Okazja na podniesienie online

Zaczęty przez dave, 2012 02 06, 12:27:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blind951

Cytat: Tinerot w 2012 02 06, 15:05:27
Nie podoba mi się i mam nadzieję, że przenoszenia postaci na DM nigdy nie będzie. Przechodziliśmy to już z pewnym innym shardem, w drugą stronę.
gadzam sie w 100%

Z

Death Freak

Ok, rozumiem stanowisko ekipy, ale wciąż faktem pozostaje że upadł duży shard i jest to szansa na zdobycie nowych graczy, powiększenie online.
Może w takim razie zrobić przez 2-3 miesiące bonus w gainie dla wszystkich młodych graczy. Ponieważ jest szansa na dużo nowych graczy i była by to forma reklamy dla shardu.
Dave dobrze kombinuje by wykorzystać tą okazję. Skoro kochamy tą grę zróbmy wszystko by nasz shard upadł jak najpóźniej.
"Kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem"

GOB

ci co chca gra i tak beda, ajk beda chcieli bardzo to przyjda na dm i beda grac od zera, nie ma wielkiego wyboru sharodw z przyzwoitym online a online dm po tym upadku i tak wzrosnie, a kto zacznie i bedzie grac to jest godzien, a dostanie czegos na start za darmo nie jest dobre bo nie ma sie szacunku do takich postaci i bedzie tylko syf
bleeee

AsYlum

Cytat: Death Freak w 2012 02 06, 18:58:50
Ok, rozumiem stanowisko ekipy, ale wciąż faktem pozostaje że upadł duży shard i jest to szansa na zdobycie nowych graczy, powiększenie online.
Może w takim razie zrobić przez 2-3 miesiące bonus w gainie dla wszystkich młodych graczy.
Dave dobrze kombinuje by wykorzystać tą okazję. Skoro kochamy tą grę zróbmy wszystko by nasz shard upadł jak najpóźniej.

Co ma zmienić jeszcze szybsza nauka wszystkiego? Jaki jest tego efekt?
<uninitialized object>

dave

Myślę, że temat można zamknąć,

skoro osoby prowadzące shard mają lepsze pomysły na online albo nie mają w ogóle i nie zależy im na wyższym online.

Argument, że to dwa różne systemy jest nietrafiony i nie stanowi problemu którego nie da się rozwiązać.

Część graczy również wyraziło swoją opinie w stylu psa ogrodnika "ja koxałem to czemu inny ma mieć lżej" - racja lepiej zostać z online średnio 45 i nie korzystać z okazji - widać wolą rpg z NPC'ami.

Zywol

dave proszę cie, jak ma się online zwiększyć o 40 graczy i maja tak pisać jak ty, to proszę cie idź na inny serw i nie zapraszaj kolegów z cl. nie widzę sensu nagradzania nowych graczy z innych serwerów. maja ochotę przejdą na dm albo mw, bo chyba tylko to istnieje?
jak nie? będą grali w coś innego. proste. admin wyraził stanowisko ekipy. nie użalajcie się nad tym online i rpg do npc, bo myślę ze jak by się to online zwiększyło to ludzie tacy jak ty nadal na forum by prowadzili swoje największe rpg dla świata dm ;)
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

Rey

Zas nie wsiadajcie na niego, bo dobrze kombinuje.

Dave masz kontakt z kims z cl?
Jak bedzie tu chcial grac pomoge mu w kazdym calu i na ile bedzie mnie to stac.

Niedawno do gry wrocil stary wyga ktory jak kiedys pierwsza postacia uciekalem przed worgami to mnie na pvm bral i pomagal. Koxa od zera i nie marudzi. :) A ja staram sie mu pomoc na starcie kazdemu i mysle ze wiekszosc osob na dm tak zrobi.
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

AsYlum

Cytat: dave w 2012 02 06, 20:05:24
Myślę, że temat można zamknąć,

skoro osoby prowadzące shard mają lepsze pomysły na online albo nie mają w ogóle i nie zależy im na wyższym online.

Argument, że to dwa różne systemy jest nietrafiony i nie stanowi problemu którego nie da się rozwiązać.

Część graczy również wyraziło swoją opinie w stylu psa ogrodnika "ja koxałem to czemu inny ma mieć lżej" - racja lepiej zostać z online średnio 45 i nie korzystać z okazji - widać wolą rpg z NPC'ami.

Podaj proszę rozwiązanie problemu różnych realiów technicznych dwóch serwerów zakładając, że masz pełny dostęp tylko do danych jednego z nich, a drugi to czarna skrzynka.
<uninitialized object>

Ger

ja jestem za opcją reklamy

przenoszenie postaci, jak ekipa powiedziała nie ma racji bytu - trudno, bo ja bym jakis mały bonus dal
ale pamietajmy, ze dla ogarnietych ludzi z CL, ktorzy grali x czasu w uo, skoxanie 7/7 u nas zajmie 3 tygodnie?
To nie jest duzo czasu, kazdy moze poswiecic troche czasu

rozumiem dave'a, i popieram inicjatywe, ale dawanie statow i skilli to chyba nie tedy droga

stawialbym na dobra reklame, poinformowanie tamtych graczy ze jest u nas fajnie, staty do 6/6 w niecaly tydzien...

Death Freak

Cytat: AsY!um- w 2012 02 06, 20:40:37
Podaj proszę rozwiązanie problemu różnych realiów technicznych dwóch serwerów zakładając, że masz pełny dostęp tylko do danych jednego z nich, a drugi to czarna skrzynka.

