Anatomia u BM

Zaczęty przez Wojto, 2013 01 28, 22:20:22

Poprzedni wątek - Następny wątek

Wojto

Zgodnie z informacjami na stronie anatomia wpływa tylko na dmg. Jednak w poście napisanym kiedyś tam w ostatnio wprowadzonych:

CytatPudao i laska z ostrzami nie wymaga już anatomii. Bm, który decyduje się na nieposiadanie anatomii zmniejsza tym samym zadawane bronią obrażenia i celność. Dodatkowo traci dostęp do kolczugi.

Więc jak to jest? BM bez anatomii ma zmniejszony tylko dmg z lagi czy też celność? Prosiłbym raczej o wypowiedź tylko kogoś kto ma wgląd do skryptu, albo osobę która to sprawdzała i wie na pewno :)

Sadi666

Z tego co wiem, to właśnie Anatomia - obrażenia, Taktyka - trafialność/uniki, ale właśnie trzeba czekać na odpowiedź kogoś "kto ma wgląd" :P.

spot

Anatomia wplywa tez na ilosc hp przywracanego bandazem! :) Przydatne podczas koxu BMa, niewatpliwie.

dawiss

Plus dodaje kilka punktów HP(5 przy 100).

mae

Juz kiedys wam pisalem, ze anatomia ma wplyw na celnosc

sin

U bm'a czy w ogole?
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

On

No tak, komuś się chciało pisać, żeby każdemu zestawowi skillów anatomia działała inaczej. --'
Informator Konwentowy - twoje informacje o konwentach w Polsce.

DzikiHL

CytatJuz kiedys wam pisalem, ze anatomia ma wplyw na celnosc
Poprawione na stronie.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Wojto

Dziękujemy :) Do zamknięcia.

Bazyli

celnosc to znaczy szansa na trafienie? czy tez szansa na unik? czy anatomia zwieksza uniki czy tylko daje bonus w "chance to hit"?
CytatQuot capita, tot sensus...

DzikiHL

Na logikę kojarzy mi się bardziej z ofensywnym trybem. Natomiast taktyka z defensywnym.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Sadi666

Bazyl, celność to co innego niż unik :D. Celność - szansa na trafienie, czyli jak często ktoś trafia (np. strzelec w tarczę - strzela "celnie"). Anatomia zwiększa celność (+kilka innych bonusów), natomiast Taktyka i celność i uniki.

Tinerot

Sorry Raaban, skasowałem post, ograniczam trolling. :D W skrócie: w slangu DMowego forum trafialnością nazywa się wszystko co zwiększa wartość będącą szansą na trafienie, a unikami wszystko co obniża tę wartość. I cieszcie się, że nie przeczytaliście szerszego tłumaczenia. ;)
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Raaban

Szybciej kasujesz posty niż ja uderzam palcami w klawiature ;]
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)