Skryto a peka

Zaczęty przez Thiass, 2013 04 14, 00:45:28

Poprzedni wątek - Następny wątek

Thiass

hehe noobkow bic to nie ma co bo mlody niech sobie spokojnie gra...
Ale jak czytam tu niektore posty w stylu "ja mam w karcie postaci ze jestem wladca swiata i cie zabijam emotka" - Czyli zajawka na powergaming to az sie chce kogos takiego klimatycznie ciuknac  ;)

Gra ma mechanike - jedni sa silniejsi inni sa slabsi, chcesz odgrywac morderce, wielkiego wojaka ktoremu nie straszny zaden przeciwnik? Odgrywaj tylko ze w filmach takie koxy sie skoxaly  ;)

Tak naprawde sami sobie robicie krzywde takim gadaniem i chetnie zobaczyl bym niektorych dzisiejszych graczach 6 lat temu  ;D

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Pollack

Not true Snib - w takim ukladzie masz spora szanse zostac wskrzeszonym i odejsc z calym dobytkiem. Podkreslam szanse. Testowane na zywych organizmach.

A co mnie bawi najbardziej - to to, ze... siedze na kanale irc z nastoma i czasem 2x osobami, ktore paraja sie tym strasznym pkowaniem. I zwykle takie eventy sa zglaszane czy to na irc / mapie czy TSie. I o ile dobrze kojarze nicki tych marud forumowych - to nie przypominam sobie zeby ostatnio ktos z nich oberwal, pomijam juz fakt, ze raban (wybacz) taki - jakby padali 2 razy dziennie. To kto was zabija? Bo vesper prawie nie gra. No to pewnie LoA?

W tym miesiacu sie malo udzielalem - pacnalem chyba jakies 4-5 osob totalnie neutralnych. Ze wszystkimi zdarzylem porozmawiac. Jedna nie reagowala wcale (AFK). 2 podjely walke (jedna nawet dosc dluzsza polaczona z dluga gonitwa), reszty w szczegolach nie pamietam. W kazdym wypadku wskrzesilem "poszkodowanego" i odprawilem z wiekszoscia sprzetu (w zaleznosci od zachowania przed, po i w trakcie). Conajmniej polowa zachowala wierzchowca przy zyciu. No ale Ci nie marudza na forum. Aczkolwiek jeden mnie troche zbluzgal na ircu mimo wszystko...:)

Dlatego powiem wam, ze zabawni jestescie...:)

PS. Drodzy neutrale - opiszcie swoja ostatnia smierc razem z data, zabojca & okolicznosciami przyrody (bez pomijania szczegolow dotyczacych wlasnego zachowania, jak i napastnika). Sprobojmy wyciagnac z tego konstruktywne wnioski. I od razu przypominam ze GT to rozmowa o teraz. A nie o wczoraj.

Rey

Wy naprawde nie dostrzegacie problemu ze poza tymi graczami skoxanymi nie bedziecie mieli z kim wspolgrac?

Pkatorow spotykalem bez liku, pyskujacego non pvp nigdy.
Nie twierdze ze ich nie ma, ale jakos to brzmi jak z tym powiedzeniem: "Twoje plecy zranily moj noz."
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

growin

Cytat: Rey w 2013 04 17, 21:08:33
Pkatorow spotykalem bez liku, pyskujacego non pvp nigdy.
A to ciekawe, miałem przynajmniej 2 sytuacje, gdzie zaczepiłem kogoś zbierającego zioła na zasadzie
"Jeśli chcesz zbierać te zioła w mojej obecności, musisz mi coś dać" - raz dostałem wiadomość na ircu "to mój second, jeśli mnie tkniesz to XYZ" - na co dostał w czapę i napisał "dam screena do gmów za kill bez powodu" - WTF?!
Druga sytuacja: Gość nie odpisuje na tekst, więc dostaje w czapę. Widzę, że się pojawia duszkiem, więc go wskrzeszam, oddaje mu rzeczy, zabieram na pogawędkę i mówię, że jak chce spokojnie zbierać, to spotkajmy się za jakiś czas i przedstaw mi ofertę za ochronę. Co odpisuje? "Nic nie możesz mi zrobić, jestem tylko parobem" - cytaty nie są dokładne, ale oddają sens rozmowy.