Podałem możliwe opcje w swoim pierwszym poście w tym temacie. Skoro jest ktoś komu ekipa CL przekazała dane i możliwość reanimacji, można się z tym kimś dogadać i przedstawić mu naszą propozycję.
Wszedłem obecnie na stronkę CL i widzę że jest jakiś UP i online. Tak więc istnieje możliwość weryfikacji. Jak ktoś chce się przenieść powinien przekazać login i hasło komuś z ekipy DM na swoje konto CL. Możliwe jest też użycie programu do obserwacji działań na pulpicie i kazanie takiej osobie pokazać swoją kartę skilli i statów.
Nie chce przysparzać pracy GMom porządkowym, ani uważać się za odpowiedzialnego do takiej weryfikacji, ale możliwości zawsze się znajdą jeśli są chęci.

BTW
Jakie online jest wstanie udźwignąć serwer?
"Kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem"

Zyzio

Cytat: Death Freak w 2012 02 06, 14:36:36
Osoba która przeniosła by się w przeciągu 2-3 miesięcy z CL dostała by na podstawie swojej CLowej postaci dawne skille i 80% statów posiadanych, albo max 70.
Do tego prezent powitalny 200-500k.

Proponuje jeszcze frytki do tego.

Pomysl przenoszenia postaci, statow, dobytku czy czegokolwiek poza dobrymi pomyslami z innych serwerow uwazam za chybiony. Na tych rzeczach najbardziej zalezy i tak glownie graczom pvp, a moje doswiadczenia z kultura RPG graczy pvp z CL sa podobne lub nieco smutniejsze niz te dotyczace naszych rodzimych pekerow. DM to marka sama w sobie, znana niewatpliwie wszystkim milosnikom UO w Polsce i jesli ktorys z graczy chce rozpoczac swoja przygode u nas to zapraszamy, ale nie widzi mi sie naginanie w tym celu naszych realiow.

***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html

Raaban

Juz nie przesadzaj że aż taka marka, bo słodzisz troche ;o

AsYlum

Cytat: Death Freak w 2012 02 06, 22:04:33
Cytat: AsY!um- w 2012 02 06, 20:40:37

Podałem możliwe opcje w swoim pierwszym poście w tym temacie. Skoro jest ktoś komu ekipa CL przekazała dane i możliwość reanimacji, można się z tym kimś dogadać i przedstawić mu naszą propozycję.
Wszedłem obecnie na stronkę CL i widzę że jest jakiś UP i online. Tak więc istnieje możliwość weryfikacji. Jak ktoś chce się przenieść powinien przekazać login i hasło komuś z ekipy DM na swoje konto CL. Możliwe jest też użycie programu do obserwacji działań na pulpicie i kazanie takiej osobie pokazać swoją kartę skilli i statów.
Nie chce przysparzać pracy GMom porządkowym, ani uważać się za odpowiedzialnego do takiej weryfikacji, ale możliwości zawsze się znajdą jeśli są chęci.

BTW
Jakie online jest wstanie udźwignąć serwer?

To raczej było do dave'a ;) Wybacz, ale nie zamierzam dotykać czyjegoś konta gdzieś w internecie. Zwyczajnie nie mam do tego prawa i często jest to niezgodne z regulaminem danego serwera. Nawet jeśli, to  co z tego, że zobaczę jakieś cyferki? One nie mają żadnej wartości na DM bo nie ma żadnego sensownego przelicznika, nie istnieje praktycznie żaden punkt odniesienia poza tym zwanym UO. Podobne pomysły były z dwa lata temu z MW gdy widmo zamknięcia nad nimi wisiało. Długo się zastanawialiśmy co i jak można dopasować i nie ma jak tego zrobić.

I to co podałeś DeathFreak to są jedynie techniczne sposoby przeniesienia wartości, a nie rozwiązania faktycznych nieścisłości ;) To tak jak bym zaczął losowo ludziom statystyki podnosić bo online jest za mały, albo sprzedawać konta na allegro bo może to coś zmieni.

Nie ma dobrego pomysłu na wyznaczenie czyje zasady powinny być na wierzchu w razie niezgodności. Nie ma żadnego sensownego sposobu spięcia tego, a kompilowanie dwóch serwerów to już zupełnie nowa i inna rzecz. To po prostu jest niemożliwe. Obrazując to realiami DM jest to niesławna sytuacja nanuka podniesiona do trzeciej potęgi i zastosowana u 30-90 graczy.
<uninitialized object>

Tinerot

Chciałbym do powyżśzego dodać jeszcze, że bardzo cieszę się, że zależy Wam na rozwoju servera. Szczerze i naprawdę. Ale tego merytorycznie się zrobić po prostu nie da. Trudno. Kto będzie chciał - przyjdzie. A jak ktoś nie będzie chciał, to i 9/9 go nie zachęci do gry dłużej niż te 3 miesiące.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

spocik

Dokladnie. Dlatego nie mozna zrobic dla servera nic lepszego, niz porzadne opracowanie strony www, uzupelnienie dzialow, reklama w atrakcyjny sposob, bo jednak mamy swoje mocne strony i sporo ciekawych opcji, ktorych nie ma/nie mial nikt inny.

I nie zrzucam tego bron Panie na ekipe. Oni maja juz co robic.