Zmiana w wampirze

Zaczęty przez Maelui, 2013 01 21, 10:27:45

Poprzedni wątek - Następny wątek

Bazyli

Cytat: Maelui w 2013 01 23, 15:43:04
to juz lepiej niech ciała wilkołaków mobów dropią spec loot w postaci fiolki z taka krwia ;]]]

i tak wyglada "dobrowolnie oddana krew wilkolaka" z perspektywy wampira  ::)
CytatQuot capita, tot sensus...

On

Od pijawki z chaosu, wypraszam sobie ;)
Informator Konwentowy - twoje informacje o konwentach w Polsce.

Maelui

pijawki to masz w zamku ;] to ze biegam pvp nie znaczy ze porzuciłam rpg ;]

On

Nie chce mi sie wchodzic na dyskusje o poziomie rpg wampirow zamkowych, ale w momencie w ktorym wyrzeklas sie przedwiecznego stalas sie zwyczajna pijawka, face it.

Maelui

hehehe i jak zwykle nikt przekazu nie zrozumial ;]

zreszta wiekszosc wampirów w ogole nie uznaje przedwiecznego wiec koniec koncow biegaja same pijawki skoro takie rozumowanie wypłyneło ;]

nikt nie ma pojecia kim jest przedwieczny i co znaczy bycie czystej krwi wampirem lub pijawką. Odeszłam jedynie z grupy fabularnej bo mi przestała odpowiadać z wielu względów ;]

zaden wampir nie ma tez narzuconej z góry wiary od lat moja postac wyznawała Daywadosa teraz robi to po prostu oficjalnie ;] Nie zmienia to tez faktu ze nadal jestem kaplanka Vitae i nadal poczuwam sie w obowiązku opieki nad cialem przedwiecznego ;] zreszta. nikt inny tego nie robi i nie bedzie robił bo teraz modny jest Glaaifhest ;oo

Aion

Cytat: Maelui w 2013 01 23, 16:09:51
hehehe i jak zwykle nikt przekazu nie zrozumial ;]

zreszta wiekszosc wampirów w ogole nie uznaje przedwiecznego wiec koniec koncow biegaja same pijawki skoro takie rozumowanie wypłyneło ;]

nikt nie ma pojecia kim jest przedwieczny i co znaczy bycie czystej krwi wampirem lub pijawką. Odeszłam jedynie z grupy fabularnej bo mi przestała odpowiadać z wielu względów ;]

zaden wampir nie ma tez narzuconej z góry wiary od lat moja postac wyznawała Daywadosa teraz robi to po prostu oficjalnie ;] Nie zmienia to tez faktu ze nadal jestem kaplanka Vitae i nadal poczuwam sie w obowiązku opieki nad cialem przedwiecznego ;] zreszta. nikt inny tego nie robi i nie bedzie robił bo teraz modny jest Glaaifhest ;oo

I dobrze, ze nie jestes w Zamku bo to troszke zalatywalo teatrzykiem noobow ;)
lepszy los fajnego renegata niz owieczki wampierzej :)
pozdrawiam nooby z zamku "przedwieczne" z dopiskiem mlody, ktore wyzej s***a niz glowy maja :)
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

Maelui

no nie powiem zmiana wyszla mi jedynie na dobre ;]
na razie koxam bo zbyt wiele ze swoimi statami zrobic nie moge ale nie przeszkadza mi to wyjsc i epicko pasc na 3 strzały ;] dobry fun

moriana

Po pierwsze propozycja On'a wydaje się rozsądna. Jeśli jakiś wilkołak przyzwoli na wypicie swojej krwi a wampir wyrazi chęć nie widzę przeciwwskazań. O ile rzeczywiście czas trwania efektu takiej krwi była by ograniczona jak picie butli niebieskich i białych bądź bless maga. Za dnia wampir wojownik jest pure pucha i czasem gdy idzie się na większe pvm(bo tylko w tej kwestii się wypowiadam) jedna noc nie wystarczy aby np. wyczyścić całe Destard. A w tak małej grupie fabularnej jaką są wampiry nie zawsze uda się iść z magiem, którego bless będzie wyższy od standardowego blessa. Biorąc pod uwagę fakt, że spora część wampów chodzi wyłącznie w swoim gronie, ewentualnie innymi dziećmi nocy.

