Zmiany w traperstwie

Zaczęty przez dave, 2012 02 11, 15:31:19

Poprzedni wątek - Następny wątek

DzikiHL

Ja patrze jeszcze inaczej. Każde udupienie skilla to ułatwienie decyzji o jego zmianie i dalszy rozwój postaci w stronę czegoś lepszego :).
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

sillence

Cytat: Bazyli w 2012 02 12, 00:16:47
Cytat: Zywol w 2012 02 11, 23:52:14
żałosny płacz, straciliście możliwość przeskanowania całego dma w 3 minuty i nie widzisz w tym pozytywów? przyzwyczailiście się do euo i możliwości łatwej gry, każde utrudnienie będzie atakiem na grywalność. musisz patrzeć na takie sytuacje trochę szerzej, a nie tylko w sposób że tracisz wielki + grywalności trapera-maga. gdzie tu logika?
amen
Amen x1000

zethaiks

żałosny płacz, straciliście możliwość przeskanowania całego dma w 3 minuty i nie widzisz w tym pozytywów? przyzwyczailiście się do euo i możliwości łatwej gry, każde utrudnienie będzie atakiem na grywalność. musisz patrzeć na takie sytuacje trochę szerzej, a nie tylko w sposób że tracisz wielki + grywalności trapera-maga. gdzie tu logika?

widac nigdy nie miales trapy skoro tak twierdzisz. co ma EUO - do zmiany w trapie ??? jak zwykle <uprawiać sex> mozna ... 2 osoby pisze amen - a jedno z drugim nie ma calkowicie nic wspolnego....

Pobiegac sobie .... jak bym chcial biegac zrobilbym woja a nie maga.... gdzie w dobie nawet wszelkich klas. / wiern(wojownik) / wamp ( wojownik czy mag) moga bardziej operowac swoimi recalami wiecej, niz czysty mag przenoszac sie ze wszystkich ladow.,. Czemu wszystko idzie w strone udupienie maga ? a innym podklasom non stop cos sie poprawia ? mag taki pr0 i pk ? gdzie on berka sklada sie na 3 hity ?

nie bede tu zaklada dodatkowych balansow. Udapiacie trape ? udupcie wszystkim a nie jak zwykle magom.... wszelkie zmiany ktore sa wprowadzane od pol roku - sa udupieniem maga - ktory i tak jest <meski czlonek> klasa w czasach dm'a .... udupiajcie wszystkich w skillach neutralnych - a nie jak zwykle magow.

AMEN - amen mow w kosciele - bo nie miales trapki nie masz i nie bedzies mial. Grunt to wypowiedzi ludzi ktorzy nie maja nic wspolnego ze zmianami.

I na koniec - nie po to sie poswieca kilkadziesiat godzin - niektorzy kilka tygodni na wyszkolenie skilla - by pozniej byl ..... bo sprawa z tropieniem 2lvl lochow byla widoczna od kilku lat. ta gra ma sprawiac ludziom przyjemnosc , by grali , a nie udupiac wszystko co jest uzyteczne, i sprawia satysfakcje z uzywania skilla...

Bo nie tylko ja , ale i wiele osob odnioslo wrazenie , ze wprowadzacie cos , a jak sie kilka osob nauczy odpowiednio uzywac danego skilla - to trzeba to udupic. Moze czas zastanowic sie nad wprowadzaniem czegos co nie jest dopracowane / przetestowane itp. Bo ludzie marnuja glupie godziny, dnie , tygodnie , na wyskilowanie czegos nowego - ktore pozniej jest upierdolone - bo ktos umie to wykorzystac - wykorzystac do celow jakie bylo stworzone.

Niech woj moze uzyc trapke raz na 3 minuty ... jezeli uzyje blesa prota / cokolwiek z magia zwiazana / nie udupiajcie <pani lekkich obyczajow> na sile magow - ktorzy i tak od X czasu nie dostaja zadnych bUSTÓw.... tylko same straty. udupiajcie rowno !!! i robcie wszystko by gra byla trudniejsza - marne godziny , dni , tygodnie spedzone, na wykoxowanie nowego skilla ktory i tak bedzie udupiony....

Powinno isc w strone ulepszenia grywalnosci , a nie udupiania, po uj wprowadzane cos - co jest kilka lat - ile lat trapka nie zmieniana ? i po kilku tygodniach placz - udupic trzeba !!! cos co nie przeszkadzalo nikomu !! ubejac uwalic i tyle, ta gra ma bawic i dawac mozliwosci co chcemy robic, a nie utrudniac wszystkim , ktorzy nauczyli sie wykorzystywac COS co WY wprowadziliscie...

