rozpadanie się domów

Zaczęty przez Dysiek, 2013 02 27, 14:47:26

Poprzedni wątek - Następny wątek

zel

Bardzo dobrze, że nieużywane domy się rozpadają. Jeżeli nikomu nie były potrzebne przez miesiąc czasu to niech zwolnią miejsce na świecie dla innych. Jeżeli dla kogoś dom to tylko przykry obowiązek odświeżania to niech go zwinie, albo pozwoli się rozpaść.

Już nie wnikając w szczegóły czy to był dom ważny dla jednego czy kilkunastu graczy. Jeżeli przez ten cały czas nikogo tam nie było to znaczy że nikomu nie był akurat potrzebny. Jak znowu zajdzie taka potrzeba to rozstawi się go na nowi.
Cytat: Shunt
Cytat: ThorDM to trudny shard
Raczej DM to shard trudnych ludzi.  :wink:
Zachęcam do testowania skryptów mojego autorstwa.

On

Tyle że wiesz, tu nie chodzi o sam domek, a jego zawartość. I nie, nie chodzi o miliony w skrzyniach, bo to tam pic. Ale w sumie fajnie by było napisać skrypcik, który chociaż art by chronił przed kasacją.
Informator Konwentowy - twoje informacje o konwentach w Polsce.

Gofer

Mori miał taki skrypt i składał do plików domki. Ale to było dawno, dawno temu.
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

AsYlum

Cytat: Gofer w 2013 03 01, 16:37:07
Mori miał taki skrypt i składał do plików domki. Ale to było dawno, dawno temu.

Ale tego po roku/dwóch i paru większych zmianach i tak nie odtworzysz :D
<uninitialized object>

Snibril666

Cytat: zel w 2013 03 01, 15:16:07
Bardzo dobrze, że nieużywane domy się rozpadają. Jeżeli nikomu nie były potrzebne przez miesiąc czasu to niech zwolnią miejsce na świecie dla innych.

24 dni nie gralem, mialem krotka przerwe spowodowana czymstam. Smutek ;<

^_^

Spoko mi też się domek ostatnio zawalił mimo, że z moich wyliczeń wynikało, że powinien stać jeszcze 2 dni xD Life is brutal ;<

Lindi

Dodajcie do domków znajomych którzy w razie co pójdą je odświeżyć.
"Dobry elf, to martwy elf" -Marszałek Milan Raupenneck

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

Snibril666

Teraz siedze juz tylko w wynajetym, tak to mialem dwa, teraz sie boje, bo jestem z reguly zapominalski ;> Co mi tam po artach i tak byly słabe :D

(bez urazy dla kogos kto je tworzyl)

Nilius

Mógłby wyświetlać się jakiś komunikat po zalogowaniu za ile dni rozpadną się poszczególne domy.

Poza tym 21 dni to za krótko, ja pomimo tego, że logowałem się co kilka dni jakoś się zagapiłem, sądziłem, że dopiero ze 2 tygodnie minęły, poszedłem odświeżyć, a domu już nie było. Na myśl ile straciłem robi mi się niedobrze.

Plusem niszczenia domów oprócz tego, że zwalniają się ciekawe miejsca jest jeszcze kasowanie olbrzymich zapasów starych graczy ;) W końcu jest jakaś nowa motywacja do gry, aby to odrobić ;)

Szmaglomea

Moze nowa wiadomosc w .motd, ze Twoj dom sie zaraz rozpadnie? Systemowo?

growin

Ja tam w banku staram się przebywać jak najmniej, mamy klasy typowo anty-bankowe jak złodziej (ujdzie), czy skryto (wciąż nie ogarniam po cholerę ta klasa) i nie zamierzam siedzieć w banku i dzielić się stuffem z niewyżytymi 6/6 z predkością konia ;)

Niestety czasami też mam miesięczne przerwy, gdybym stracił domek po prostu zamroziłbym się.

Czemu nie można zrobić skrzyni powierniczej jak na mw? Czyli stuff przerzucany do plecaczków i wrzucany do skrzyni. Tam działa to tak, że ze skrzyni możemy jedynie wyciągać itemy. Jeśli już coś weźmiemy, to z powrotem się tego wrzucić nie da.
Na DM jeśli nie odświeżasz domku spotyka Cię kara - czym taki gracz zawinił, tego nie wiem ;)
Cytat: Gucio w 2014 02 13, 19:37:36
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.

Karcharot

tym że smieci i blokuje miejsce.

Sory, ale tak jak już było wspomniane... jeśli odświeżanie domku, jest dla Was czyms uciążliwym, to po prostu go nie potrzebujecie. Zwińcie go, sprzedajcie i tyle. Za ta kase będziecie mieli wynajety domek na 5 lat.

CytatDla magów tak, ale dla klas bez recalla już nie.
No to mozna postawić przy mieście, a nie jakas chora tendencja że szuka się miejsc 10000 ekranów od najblizszego miasta bo "szpan" jak ma się domek gdzie nikt inny go nie ma O_o
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

Addams

Fakt, ja tez mialem domeczek pelen fajnego stuffu i jak mi wylaczyli neta na miesiac to nie pomyslalem zeby komus powiedziec o odswiezeniu bo domek spakowalby sie do banku. Pech chcial ze akurat wtedy weszla zmiana o nie przenoszeniu przedmiotow z domu a ich kasowaniu i w ten oto sposob wszystko poszlo sie grzmocić xP
Anger is Easy

Raaban

I właśnie dla takich sytuacji ta zmiana jest całkowicie z dupy.
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

Smocza

Wg mnie 3 tygodnie to jednak za mało. Jak widać powyżej, wystarczy się zagapić, żeby stracić wszystko, i faktycznie domek przy tym to najmniejszy pikuś, ważne jest wyposażenie. Jako kucharz nie będę trzymać wszystkich składników w banku, bo każdorazowe wycieczki do kominka z tonami składników są bezsensowne.

Cytat: Karcharot w 2013 03 02, 14:06:29
No to mozna postawić przy mieście, a nie jakas chora tendencja że szuka się miejsc 10000 ekranów od najblizszego miasta bo "szpan" jak ma się domek gdzie nikt inny go nie ma O_o

Mimo, iż jest to niezgodne z regulaminem, zwierzaki w zagrodach są regularnie wybijane przez mrocznych morderców świń i koni. Sama chętnie rozłożyłabym się na końcu świata, żeby nie musieć za każdym razem przy logowaniu zastanawiać się, czy jeszcze stoją, czy znowu ktoś sobie poprawił humor tym wyśmienitym żartem.

Dałabym 3 miesiące na rozpad. Każdemu może się zdarzyć wyjazd na miesiąc czy dwa, a moze gra samotnikiem albo nie poznał innego gracza, któremu mógłby zaufać? Nie wszyscy mają swoje teamy.