A co do Ciebie Aionie :) Jeśli zwracasz się do wampira "dzieciaku","Zamilcz" i inne tego typu zwroty okazujące brak szacunku to nie dziw się, że ktoś nie ma ochoty tego wysłuchiwać. Biorąc pod uwagę, że wampy o których mówisz nigdy nie określiły się mianem "Przedwiecznego" i dla Twojej wiadomości nie były to młode wampy. Jeśli ktoś oczekuje od kogoś klimatu a nie wykazuję się nawet minimum przyzwoitości przy "klimaceniu" to oszczędź sobie tych bajek i nie ubarwiaj przesadnie czegoś co na dobra sprawę miało miejsce, ale w zupełnie innym wykonaniu. Pozdrawiam.
Life's tragedy is that we get old too soon and wise too late. - Ben Franklin

Maelui

Mysle ze w propozycji Diaba jest problem w oskryptowaniu tego.
JAsne fajnie byłoby odgrywac cos takiego itp ale fiolki ze spec lootu sa latwiejsze w ogarnieciu dla skryptera.

Ewentualnie moga je dropic wilkołaki-gracze ;]]]]

On

Odezwala sie programistka, majaca pojecie o pisaniu skryptow.

Czy to w fiolce, czy w formie ugryzienia, zasada dzialania jest taka sama, wiec oskrypt dla blessa bylby dokladnie taki sam. Jedyna roznica - gump na zgode (ktory moze byc wykorzystany z gumpa na przyklad na zgode na przeszukanie, nie ma co wybijac otwartych drzwi).

Aion

Cytat: moriana w 2013 01 23, 16:42:07
Po pierwsze propozycja On'a wydaje się rozsądna. Jeśli jakiś wilkołak przyzwoli na wypicie swojej krwi a wampir wyrazi chęć nie widzę przeciwwskazań. O ile rzeczywiście czas trwania efektu takiej krwi była by ograniczona jak picie butli niebieskich i białych bądź bless maga. Za dnia wampir wojownik jest pure pucha i czasem gdy idzie się na większe pvm(bo tylko w tej kwestii się wypowiadam) jedna noc nie wystarczy aby np. wyczyścić całe Destard. A w tak małej grupie fabularnej jaką są wampiry nie zawsze uda się iść z magiem, którego bless będzie wyższy od standardowego blessa. Biorąc pod uwagę fakt, że spora część wampów chodzi wyłącznie w swoim gronie, ewentualnie innymi dziećmi nocy.

A co do Ciebie Aionie :) Jeśli zwracasz się do wampira "dzieciaku","Zamilcz" i inne tego typu zwroty okazujące brak szacunku to nie dziw się, że ktoś nie ma ochoty tego wysłuchiwać. Biorąc pod uwagę, że wampy o których mówisz nigdy nie określiły się mianem "Przedwiecznego" i dla Twojej wiadomości nie były to młode wampy. Jeśli ktoś oczekuje od kogoś klimatu a nie wykazuję się nawet minimum przyzwoitości przy "klimaceniu" to oszczędź sobie tych bajek i nie ubarwiaj przesadnie czegoś co na dobra sprawę miało miejsce, ale w zupełnie innym wykonaniu. Pozdrawiam.

juz fabularnie... nie mow, zeby 107 letni gracz okazywal szacunek do wmapirka, ktory ledwo z pampersa wyskoczyl.
Opisujesz koncowke sytacji a nie cala dyskusje ;)
a w grze gowniarstwa tolerowac nie bede :)