Udupiliscie trapke w systemie PVP - czy gracze PVP mieli jakies "zaluzje co do tego skilla" tak byl to radar dla nas - ale tylko do polowania ludzi pvp i kazda fakcja miala to samo. A wyplakali jacy ludzie ? rpg ktorzy i tak nie padali od tego skilla. tak jak i w wypowiedziach. skaner - byl dla pvp i nikt z ludzi pvp ktorzy uzywali go miedzy soba , nie mieli zadnych pretensji. Robcie dalej muminkowo. Gdzie niedlugo faktycznie nie bedzie mozliwosci spotkac nikogo. I zostanie RPG'owanie z NPC'ami

zolta: wyedytowałem posta - autor, ostrzezenie  +1

Allton

No muszę  przyznać racje delikwentowi powyżej  ponieważ  mag jest  od tego by   dać recalla i tropić a nie biegać  z buta jak wojownik ....bądź  czekać jakiś śmieszny delay ..

Spider

A to mag jest kaleką, że z buta przebiec nie może? Na wianie przez pół mapy czerwonych im nie szkoda, a za fragiem to się już nie chce.
Miałem trapę magiem i było to i przegięte, i nudne.

PS. Skoro tak bardzo wam przeszkadza "najłagodniejsza" zmiana w trapie w tej kwestii, to może ekipa wprowadzi bardziej rygorystyczne rozwiązania, żebyście faktycznie mieli  podstawy do płaczu?

Wol

x barco ciekawe piszesz ale ludzie rpg nie wyplakali uwalenia trapki bo ich ta ziębi. za to wy wyplakujecie co chwile udupienia dla lika etc i inni ludzie cierpia. swiad dm nie kreci sie wkolo pvp. jak wam sie nie podobaja zmiany to idzcie gdzie indziej. DM to nie shard PVP

drss

Popieram zmianę. Brawo.
Nikt magom nie zablokował tropienia, tylko wyrównał poziom użyteczności skilla jak dla klas niemagicznych.
To tak w ramach balansu ;)
dea:
   firewall ? to przegladarka internetowa ?

Groe:
   masz  "meszczyzne" w opisie
Somini:
   no i?

[00:05] <Shadow_of_Death> ale najfajniejsza frakcja
[00:05] <Shadow_of_Death> order

Robinton

Zmiana ok gdy online byłby na poziomie 150+, teraz odechciewa sie jeszcze bardziej szukać fraga

Rzeczywiście szkoda, że wymuszona została ona przez graczy, którzy byli aktywni pvp i nagle im się odwidziało i chcą mieć bezpieczniej.

KAroln

Nie miałem nic przeciwko trapce, nawet kiedy koxałem. Po prostu trzeba uważnie
dobierać lochy, wiadomo, że idąc do fire jest ładny zarobek ale trzeba liczyć się z tym, że jest to dung często skanowany. Mądry gracz zrobi wszystko żeby nikt się nie domyślił, że akurat tu koxa. Taka ochrona graczy bez rozumu jest według mnie zła.
<Fel> wyjebane mam w ten shard ;]
Ranking DM ->Najbardziej aktywni (Najdłuzszy czas online):Felixor Aigelo

Dusiek

Hmmm ja tylko ciagle nie rozumiem w czym problem.
Przecież skill nie został zablokowany tylko opóźnione zostało jego działanie... i to nie aż tak drastycznie?

Do tego znów zaczyna sie akcja reakcja, dyskusja pvp, która ponoc na tym forum i tak nie ma sensu bo są eksperci którzy maja od tego podforum. Także, po co mi to wiedzieć?

spocik

Trapke uwalono wszystkim po rowno - bo nawet przyzwany berek/lik/woj/inny nie wytropi w lochu / na zewnatrz gracza.

Dodatkowo wzrosla bardzo uzytecznosc skilli pod tytulem ukrywanie/zakradanie i wykrywanie - bo jak go nie widac, to juz tylko wykrywanie moze pomoc.

Nie ustosunkuje sie narazie do samej zmiany, nie mam maga, ale wyobrazam sobie, ze teraz traperstwo traci na uzytecznosci.

Sytuacja - mag robi recalla pod loch. Okazuje sie, ze w okolicy jest inny mag, ktory 3 minuty temu nie robil recalla. Drugi mag moze spokojnie wytropic pierwszego, podczas gdy ten pierwszy nie zrobi uzytku z tropienia jeszcze przez 3 minuty.

Teraz uzywajacy recalla staje sie po trochu ofiara. A skillcap poszedl w bloto...

Jesli wpadnie mi do glowy jakies inne rozwiazanie tego problemu, to bede krzyczal.

Ropuch

Cytat: zethaiks w 2012 02 12, 04:12:15

widac nigdy nie miales trapy skoro tak twierdzisz. co ma EUO - do zmiany w trapie ??? jak zwykle <uprawiać sex> mozna ... 2 osoby pisze amen - a jedno z drugim nie ma calkowicie nic wspolnego....

