojowie), wiec praktycznie calosc by szla na sprzedaz.

Tych gornikow doszloby, przypuszczam, bardzo wielu, nie kilku magow. I zablokowane gainy str nie urzadzaja magow.

Suma sumarum, chodzi o dodatkowe zrodlo zarobku, bardzo wygodne (duzo bardziej, niz w przypadku woja - z ruda mozna szybko zwiac pod bank recallem na ten przyklad).

Ogolnie wydaje mi sie, ze sytuacja magow w tym momencie jest bardzo dobra.

Do koxu str jak i sensownego zarobku mozna przerobic sie na bma, bez grzybienia skilli magicznych, zapomniec i cieszyc sie bardzo szybko ponowna gra czystym magiem.

Suma sumarum jestem przeciw. Mam maga i mam woja.

growin

spot wydaje mi się, że przy obecnej wartości GP oraz łatwości zdobywania złota, ludzie nie robiliby górnika dla zarobku, a właśnie do wbicia statów. Natomiast, jeśliby gainy zablokowano, to tylko masochiści koxaliby mago-górnika ;)

Ogólnie jakby weszło, to pewnie bym skorzystał, ale magowie w kopalni to dziwna sprawa
Cytat: Gucio w 2014 02 13, 19:37:36
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.

Wol

mam maga i jestem przeciw. i tak jakis zcas temu mag dostal drwala. i na drwalumzoe sobie wymakrowac str jak bardzo chce. jak spot zauwazyl ruda magow by szla na sprzedaz:)

BeLikeBird

.... co z koleji spowoduje że ruda potanieje, oraz powstało by więcej kowalo-magów i zbroje/bronie również by potaniały.
Co z kolei spowoduje że wojownicy mniej wydadzą pieniędzy, a więc ostatecznie również zarobią na udostępnieniu magom kopalni :D