Dwa - od tych dwoch wampirow czegos takiego jak klimat nie oczekuje (blagam Cie wiem co to za wampiry byly), z przebiegu calej rozmowy mozna bylo zauwazyc - brak dystansu do prowadzenia rozmowy, jak i przemadrzalosc i glupote tych wampirow (w grze nie oceniam ludzi).
Jezeli ktos nie potrafi wyrnac z sytuacji niech lepiej zajmie sie swoimi rzeczami. Ja w ultime gram bardzo rzadko bo po prostu czas mi na to nie pozwala, sadze jednak, ze wampiry powinny byc zastrzezone dla graczy koncpecyjnych i to bardzo.
I wybacz mi ale dla mnie jakis wampirek, ktory gra tu 4-5msc nie jest stara postacia (sorry siedze to juz 7-8 rok i wampirow to ja poznalem tyle, ze ho ho)
Dla mnie to zwyczajnie kolejny motloch mlodzieniaszkow, ktory pojawil sie bo starsi poszli spac.
Jak sie Tobie realia nie podobaja - trudno, idz do wlasnej piaskownicy. Ja nie bede tolerowal paplaniny.
Zaczelo sie od tego, ze powiedzialem wlasnie cos o tym, ze te wampitki to podrostki i gowniarstwo :) co sie im nie spodobalo.
Gorzka prawda no ale ;)

On

107 letnia postać mówiąca "dzieciaku" do 110 letniej postaci, brawo Aion, you made my day. To że kogoś nie znasz, nie oznacza że to młoda postać....

P.S. Prosze ekipe o zamurowanie tego topicu, shitstorm tu nie potrzebny.

Aion

Cytat: On w 2013 01 23, 16:58:08
107 letnia postać mówiąca "dzieciaku" do 110 letniej postaci, brawo Aion, you made my day. To że kogoś nie znasz, nie oznacza że to młoda postać....

eot ;) nauczylem sie nie podchwytywac dziecinnych prowokacji.
Wole na PW wyjasnic

growin

Cytat: Aion w 2013 01 23, 17:01:57
Cytat: On w 2013 01 23, 16:58:08

eot ;) nauczylem sie nie podchwytywac dziecinnych prowokacji.
Wole na PW wyjasnic

hahaha:D

i kozak vel gram tu 8 lat kolejny raz wyszedł na... ;)

Aion zbastuj trochę, bo mam wrażenie, że jedyna osoba która, uważa Cię za legendę jesteś Ty sam ;)
"Gram 8 lat wiec jestem kozakiem, grasz wiecej? nie ma tematu" :D
Cytat: Gucio w 2014 02 13, 19:37:36
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.

Aion

aboslutnie nie o to chodzi...
ok, zeby bylo jasne.

Dlaczego WAMPIRY jako rasa sa uwazane za mumunkowe posmiewisko na dmce.
Wlasnie dostalem informacje - o istniejacym Kanonie odgrywania wampira.
Sam jestem zdania, ze nie istnieje zalozenie - jak grac by grac dobrze. jednak postanowilem lekko zglebic temat tutaj poruszany dotyczacy - odgrywania wampira.

Istnieje wiele istniejacych przekazow w kulturze mowiacych o wampirach etc. Niestety dla mnie jedynym dobrym przekazem jest Vlad Tepes z Karpat jego historia, polecam z reszta tym, ktorzy chca odgrywac wampira ksiazke pt "Hiatoryk" , moim zdaniem najlepsza ksiazka o wampirach. (ksiazka Elizabeth Kostovej, swietna lektura). Niestety wiele osob grajacych na DM II wychowalo sie na Sadze Zmierzch i uwaza Roberta Patinsona za emo-jedynie-sluszna koncepcje.
Dlatego boli mnie to, ze taka droge obraly wampiry na shardzie dm.
Wychowany na filmie Coppoli i legendach o wampirach szanuje te, ktore wpisuja sie w koncept widziany przeze mnie.
Wampir to istota przede wszystkim potezna, pragnaca krwi ponad wszsytko. to istota do cna zla , ktora uwielbia wladze oraz pala checia morderstwa. W koncu moim zdaniem glownym punktem wampira powinno byc swietne radzenie sobie w pvp.
Przepraszam ale kanon wampirek-ala-robert-patinson - ja wysiadam :)
a wlasnie taki obraz rysuja przed soba wampirki z zamku wampirow. Grupa zakochanych w sobie bladych adoratorow, ktora nie potrafi miecza podniesc na innego gracza.....
ZALOSNE!
Glownym punktem bycia wampirem powinno byc - bezwzgledny NAKAZ gry pvp, jezeli chce sie byc WYSOKO w hierarchii wampirow.

Mozecie sie nie zgadzac z moim podejsciem, ale nie dziwcie sie, ze wowczas gracze takich ludzi beda uwazac za WAMPIRY DM II - Saga Zmierzch wita.