Wierny

Zaczęty przez Dysiek, 2011 11 03, 22:10:03

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dysiek

Chciałbym się dowiedzieć dlaczego niektóre skille są zablokowane dla tej klasy np traperstwo bądz wykrywanie?
I czy jest możliwość w przyszłości odblokowanie niektorych skill dla wierngo ? Bo chcąc się pobawić tą klasą trzeba z dużej "ilości" skilli zrezygnować.

ps: tak mam trape chce zrobić wiernego i chce zmiany pod siebie ( uprzedzam ludzi, którzy zaraz zaczną mi takie rzeczy pisać )

Aiwass

wierny ma praktycznie same plusy.. blessa, prota, reactiva, recalla, avatara, cios tarcza itp... a jakies minusy musi miec... i gmi wybrali ograniczenie skillowe.. i jak dla mnie to jest ok.. (sam mam wiernego)

ptak

Zresztą porządnego wiernego jak chcesz zrobić bez wypełnienia całego skillcapa? Uzdro usuniesz:P

Aiwass

wierny ma 1 wolny skill zazwyczaj postacie pvm maja piesci to wtedy maja zapchany caly skillcap...

Ari

Plus wiernego jest taki, ze jest w miare grywalna klasą w przeciwienstwie do zwykłej puszki ktora jest jednym wielkim nieporozumieniem w przypadku pvp ;)

Robinton

ale nie w przypadku pvm

Zywol

dlaczego nie w pvp? od dobrego maga masz prota i blesa takiego samego jak nie większego od wiernego ;)
a chyba więcej + nie dostajesz z tego skilla.
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

Aiwass

zywol jak to nie.. a reactiv.. ? a cios tarcza ? recall ?

Zywol

teraz tylko wierny ma cios tarcza? kiedyś czysta puszka też miała ;)
widać sporo mnie ominęło hyh
racal to nie taki bonus, jest księga ze zwojami przecie ;)
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

chud

Woj od dobrego maga dostanie lepszy prot i lepsze blesy.
Wierny jest lepszy dla samotników (wręcz idealny).
Większość jego plusów jest albo przereklamowana, albo mocno przereklamowana :).
Z jego 2 największych, moim zdaniem, zalet ostatnio uwalono jedną (ściągnie reactiva i prota, jeśli są odpalone razem, bo przecież wierny to BM).
Zostało mu coś, co jest naprawdę super - raz na kilka godzin na 15 minut prędkość konia wraz z pawężą.
Nie uważam, żeby to rekompensowało takie obostrzenia dotyczące zakazanych umiejętności. Ten build masakrycznie odszedł od tego jaki był na początku jeśli chodzi o możliwości - dlaczego zatem nie zrobić ukłonu w jego stronę, jeśli chodzi o dobór skillów?
I tak uważam, że obecny zwykły woj jest porażką i bardzo mocno należałoby przemyśleć zmiany na plus dla niego.

Ari

zawsz najlepsze txt są osoby które nie maja pojęcia a jednak sie wypowiadają ;)

Tak od maga z 100 inta jest w miarę znośnie w przypadku zwykłej puszki która jest totalnie uzależniona w wszystkim od maga. 

chud dobrze to ują wierny jest przereklamowany, nawet magiki do wiernego praktycznie nic nie zmieniają a szkoda. Dlatego taka różnorodność w formie dodatkowych skilli których może się nauczyć nie jest przesadna.

Wol

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D areis spec od wszytskiego;D wierny ejst super do pvm i w pvp ma cios tarcza ktory duzo daje;d

Ari

Z pewnością od klas które niedawno miałem i bawiłem się każda pvp .... tym bardziej z wieloletniego doświadczenia z uo oraz jej mechanik. Ostatnio miałem puszkę pożnij wiernego Skryto, Behemota, znow wiernego i teraz coś jeszcze innego ;) w ciagu kilku miesiecy  wiec doskonale znam zalety tych klas i mam b dobre porównanie.

Wyobraź sobie że znam cios tarcza więc Krzysztofem Antonio nie zostaniesz ;)

Wol

to ze grales nimi ne znaczy ze jestes specem. wierny jest bardzo dobra klasa. a te swoje wywody i pseudonaukowe tezy odpusc i zajmij sie czyms pozytecznym. nie wiem hodowla bratkow albo pisz bajki dla dzieci

Sul: A ty może zamiast umieszczać swoje przemyślenia na temat innych osób w postach użyj do tego innego medium i przy okazji przestań zaśmiecać forum. Uwagę tą kieruję do wszystkich użytkowników. Przez takie osobiste wycieczki bardzo niemiło czyta się nasze forum.

mwojok88

Jest bardzo dobra klasa dlaczego ekipa ktora idzie na pvm nie bierze ze soba zwyklej puszki tylko wiernego?gdzie nie idziesz na jakies pvm jest wierny czasami nawet 2 wiec watpie by byl przereklamowany