zmiany w traperstwie

Zaczęty przez Robinton, 2012 10 06, 18:20:52

Poprzedni wątek - Następny wątek

Hektor

Cytat: AbelarD w 2012 10 08, 15:27:01
polać pollackowi ! dobrze gada
ps Hektor zastanów się 3 razy zanim coś napiszesz bo twoje wypociny są jest śmiechu warte na temat tropienia.
Problem jest tez taki ze analizujecie skill tylko i wyłącznie pod względem pvp! co również jest śmiechu warte , nie każdy jak ty i ja  gra pvp pamiętaj o tym ;)

ps Abe zastanow sie 3 razy, nim jeszcze raz tak do mnie napiszesz

AbelarD

wybacz lordzie że mam swą opinie, podobną do większości

Aion

Cytat: Robinton w 2012 10 06, 18:20:52
Takie pytanie odnośnie opóźnienia w tropieniu po recalu lub teleporcie.

Co miała na celu ta zmiana w kontekście graczy pvp? Każdy kto takim się stawał wiedział na co się pisze. Dlaczego zatem ingerowano w coś co było dobrze zrobione i działało świetnie?

Szczególnie ciekawi mnie to w dobie niskiego online graczy pvp.

Z góry dzięki za odpowiedź.

a karczmarz?
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

SiS

Ja widzie, że pozytwnie o atkualnej zmianie w traperstwie wypowiadaja się gracze nonpvp którym jest bez różnicy w sposob jaki dziala tropienie, wiec po co zabieracie glos w sprawie ktora was w ogole nie dotyczy?

DzikiHL

Pewno, że dotyczy. Starczy powiedzieć komuś na ircu, że jest debilem i już na chwile stajesz się graczem pvp.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

KAroln

Jak wypisujesz takie rzeczy ludziom na ircu to zasłużyłeś.
<Fel> wyjebane mam w ten shard ;]
Ranking DM ->Najbardziej aktywni (Najdłuzszy czas online):Felixor Aigelo

DzikiHL

To akurat luźny przykład. Mam na to dwie uwagi nawet:
- Nie powinno się łączyć życia realnego z życiem w grze
- Jeśli ktoś zabija kogoś w grze dlatego, że ten nazwał go debilem poza grą, to właśnie ten debil zasłużył na nazwanie go debilem.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

mwojok88

a ja mysle ze nalezy zamknac ten temat bo jest dobrze jak jest

Dusiek

SiS, ;)
Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie.
Skoro ta zmiana podoba się graczom nonpvp to jednak chyba coś było w tym, że tropili ich gracze pvp i przeszkadzali im w rozgrywce. No nie? Bo po co by sie wypowiadali, skoro zmiana ich nie dotyczy.  ;)

Hektor w swoich postach sam pokazuje dlaczego ta zmiana jest dobra. ;)

Osobiście jestem głownie graczem pvm, bo raczkuje pvp... i to że zacząłem pvp znaczy ze już nie mogę sobie w spokoju pokoxać gdzieś? Bo to wynika z wypowiedzi Hektora. Bo wrogów mam po każdej stronie także gdyby takiej blokady jaka jest teraz z traperstwem nie było miałbym w każdym lochu odwiedziny co 5 min ( waszym sposobem myślenia).

A z mojej perspektywy zmiana nie podoba się leniwym i starym graczom pvp, ktorym po prostu nie chce się tej chwili odczekać lub też przebiec...

SiS

Oj nie do końca sobie odpowiedziałem... Dla mnie to trochę podobna sytuacja co z chęcią zainstalowania sobie prze zemnie klimatyzatora na bloku [wspólnota] i mieszkańcami - *!* z innych klatek, których moja klimatyzacja ni ziębi ni parzy, tylko dlatego ze są polakami/*!*/zazdrośnikami nie wyraziła zgodny na jej montaż, kiedy mieszkańcy z mojej klatki, w których ewentualnie mógłby najbardziej uderzyć jej montaż, wyraziła zgodę.

To samo jest tutaj. Wypowiadają się osoby na nie,  w głównej mierze te, których to chyba w ogóle nie dotyczy.
Dlaczego wojownik nie mający recalla i przechodzący przez portal [nie gracza] nie może użyć trapy?! Toż to totalna głupota.

I rzecz się sprowadzi do tego, ze cześć osób zagrożonych ich zjumaniem na pvm/koxie będzie w ogóle chciała wywalenia tropienia, a już na pewno nie przywrócenia starego systemu tropienia, a druga cześć, chcąca szukać fragow dzięki swojemu jednemu skillowi do tego przezaczonego, będzie chciała cofnięcia zmiany. I teraz wszystko zależy od rządzących po której stronie się opowiedzą.

Dla mnie zmiana jest nietrafiona!
Zgadzam się, ze Mag nie powinien móc skanować całej mapy w 2min, jednak obecna przerwa dla niego jest zdecydowanie za długa i powinna zostać skrócona o połowę. Osoba niemagiczna powinna móc tropić od razu, a już na pewno nie czekać taki okres czasu jak teraz ;o

I niestety Hektor ma racje, chcąc pvp tutaj trzeba się liczyć z tym, że się będzie nęknaym, taki urok tej strony medalu. I ekipa nie powinna zmieniać trapy, a co najwyżej podjąć probe zmiany mentalności i charakterów grających, co i tak im się przeca nie uda.

Pollack

Osobo PvP - Tin chyba na poczatku podal powod zmiany. Jak powod ustanie wtedy mozna podyskutowac w tym temacie. W obecnej chwili raczej nie ma sensu. Sobie znalezliscie kluczowy motyw dla pvp...

Jasmine

Cytat: SiS w 2012 10 08, 23:00:11
Dlaczego wojownik nie mający recalla i przechodzący przez portal [nie gracza] nie może użyć trapy?! Toż to totalna głupota.

recall > przywolanie > trap. i tak w kolko

tak w kwestii poskromienia nazywania glupimi ludzi ktorzy zapobiegaja powstawania dziur w obecnym zalozeniu trapki.

SiS

No wlasnie ;O

Zobacz sobie ile masz zachodu i jaki koszt. Dodatkowo nie trwa to 10 sec.

Dusiek

Ale gdzie tak na prawdę wasz argument ZA?
Bo jak narazie to wszystko sie sprowadza do tego, że ja chce bo  mam szybciej i dla mnie to niewygodne.

Wol

daza do tego ze jak sie logna  to wyskoczy im gump z lista graczy online i wsporzednymi w jkich sie znajduja;]  bo danie um traperstwo jest takie czasochlonne