I co ja mam zrobić? Przeprosić i życzyć szerokiej drogi?

Inna sytuacja, zaczepiam neutrala w jakimś banku, twierdząc, że jest z Loa.
Okazuje się, że jest mieszkańcem neutralnego miasta, więc mówię mu, że ma szczęście.  - "wzrusza ramionami".
Daję kalorta i w chwili kiedy już prawie znikłem, widzę emotkę "spluwa".
Oczywiście nic nie zabieram, a gość za chwilę wraca i pyszczy do mnie.
No dajcie spokój ;)
Cytat: Gucio w 2014 02 13, 19:37:36
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.

Rey

Z tym pluciem i ponizaniem to niestety tez mialem tylko przed peknieciem - taki klimat.

To sa dwa swiaty nie pogodzimy ich. Swietnie podsumowal to Dziki, splycil Kuskus (w tym wielkim okrutnym prawdziwym swiecie istnieje nadal cos takiego jak prawo karne) :P

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

Kox_Rox

Jeżeli pekatorzy prezentują jakiś poziom, to ja jestem zadowolony, bo wręcz umila to standardowo zwykle nudny wypad po skarby czy na inne pvm. Kiedyś online był sporo wyższy, i spotkanie kogoś na trakcie nie graniczyło z cudem.

Na ostatnie kilkadziesiąt godzin online padłem tylko raz, od ręki jakiegoś noobiastego lika który nie odezwał się nawet słowem. Ale poza tym miałem właśnie kilka spotkań z całymi grupami (pozdrawiam Pollack'a ;) ), i nie padłem ani razu.

Dawno dawno temu, spotkanie z redem wyglądało tak, że dostawałem kill on sight, i najwyżej mogłem sobie pooglądać duchem jak grabi moje zwłoki. I też nie było źle.
Cytatchociaz sa osoby ktore nawet tepe wcisanie kalwisza potrafia zmienic w cos naprawde ekstra...

naturel

o czym wy w ogole gadacie... jakie klimatyczne odgryzienie się?

Po pewnym chamskim pk na pvm, postanowilem sie "klimatycznie" odgryzc na agresorze. Wynajalem kupcow i postawilem ich w dwoch miastach, podpisanych jako "Wolontariusz", ubranych w kolory gildyjne w/w osoby z ustawionym tekstem do krzyczenia o tym że zbierają datki na biednego xxxx oraz yyyy.

Nie wiem jak bardziej klimatycznie mozna we wlasnym zakresie sie na kims zemscic, osmieszyc go, nie uzywajac wulgaryzmow a bedac postacia non-pvp.

Efekt? Kupcy oczywiscie usunieci przez gma - kasa z nich przepadla + ban w jednym z miast.... Mogl sie chociaz ktos postarac i klimatycznie zabic wolontariuszy czy wziasc ich na przesluchanie aby sie dowiedziec imienia mojej postaci..... n/c

Aha no i nie wierze ze w/w akcja nie przyczynila sie do rzekomo "decyzji calej ekipy" nt. "całokształtu" mojej gry i zabrania mi artowej skorki.

Za to gdybym mial 9/9 i karał gildie z ktorej pochodzil agresor pk on sight wszystko byloby w najlepszym porzadku.

POZDRO ERPIDŻI NA DM
Cytat: TinerotMoja sugestia: Znajdź sobie pracę, hobby albo dziewczynę.
Dobrze szefie! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
BUT! The main award goes toooo...... :
Cytat[20:23] <Fel> TY chyba zyjesz w swiecie ultimy

Hexin

Cytat: Rey w 2013 04 17, 21:08:33
Wy naprawde nie dostrzegacie problemu ze poza tymi graczami skoxanymi nie bedziecie mieli z kim wspolgrac?

