ścinanie uo, wielordzeniowy procesor

Zaczęty przez Antek, 2012 10 01, 20:41:20

Poprzedni wątek - Następny wątek

Antek

Witam!

Mam problem odnośnie działania UO. Otóż co mniej więcej 30s-2min Ultima ścina mi i wszystko na ekranie staje. Słyszałem że jest to spowodowane zbyt szybkim procesorem, czy też za dużą ilością rdzeni i że da się to w jakiś sposób naprawić. Orientuje się ktoś może jak?

Darogan

Możesz wyłączyć rdzenie, ręcznie na czas gry. Jednak jak to się robi już nie pamiętam.

fir

Menedżer zadań - prawy myszy na proces (client.exe) - ustaw koligację.

Można też z linii poleceń, ale jakoś nigdy tego nie używałem i nie wiem jak się sprawdzi na wywoływanie za pośrednictwem Razora. Jak mi się będzie po powrocie z pracy nudziło to może nawet sprawdzę ;)

Aion

odswiezanie ?
ja mialem takie przycinki i zmienialem cos z odswiezaniem i z ... pamiecia RAM....
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

Antek

Kiedy próbuje ustawić koligację jest "odmowa dostępu". Jakieś pomysły?

fir

Uruchom jako administrator. (Prawy klawisz na skrót)

Antek

Koligację można ustawić, ale nie można odpalać client'a jako administrator, ponieważ wtedy będziemy mieli o dziwo zablokowany dostęp. - jakby ktoś próbował

DzikiHL

Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Antek

Cztero "rdzeniowy". Po ustawieniu koligacji na jeden rdzeń zdaje się śmigać płynnie.

Felixor

yh Antek to nie wina procka :) to wina WIN7 i zjebanych dodatkow :) musisz wylaczyc kompozycje wizualne w win7/vista i bedzie smigalo uo jak marzenie :)
"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."
"Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu."