zmiany w traperstwie

Zaczęty przez Robinton, 2012 10 06, 18:20:52

Poprzedni wątek - Następny wątek

Robinton

Takie pytanie odnośnie opóźnienia w tropieniu po recalu lub teleporcie.

Co miała na celu ta zmiana w kontekście graczy pvp? Każdy kto takim się stawał wiedział na co się pisze. Dlaczego zatem ingerowano w coś co było dobrze zrobione i działało świetnie?

Szczególnie ciekawi mnie to w dobie niskiego online graczy pvp.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Raaban

Dokładnie. Może czas się zastanowić nad puknięciem się w pierś , posypanie głowy popiołem oraz cofnięcie tej zmiany?
Może to Już czas? EKIPO CZY TO JUŻ CZAS?!
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

Gorgian

Robinton to jest Przegiety Radar cala mape mozna przetropic w 5 min razem z lochami oczywiscie magiem

smolii

zmiana powinna dotyczyc tylko magow, woj jak przechodzi przez portal powinien moc odrazu tropic...
w koncu on nie moze sie recalowac co chwila, a wolanie woja np caly czas zielonym zeby zatropil szybko mija sie z celem.
i nie wyjezdzac z rowno uprawnieniem :D

Zyzio

W imieniu ekipy: nie, to jeszcze nie czas  ;)
***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html

Robinton

Jaki przegięty radar? Było to całkowicie normalne w sytuacji gdy mamy 50 online i chcemy znaleźć fraga, co i tak nie było proste. 5 min? szczególnie gdy 1 recall trwa 6-7s.

Źle było, że dało się wcześniej znaleźć fraga gdzieś poza miastem i trzeba było uważać?

Tinerot

Jak przestaniecie jedną trapką łapać kilka lochów, to pewnie to cofnę. Być może tylko wojowi. Ale w sumie to jeszcze nie jestem pewien.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Hexin

Dobra zmiana. Co jak co, ale mag ma za dobrze w dzisiejszych czasach.
PvM obecnie to demo+psio. Jeszcze brakuje żeby mag mial 100 razy łatwiej szukając fraga niż woj.

SiS

Opoźnienie powinno być krótsze o połowe dla maga, dla woja nie powinno być żadnego.

Generalnie uważam tą zmianę za nie do końca przemyślaną.  Przy tym do czego głównie służył nam ten skill, z pr0 umiejętności, teraz jest o kant dupy rozczaś ;x

Prorokpl

Ja mam trapę i wypowiem się teraz od strony tych waszych "fragów". Jest dobrze tak jak zrobili. Chcielibyście by wszystko było pod pvp, a DM to nie serwer tylko PVP.

Raaban

Nie Tylko ale to jedna z najważniejszych jego zalet chłoptasiu. Bez Pvp masz online 30.
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

Prorokpl

"chłoptasiu" to ty sobie możesz mówić do kolegi z podwórka. Nie jestem twoim ziomkiem więc okaż trochę manier. Skoro jest taki mały online to raczej bym szedł w jakąś dobrą reklamę serwera, jest mnóstwo ludzi którzy chcą grać i pvp  i rpg. Gm'i robią co mogą ale ostatnio mało jest światowych eventów, Mass quest z wojną Bogów coś umarł chyba. Zmiany w trapce faktycznie można by leko załagodzić ale tylko dla woja, recalla nie ma, a po przejściu przez portal i tak musi czekać.

Czy PVP to główna zaleta DM? Wątpie osobiście, ponieważ ja tu przyszedłem po dobre rpg i uważam, że wiele osób się ze mną zgodzi (chodźby te 30).

AsYlum

A bez dysku ssd w naszym serwie online wynosi 0. Wasze argumenty są nie na miejscu. Proszę się ogarnąć.
<uninitialized object>

Robinton

Asyl ale dlaczego?

Mówię tylko od strony pvp, czyli graczy którzy zdecydowali się na tą ścieżkę. Dlaczego ułatwiać im życie? Przedtem łatwiej było o fraga i to z każdej strony. Fakt, że tropienie w lochach (niektórych) jest przegięte bo dalej da się tropić przez ściany, ale każda frakcja miała taką samą możliwość znalezienia innych. Każdy w teamie ma magów z trapą!

DzikiHL

No i teraz każdy nadal ma tak samo, prawda? Nadal jest sprawiedliwie. Z resztą jeśli macie problemy ze znalezieniem fraga, pozwólcie by frag znalazł Was. Po to jest gong.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM