zmiany w traperstwie

Zaczęty przez Robinton, 2012 10 06, 18:20:52

Poprzedni wątek - Następny wątek

AsYlum

Cytat: Robinton w 2012 10 07, 14:05:33
Asyl ale dlaczego?

Mówię tylko od strony pvp, czyli graczy którzy zdecydowali się na tą ścieżkę. Dlaczego ułatwiać im życie? Przedtem łatwiej było o fraga i to z każdej strony. Fakt, że tropienie w lochach (niektórych) jest przegięte bo dalej da się tropić przez ściany, ale każda frakcja miała taką samą możliwość znalezienia innych. Każdy w teamie ma magów z trapą!

Pisałem do prorokai raabana, bo resztę dość sprawnie podsumował Tin.
<uninitialized object>

SiS

Cytat: DzikiHL w 2012 10 07, 14:12:46
No i teraz każdy nadal ma tak samo, prawda? Nadal jest sprawiedliwie. Z resztą jeśli macie problemy ze znalezieniem fraga, pozwólcie by frag znalazł Was. Po to jest gong.

Sprawiedliwe może i jest, ale opłacalność posiadania ww. skilla spadła do minimum, kiedy wcześniej była niemal obowiązkiem. Z jednej skrajności w drugą...

Ten skill dla nas graczy pvp służył tylko do szukania innych. Obecnie mechanika na to w praktyce prawie nie pozwala.

DzikiHL

Lepiej patrzeć na graczy jako na całość, bez dzielenia ich na grupy pvp, pvm, rpg. Pod tym względem Traperstwo jest nadal bardzo popularnym skillem, do tego przyjemnym i przydatnym. Nie zgodzę się z tym, że w pvp jest ono niepotrzebne. Nadal możecie szukać fragów, nadal możecie ich ścigać, nadal wiecie więcej od osób go nie posiadających. Do tego skill ten zwiększa w znacznym stopniu zarobki na koxie czy też pvm.

Skoro uważacie, że stał się niepotrzebny, to znaczy ze posiadaliście go tylko po to aby zrobić teleport i znaleźć fraga a to oznacza przegiętość.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Dusiek

A ja chciałbym się wtrącić.

Było 20 online to był płacz że online mały i nie ma fragów.
Jest średnio 55 online na dzień dzisiejszy i znów płacz, że mało fragów. No ciekawe :>

Jak padła ta propozycja odnośnie blokady po recalu/portalu to weszła w życie chyba najszybciej ze wszystkich propozycji, także ekipa jednak chyba uważała, że dobry pomysł co nie?;)

SiS

No cóż... nie wszystko co zrobi ekipa jest słuszne ;)

Hektor

dla mnie ta zmiana nie jest dobra
to głównie magowie robili trape i to właśnie oni byli najlepszymi tropicielami do szukania fragów, dzięki recallowi
teraz tego nie ma i trapa stała się w dużym stopniu bezużyteczna
wcześniej to był skill bardzo przydatny do wyszukiwania fragów, a teraz komu chce tyle biegać i wyczekiwać do możliwości tropienia?
wszystko sprowadziło się do tego, że już się nie tropi graczy pvp i mogą sobie oni spokojnie koxać
wszystkie walki pvp są tylko i wyłącznie przy gongu
teraz do czego trapa się przydaje? mogę sobie najwyżej sprawdzić ile osób jest przy gongu i szukać kogoś na hidzie
w skrócie zmiana dobra dla tych, którzy chcą sobie spokojnie koxać i ograniczać walki w jednym miejscu
ja tego nie rozumiem, bo przecież każdy gracz który zetknął się z pvp, był świadom zagrożenia i odebrania sobie swobód w spokojnym koxaniu
czyli każdy dobrowolnie godził się na ten stan rzeczy, stając się graczem pvp

Pollack

Zmiana dobra, trapa jest dalej bardzo przydatnym skillem - przypominam ze mialo & dalej ma ja mnostwo wojakow - a oni akurat specjalnie udupieni nie zostali (poza portalami, jesli ktos skanowal okolice).

A dla marudzacych magow jedna rada, no moze dwie - dala bozia (GM) nozki? - to sie przebiegnijcie po tych kox placach i sobie sprawdzcie jak wam zalezy - od komfortu wam sie w dupach poprzewracalo i tyle..:) A teraz bedziemy uzywac argumentow o ograniczeniu walki do jednego miejsca... Jesli dla was wjazd na pojedyncza postac w 5 na koxie byl walka pvp - to dziekuje, postoje.

Druga rada - raczej nie jestes jedynym magiem w swojej frakcji - wiec moze sprobojcie uwaga... porozmawiac... podzielic sobie mape na sektory i obskoczycie ja we 3 w 5 minut. Zupelnie nie rozumiem czemu ja moglem to spokojnie zrobic spuszkowanym wojem, a nie moze tego zrobic lekki mag - ktory sie tym recallem moze wspomoc jednak dodatkowo.

AbelarD

polać pollackowi ! dobrze gada
ps Hektor zastanów się 3 razy zanim coś napiszesz bo twoje wypociny są jest śmiechu warte na temat tropienia.
Problem jest tez taki ze analizujecie skill tylko i wyłącznie pod względem pvp! co również jest śmiechu warte , nie każdy jak ty i ja  gra pvp pamiętaj o tym ;)

Darogan

Zastosowanie Trapki :
A) Wycinanie więcej skór niż osoba bez trapki
B) Robienie trofea z pokonanej bestii
C) Wyszukanie zwierzyny - czyli sprawdzenie czy mob na którego polujemy jest w terenie.
D) Sprawdzenie czy pod miastem jest bezpiecznie, gdy chcemy opuścić jego mury
E) Rozeznanie się z w liczbie przeciwników na polu walki
F) Pościg za złodziejami

Zmiana w trapce zabrała :

G) Skanowanie całej mapy w poszukiwaniu celów do pk

Bonne

+ wycinanie większej ilości mięska, jako kucharz z chęcią z tego korzystam.

Mam trapke na 2 postaciach - tylko pvm, nie uważam jej za beznadziejny skill :]

//tak się wtrąciłam

skorzak

+wycinanie dużo więcej pajęczyny, która do tanich nie należy:P
,,<Lilianna> ale ja cie juz nie lubie" <- i nawzajem wszystkiego najlepszego :*
mae (gm dm 26.10.2011):
"Przeciez to tylko fabula, ktora latwo mozesz olac, skorzak. Nikt ci niczego nie zabiera, nie kaze niczego pla

Jackob

Cytat: Hektor w 2012 10 08, 12:19:18
dla mnie ta zmiana nie jest dobra
to głównie magowie robili trape i to właśnie oni byli najlepszymi tropicielami do szukania fragów, dzięki recallowi
teraz tego nie ma i trapa stała się w dużym stopniu bezużyteczna
wcześniej to był skill bardzo przydatny do wyszukiwania fragów, a teraz komu chce tyle biegać i wyczekiwać do możliwości tropienia?
wszystko sprowadziło się do tego, że już się nie tropi graczy pvp i mogą sobie oni spokojnie koxać
wszystkie walki pvp są tylko i wyłącznie przy gongu
teraz do czego trapa się przydaje? mogę sobie najwyżej sprawdzić ile osób jest przy gongu i szukać kogoś na hidzie
w skrócie zmiana dobra dla tych, którzy chcą sobie spokojnie koxać i ograniczać walki w jednym miejscu
ja tego nie rozumiem, bo przecież każdy gracz który zetknął się z pvp, był świadom zagrożenia i odebrania sobie swobód w spokojnym koxaniu
czyli każdy dobrowolnie godził się na ten stan rzeczy, stając się graczem pvp

No ta, je**ć wszystkich aż zaczą żałować , że zaczeli grać w tą grę :)

Zdejmij te klapi z oczu, jeden z drugim, albo nauczcie się mapy, bo dalej macie możliwość skanowania całej mapy w dobrych kilka minut.. tyle , że...

Z  BUTA !!

*smieje sie soczyście*

p.s Jestem wojem, mam trape, jest zajebista, mam fragów w brut poza gongiem. Niczego nie żałuje, jest pieknie.  8)

HurDur

Używam trapki do szukania mobków i unikania graczy pvp, więc chyba jednak wszystko jest w porządku. Jeśli ktoś nie umie grać inaczej jak wyładowywując swoją frustracje szukając fragów w lasach, to chyba jednak pomylił serwery.

KAroln

przeciw są z reguły gracze, którzy boją się być zabici na koxie/pvm a ja myślę, że właśnie to ryzyko musi być.
<Fel> wyjebane mam w ten shard ;]
Ranking DM ->Najbardziej aktywni (Najdłuzszy czas online):Felixor Aigelo

Wol

no to jest ryzyko. to ze wam sie dupy nie chce ruszyc to nie ich problem. dalej mozesz isc sparwdzic i zabic kogos.