News o upadku serwera

Zaczęty przez dave, 2011 09 03, 14:35:00

Poprzedni wątek - Następny wątek

dave

Sugeruje zlikwidować news na stronie głownej o upadku serwera, mimo że ma pozytywny wyździęk. Zle wpływa to na nasz PR w stosunku do nowych, potencjalnych graczy.  ;)

Prorokpl

Nie ma żadnego newsa o upadku serwera  ::)

Co najwyżej jest news o tym, że serwer ma się dobrze i jak widać jest sporo w planach oraz w trakcie realizacji.

dave

Temat news'a: "Informacje ogólne oraz przyszłość serwera"

CytatInformacje o śmierci serwera są grubo przesadzone i w nadchodzącej przyszłości nie przewidujemy takiego scenariusza.

Jeśli uważasz, że taka treść dobrze wpływa na wizerunek to pewnie nigdy nie miałeś styczności z PR i uwierz mi, że nie jest to dobre.

Karcharot

CytatJeśli uważasz, że taka treść dobrze wpływa na wizerunek to pewnie nigdy nie miałeś styczności z PR

Na szczęście zdecydowana większość społeczeństwa nie miała tej styczności, wiec ta zdecydowana wiekszość pewnie podziela nasza zdanie, że brzmi to ok.
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

Prorokpl

Mi ten post dał nadzieję, że coś się na serwerze dzieje. Jesli ty odebrałeś to inaczej to już wyłącznie twój problem. News zostanie na stronie ;p

Thiass

Tak z ciekawosci jakie jeszcze polskie servery ultimy ciagnal na podobnym do nas poziomie? Bo jak widzialem to MW powoli przypomina miasto duchow

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Spider

News ten brzmi pozytywnie jedynie dla osób, które już tu grają i znają realia. Jeśli ktoś nowy wchodzi na stronę i widzi taki tekst, to od razu myśli "aha, czyli serwer kiepsko przędzie, że aż ekipa musi uspokajać, że nie będą zamykać serwera - lepiej nie będę się w to pakował".
W PR nie chodzi bynajmniej, żeby przekaz trafiał tylko do specjalistów, a raczej do tłumu.

Thiass: Sytuacja innych serwerów nie ma większego znaczenia, bo nowa osoba może równie dobrze olać kompletnie UO i zacząć grać w co innego. Nie znajdziesz już zapaleńców którzy muszą koniecznie zagrać w UO i kwestia leży wyłącznie w wyborze odpowiedniego shardu.