Łucznik, a umiejętność wierny.

Zaczęty przez pavvo, 2011 12 28, 00:49:20

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dragart

Wlasnie o to chodzi hexin ze ty bzdury piszesz. Wszyscy ci mowia ze 2+2 = 4 a ty sie upierasz ze to jest pomidor. 20 osob pisze ze lucznik jest slaby a ty twierdzisz ze jest silny i za latwo ci sie nim gralo. Naprawde myslisz ze to zalatwi sprawe? przeciez to jest zalosne.

Hexin

spoko, podkręćcie go w solo pvm, w tym rzeczywiście ssie, ale w pvp wymaga tylko lepszych przebijaków na płyty w tarczy, ew przebijaki, które można zatruwać. Nic więcej mieć nie powinien, bo jest postacią nieuchwytną , chyba, że chcecie zmniejszych przy okazji zasięg strzelania do powiedzmy max 8 pól, to spoko, coś za coś.

Estel

Cytat: Ropuch w 2012 01 03, 17:06:48
(...)
1. Traperstwo daje łucznikowi 1 dodatkowy specjalny cios, i bonus do dmg
(...)
na przykład:
Specjalny cios: Sokole oko - trafia dokładnie tam gdzie chce(oko, gardło, kolano etc.), przez co zadaje tym ciosem 200% obrażeń - tylko w PvM
Specjalny cios: Strzał w oko/ramie - po użyciu tego ciosu, potwor ma zmniejszona szanse na kolejne trafienie - tylko w PvM

O PvP się nie nie wypowiadam, bo się nie znam ;)

Thiass

bez lika kosili berkiem z bola i wampirem... co nie zrobic to zawsze placz ze zle  :(

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Cytat: Dragart w 2012 01 03, 16:32:55
Wiem jak gra avatar bo grabilem z niego magiki do lucznictwa. I wiem jak plakal jak ja padlem z magikiem i moje cialo ktos niszczyl, a avatar nie zdazyl zgrabic magika do lucznictwa :]

Wiem tez ze avatar nigdy nie wychodzil do rownej walki, 3v3 albo 5v5 . Zawsze bylo 5v3 albo 7v5.

Bo tak dziala lucznik , fajnie miec go jako dodatek, ale jesli ma byc 3v3 albo 5v5 to lepiej miec magow i wojow niz lucznika, lucznik liczy se za polowe.

Czy ty coś ćpałeś czy tylko tak piszesz? Nie pamiętam ani jednego zgonu z Twojej ręki, jedyne zgony to combosy magów + wojów, tylko tak się pada łucznikiem.
Nie będe kontynuował wywodów bo szkoda zdzierać nadruk z klawiatury i marnować czas na konwersację z Tobą ale pleciesz nieprawdopodobne bzdury.
W ogóle fragment o "płakaniu", każdy kto mnie zna wie jak sie zachowuje, ale Ty przecież nie znasz mnie w ogóle więc skąd masz mieć pojęcie o czym piszesz?
A za prowokacje podobno jest +1 na forum? :)
LoA! I $%@#

Jako osoba która już troche gra łucznikiem jestem stanowczo PRZECIWNY jakimkolwiek podpakowaniom tej klasy w PVP, lucznik w PvP jest wsparciem, służy do dobijania, nadszarpywania HP, lucznik nie moze solo skladac innego gracza OD TAK poprzez ciagle bieganie za nim bo to jest chore, jestem w stanie tak biegac ze mnie nigdy nie dogonisz. Jezeli gracz przeciwny popelnia duzo bledow wtedy solo od lucznika padnie, jezeli lucznik prawidlowo wykorzystuje spece - tak jest dobrze i tak powinno zostac. Jedyna rzecz jaka mnie boli to bardzo slaba trafialnosc w biegu, lucznik ma duze kary, powoduje to ze puszce bez zalozonego magicka po prostu nic nie robi, ale gdyby podciagnac trafialnosc bazową, bardzo mocno katowałby maga. Jest to sliski temat i wymaga bardzo delikatnego wywarzenia a nie walniecia od tak +10/20% do trafialnosci bo rozpieprzy to caly jego balans. Zauwazcie ze lucznik z magikiem (nawet i bez jak dobrze ukladaja sie hity, ale zdarza sie to troszke rzadziej) bardzo mocno pierze maga, fakt faktem ze duzo nadrabia in mani ale np. bola potrafi byc czasem decydujacym ciosem.
LoA! I $%@#

