BM Szaman.

Zaczęty przez Raaban, 2012 04 20, 19:27:48

Poprzedni wątek - Następny wątek

Raaban

Zastanawiam się, jaki jest cel tego iż BM szaman ma osłabione Błogosławieństwo Natury.
Rozumiem że Klątwa natury jest osłabiona bo to czar ofensywny, ale dlaczego akurat buff jest osłabiony?

Dalszy problem, to to że od kiedy będąc atakowanym nie można wejść w niebieski portal to BM dostał spory cios jeżeli chodzi o uciekanie. Mag machnie Kal Ort Por, i zanim się do niego dobiegnie już go nie ma, BM jak wyczaruje niebieski, wystarczy że ktoś go zaznaczy, i uciec nie może.

Może coś z tym zrobić?
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

Millhaven

naucz sie grac i nie trzeba bedzie tracic czasu na takie "problemy"

Death Freak

Akurat Raaban poruszył coś co można by uznać za buga. "zaznaczyc" Niech w portal gate travel będzie blokada dopiero po otrzymaniu ciosu. Chociaż szczerze mówiąc nie rozumiem tej blokady... Jak ktoś ma czas w pvp wyczarować portal, to ma go dużo. Jadnak z innej beczki, czemu pk w pogoni za ofiarą miałby nie wbiec za nim w portal? Ryzyko na własną odpowiedzialność, chodzi mi tylko o możliwości.
"Kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem"

Thiass

Dlatego ze robilo sie to innaczej...
Gosc stawia Z BRITT portal niebieski np pod portal Vesper i goscie ktorzy powinni zdechnac wlaza w portal smiejac sie z 40 osob ktore ich gonia...

Obecnie uciekanie na DM jest proste jak budowa cepa, wystarczy spamowac in mani lub zalozyc tarcze.... kazdy kto pada uciekajac albo ma lagi albo lamusuje

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

el

Cytat: Thiass w 2012 04 21, 13:05:41
Obecnie uciekanie na DM jest proste jak budowa cepa, wystarczy spamowac in mani lub zalozyc tarcze.... kazdy kto pada uciekajac albo ma lagi albo lamusuje

dokładnie, tak jak Thiass powiedział! Nie wolno lamusować, a jak sie ni umi to peruka i PvM. :) Pisze, to ja - stara wyjadaczka PvP.

Sakubh

Raaban po wielu latach na dm odpowiem ci tak. 100 razy szybciej zmienić skilla niż doczekać się jakiejś logicznej zmiany... Od kiedy gram, 90% zmian wiąże się z uwaleniem skilla/czaru itd., taka polityka. Jakby się chciało wymienić co uwalono przez 7 lat to by potrzeba kilku stron na forum. Generalnie proste porównanie do rzeczywistości, mamy dużą liczbę wypadków samochodowych, jak to uleczyć? Zamiast wybudować autostrady lepiej postawić znak z ograniczeniem prędkości do 40. Taka polityka, oczywiście efekty widać w postaci online.
Gracze dla serwera czy serwer dla graczy?

GOB

generalnie to podlacze sie do tematu gdyz... BM z zalozenia ma miec oslabiona sile czarow ofensywnych a blogoslawienstwo natury takowym nie jest, jesli ktos uwaza ze jest to czar ofensywny bo zwieksza mozliwosci bojowe to tak samo prot i zwykly bless jest ofensywny bo to samo daje.
bleeee

Antheramis

Z tego co wiem necro-bm czy demo-bm nie maja uciętego boosta do czaru bufujacych skill, jedynie szaman został niesamowicie upośledzony w tym kierunku. Tak samo jak użycie śnieżnej burzy rani osobę rzucającą wiec jak to ktoś napisał "trzeba uważać".

Pomimo ze nie mam skila szamanizm jestem za tym +10 do bojówki w blesie.
Cytat: Robintonpod żadnym pozorem nie ruszać nic! bo zepsujecie coś co jest fajne

yacu

Osłabienie 'błogosławieństwa' ma swoją dłuższą historię
- kiedyś druid miał blesa +12 i mógł go dawać sobie, innym postaciom i kontrolowanym zwierzakom;
- z czasem zablokowano dawanie blesa innym postaciom;
- po jakimś czasie zredukowano blesa do +10.
Nie jest to zupełnie bezużyteczny czar, ale też nie jakiś wypasiony, dlatego wróciłbym do dawnego +12 z zablokowanym dawaniem innym postaciom.
Jeśli obecny szaman miałby po staremu +12, to z powodzeniem BM mógłby mieć +10.

GOB

ale z jakiej racji BM ma niec oslabiony czar defensywny, rownie dobrze mozna mu obciac sile rel sancta, prota i kazdego innego czaru wrzucanego w siebie. Generalnie uwazam ze to nie fair :)

edit: oslabienie czarow ofensywnych o 20% rozumiem bo BM jednak jest duzo twardszy w porownaniu ze zwyklym magiem i ma kilka fajnych zabawek jak postawa obronna(niestety tylko w stojce juz) czy paraliz ze speca z lagi.
bleeee

GOB

wracajac do tematu, dzis przez przypadek (pomylka bindow) zauwazylem pewne niepokojace zjawisko

a mianowicie

BM szamana wrzuca blessa natury za tylko 8 a nie 10 jak normalny szaman mino ze jest to czar defensywny a nie ofensywny

natomiast klatwe natury ktora sobie dzis przypadkiem wrzucilem dostalem za 11!!! mimo ze jest to czar ofensywny
bleeee

Raaban

A to ciekawe, tego nie zauważyłem.
Ale widać troche się zrobił bałagan z tym Bmem.
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

spocik

Wedlug mnie BM szaman jest czysto defensywna postacia na ten moment - ogromna przezywalnosc.

Do tego jest bardzo tanim magiem, jesli rozpatrujemy koszt kolczug (kolczuga to 392 rudy, roznica miedzy rudami to 1 ar, sa duzo latwiej dostepne od exp demonow i nawet ognikow) i broni do uma - w porownaniu do zwyklych magow - sa malo popularne, ludzie maja tego na peczki.

Rekompensaty w formie darmowych broni do uma sa bez sensu, bo tak jak mowie - te bronie leca w zbyt duzych ilosciach. Nikt nie nadaza tego zuzywac  ;).

What's the point?

Raaban

Chodzi o dmg z lagi exp ohii/zywej a dmg z +10 piorunujacej/ognistej

GOB

ale jaka rekompensata bo ja tu czegos nie rozumiem. Ja tu nie chce miec niczego rekompensowane. Po prostu czar wg mnie nie dziala tak jak powinien

aaa i nie przekonuje mnie argument ze jest to defensywna przezywalna klasa bla bla bla, bo jest taki sam jak kazdy inny BM z podklasa magiczna
bleeee