Pobiegac sobie .... jak bym chcial biegac zrobilbym woja a nie maga.... gdzie w dobie nawet wszelkich klas. / wiern(wojownik) / wamp ( wojownik czy mag) moga bardziej operowac swoimi recalami wiecej, niz czysty mag przenoszac sie ze wszystkich ladow.,. Czemu wszystko idzie w strone udupienie maga ? a innym podklasom non stop cos sie poprawia ? mag taki pr0 i pk ? gdzie on berka sklada sie na 3 hity ?

nie bede tu zaklada dodatkowych balansow. Udapiacie trape ? udupcie wszystkim a nie jak zwykle magom.... wszelkie zmiany ktore sa wprowadzane od pol roku - sa udupieniem maga - ktory i tak jest <meski czlonek> klasa w czasach dm'a .... udupiajcie wszystkich w skillach neutralnych - a nie jak zwykle magow.

AMEN - amen mow w kosciele - bo nie miales trapki nie masz i nie bedzies mial. Grunt to wypowiedzi ludzi ktorzy nie maja nic wspolnego ze zmianami.

I na koniec - nie po to sie poswieca kilkadziesiat godzin - niektorzy kilka tygodni na wyszkolenie skilla - by pozniej byl ..... bo sprawa z tropieniem 2lvl lochow byla widoczna od kilku lat. ta gra ma sprawiac ludziom przyjemnosc , by grali , a nie udupiac wszystko co jest uzyteczne, i sprawia satysfakcje z uzywania skilla...

Bo nie tylko ja , ale i wiele osob odnioslo wrazenie , ze wprowadzacie cos , a jak sie kilka osob nauczy odpowiednio uzywac danego skilla - to trzeba to udupic. Moze czas zastanowic sie nad wprowadzaniem czegos co nie jest dopracowane / przetestowane itp. Bo ludzie marnuja glupie godziny, dnie , tygodnie , na wyskilowanie czegos nowego - ktore pozniej jest upierdolone - bo ktos umie to wykorzystac - wykorzystac do celow jakie bylo stworzone.

Niech woj moze uzyc trapke raz na 3 minuty ... jezeli uzyje blesa prota / cokolwiek z magia zwiazana / nie udupiajcie <pani lekkich obyczajow> na sile magow - ktorzy i tak od X czasu nie dostaja zadnych bUSTÓw.... tylko same straty. udupiajcie rowno !!! i robcie wszystko by gra byla trudniejsza - marne godziny , dni , tygodnie spedzone, na wykoxowanie nowego skilla ktory i tak bedzie udupiony....

Powinno isc w strone ulepszenia grywalnosci , a nie udupiania, po uj wprowadzane cos - co jest kilka lat - ile lat trapka nie zmieniana ? i po kilku tygodniach placz - udupic trzeba !!! cos co nie przeszkadzalo nikomu !! ubejac uwalic i tyle, ta gra ma bawic i dawac mozliwosci co chcemy robic, a nie utrudniac wszystkim , ktorzy nauczyli sie wykorzystywac COS co WY wprowadziliscie...

Udupiliscie trapke w systemie PVP - czy gracze PVP mieli jakies "zaluzje co do tego skilla" tak byl to radar dla nas - ale tylko do polowania ludzi pvp i kazda fakcja miala to samo. A wyplakali jacy ludzie ? rpg ktorzy i tak nie padali od tego skilla. tak jak i w wypowiedziach. skaner - byl dla pvp i nikt z ludzi pvp ktorzy uzywali go miedzy soba , nie mieli zadnych pretensji. Robcie dalej muminkowo. Gdzie niedlugo faktycznie nie bedzie mozliwosci spotkac nikogo. I zostanie RPG'owanie z NPC'ami

zolta: wyedytowałem posta - autor, ostrzezenie  +1

Interpunkcja: niedostateczny +. Co do samej trapki. Jak zacząłem grać na nowo po długiej przerwie, to zdziwiła mnie ta "szczałka". Może, te 3 minuty to jednak za dużo? Może 1 minuta delay?
<saxas> teraz na pvp liczy sie mag
<saxas> na dm nie ma lepszych i gorszych graczy pvp
<saxas> sa bardziej i mniej skoxani

Thiass

A pamietacie jak kiedys zeby uzywac recalla trzeba bylo iec bojowke zablokowana na 80?  ;)

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Millhaven

Lubię to!

Dobra zmiana.

growin

Można było się spodziewać tej zmiany już dawno.
Skoro przeszła dużo bardziej kontrowersyjna zmiana, typu delay na portale, to czemu nie to?;)
Cytat: Gucio w 2014 02 13, 19:37:36
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.