GOB

a wracajac do tematu

czy cos sie stanie jesli lucznik dostanie wiernego, nawet pelen zakres czarow, moze ze zmienionym dzialaniem aratara bo mis czy demon(o avatarze Dali nie wspomne) strzelajacy lukiem to nieporozumienie :)))

ja nie widze w tym szczegolnie zadnego przegiecia, przekoxania czy radykalnego zniszczenia balansu lucznik vs reszta swiata
bleeee

Dragart

Cytat: Avatar w 2012 01 07, 11:47:48
Cytat: Dragart w 2012 01 03, 16:32:55
Wiem jak gra avatar bo grabilem z niego magiki do lucznictwa. I wiem jak plakal jak ja padlem z magikiem i moje cialo ktos niszczyl, a avatar nie zdazyl zgrabic magika do lucznictwa :]

Wiem tez ze avatar nigdy nie wychodzil do rownej walki, 3v3 albo 5v5 . Zawsze bylo 5v3 albo 7v5.

Bo tak dziala lucznik , fajnie miec go jako dodatek, ale jesli ma byc 3v3 albo 5v5 to lepiej miec magow i wojow niz lucznika, lucznik liczy se za polowe.

Czy ty coś ćpałeś czy tylko tak piszesz? Nie pamiętam ani jednego zgonu z Twojej ręki, jedyne zgony to combosy magów + wojów, tylko tak się pada łucznikiem.
Nie będe kontynuował wywodów bo szkoda zdzierać nadruk z klawiatury i marnować czas na konwersację z Tobą ale pleciesz nieprawdopodobne bzdury.
W ogóle fragment o "płakaniu", każdy kto mnie zna wie jak sie zachowuje, ale Ty przecież nie znasz mnie w ogóle więc skąd masz mieć pojęcie o czym piszesz?
A za prowokacje podobno jest +1 na forum? :)

Spoko, tylko cie grabilem na pvp, ale dyskusja z loa nigdy nie miala sesu. Wy poprostu macie swoja wersje wydarzen.

Szkoda tylko ze 1v1 uciekales przedemna, goniles mnie dopiero jak miales kolege woja ze soba.  Wiec byc moze 1v1 cie nie zabilem, ale padales od moich strzal/rozbrojenia/boli. No a to ze loa wychodzi z miasta tylko jak ma przewage to juz wasz problem. I nie probuj zaprzeczac bo kazdy wie ze loa nie wyjdzie z miasta do rownej walki.

spocik

Akurat lucznikiem 1v1 nie ma za bardzo sensu sie porywac na nikogo, chyba, ze w celu wspomnianego wyzej dobijania. To, ze do lucznika na pvp dolacza mag, czy woj, czy inna klasa, jest dla mnie tak samo oczywiste jak to, ze mag potrzebuje wsparcia przeciwko powiedzmy berkowi. Stad tez mag bedzie uciekal, az nie trafi na sposobnosc dorwania delikwenta na klasyczne combo - mag + np. woj do dobicia.

Temat nie jest omowieniem najlepszych akcji pvp lucznikow z naszych kochanych frakcji pvp, wiec wrocmy do meritum sprawy. Przepychanki typu "ja Ciebie tak, a ty mnie wcale nie" nic tu nie dadza. Sam twierdze, ze lucznicy z LoA pokazywali topowy performance podczas swoich wyjsc, a sklonni byli przyznac, ze istnieja pewne drobne problemy, typu wlasnie trafialnosc/dmg wzgledem plytowca. Reszty po przemysleniu wypowiedzi w tym temacie, nie warto ruszac.

Cenie wypowiedzi graczy pvp z tego wzgledu, ze nie sa one wziete z "ostatnio wprowadzonych", a z praktyki. Z mojej strony to w zasadzie tyle.

Dragart, nie gotuj sie tak, nie jest istotne kto kogo ile razy wydmuchal, ale jak dobra zabawe mialy przy tym obie strony  8)

Hexin

Dragart, nie pogrążaj się.
Jesteś jak eksperci od sportclub'u, niby mają styczność z piłką nożna, ale nie potrafią sklecić ani jednego sensownego zdania.

Thiass

Panowie... Avatar jest jedyna osoba ktora naprawde dobrze ogarnia lucznika na servie, skoro mowi ze luk jest ok to znaczy ze jest naprawde dobry.
To ze luk powinien padac tylko w przypadku parala - prawda
To ze obecni lucznicy padaja bo goni ich woj - tez prawda
Wnioski mozecie sobie wyciagnac sami :)

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

pavvo

Cytat: GOB w 2012 01 07, 12:01:02
a wracajac do tematu

czy cos sie stanie jesli lucznik dostanie wiernego, nawet pelen zakres czarow, moze ze zmienionym dzialaniem aratara bo mis czy demon(o avatarze Dali nie wspomne) strzelajacy lukiem to nieporozumienie :)))

ja nie widze w tym szczegolnie zadnego przegiecia, przekoxania czy radykalnego zniszczenia balansu lucznik vs reszta swiata

Również uważam, że jeśli łucznik dostanie wiernego to nie zniszczy to balansu. Jedynie Młot Bogów może być przegięty. Czy to jest jedyny powód, dla którego łucznictwo blokuje wiernego?

spocik

Wiec chcecie wiernego z ograniczeniem armoru do luczniczego? Z blokadami skilli jak u wiernego? Jak to rozumiec? Sa inne ograniczenia - celnosci przy drugiej bojowce. Bola.

Jak to wszystko mialoby wygladac wedlug was?

Guardian

Cytat: spot w 2012 01 07, 16:46:11
Wiec chcecie wiernego z ograniczeniem armoru do luczniczego? Z blokadami skilli jak u wiernego? Jak to rozumiec? Sa inne ograniczenia - celnosci przy drugiej bojowce. Bola.

Jak to wszystko mialoby wygladac wedlug was?

No nie mozna miec trapy, shadowa, ani paru innych skilli. Puchy tez nie zaloza, trafialnosci sie pogorszy. Ciekawe ile to by przynioslo zysku? :P

E: ofc mozna przeprwoadzic test jesli nie wymaga za duzo rpacy skryptera. No chyba ze chodzi o zwarcie + makro an przezbrojenie tarcza + bron i cios tarcza w zwarciu. Ja sie jednak nie znam duzo na pvp, dlatego ciezko mi ocenic przydatnosc.

spocik

Lucznik nie moze uzywac tarcz.

A mowiac inaczej chcemy dac lucznikowi blessy, prota, reactiva i portal (+ inne pierdolki, o ktorych nie pamietam) za cene 100 skilla, bez ucinania jego mozliwosci bojowych?

Przeciw, psucie balansu w zlym stylu, bo przeciez nie musze ograniczac swoich luczniczych zalet, jesli nie zdecyduje sie na druga bojowke.

Dostane za to darmowego prota (wprowadzono mixy kamiennej dla alchemika zdaje sie specjalnie dla lucznika i skryto), ogranicze koszt klasy poprzez mniejsze zuzycie butli (niebieskie + biale). Nie bede sie dalej rozpisywal, bo nie o tym jest temat.

Natomiast lucznik z zatruwaniem i bez ukrywania nadal daje rade, takze nie widza mi sie te bonusy, nawet jesli zblokowana jest czesc atutow klasycznego wiernego.