Już gdzieś z 5 lat gram jedynie w gronie ludzi, którzy są związani z loa. Nie widzę potrzeby niańczenia klimaciarzy tylko po to żeby widzieć więcej online. Ich istnienie na tym serwerze wysoce mnie nie interesuje. Osobiście nie brałem nigdy udziału w poszukiwaniach nautrali z artami, ale sądzę że takowi posiadając przedmioty, które mocno pomagają mojej frakcji w pvp, powinni albo je polubownie oddac/odsprzedać albo zwyczajnie zginąć. Jak chcą to niech sobie klimacą, jeśli udawanie pseudo-pisarzy ich bawi, to niech to sobie robią. Jednak gdy wchodzą mi w drogę, to jako silniejszy w grze z taką mechaniką a nie inną, nic nie poczuję zabijając ich i mam do tego święte prawo.

Rey

Amen, Hexin podkresliles tylko to co Dziki napisal wczesniej.
Do tego nie obchodzi Cie, niczyje klimacenie, nie zaleznie od poziomu.

Guardian

Cytat: Hexin w 2013 04 17, 20:00:24
Chyba zapominacie, ze klimatycznie ta gra bazuje na świecie gdzie wygrywa silniejszy, zreczniejszy lub inteligentniejszy i tak jak w realnym świecie nie zabija się ludzi słowami tylko czynami.

Akurat inteligencji postaci ze statystykami bym nie mieszał, co widać po wypowiedziach w grze niektórych magów o incie 80+ ;) Poza tym wszystko od razu wyolbrzymiacie ale taka już mentalność pewnych graczy :)

Svennson

Nie wiem o co placz... Ja rozrozniam 2 rodzaje non-pvp

1. Klimaciarze chodzacy pve, majacy fajny dorobek. Nieposzukuja guza nawet sprowokowani potrafia ladnie wyjsc z opresji.
2. Jelopy ktore mysla ze dzieki GMpage sa nie do ruszenia, poniewaz nie chodza mass pvp

Osobiscie kiedys lubilem tych drugich lac do slabej ;]

Co do oryginalnego watku, ciesze sie bardzo ze skryto dostal ograniczenia. Udupi to jedynie postacie ktore wpadaja by odbic magola. Szajki zlodziejskie przy tym nie ucierpia.
Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

naturel

Cytat: Hexin w 2013 04 17, 23:25:31Jak chcą to niech sobie klimacą, jeśli udawanie pseudo-pisarzy ich bawi, to niech to sobie robią. Jednak gdy wchodzą mi w drogę, to jako silniejszy w grze z taką mechaniką a nie inną, nic nie poczuję zabijając ich i mam do tego święte prawo.

CytatI. POSTANOWIENIA OGÓLNE

DM2: Dziedzictwo Mistrzów jest prywatnym, całkowicie darmowym shardem, opartym na bazie gry Ultima Online.
    Gra na DM2 jest darmowa i dobrowolna, a warunkiem założenia konta jest posiadanie legalnie nabytej wersji gry Ultima Online, ukończone 13 lat oraz stosowanie się do postanowień regulaminu i decyzji Mistrzów Gry.
    DM2 jest shardem przeznaczonym dla tych, którzy odznaczają się wiedzą na temat fantasy oraz potrafią odnaleźć się w jej świecie. Każdy gracz zobowiązany jest do odgrywania swojej postaci zgodnie z zasadami rozsądku oraz klimatem świata fantasy.

Wg mnie, jako gracz na takim serwerze a nie innym jedyne do czego masz prawo to dostosować się do regulaminu. No chyba że twoja wiedza o fantasy ogranicza się do rozróżniania wartości sprzętu noszonego przez potencjalnego fraga.

Chcesz sobie ponaparzać innych to odpal cs'a, diablo, battlefielda, starcrafta....
Cytat: TinerotMoja sugestia: Znajdź sobie pracę, hobby albo dziewczynę.
Dobrze szefie! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
BUT! The main award goes toooo...... :
Cytat[20:23] <Fel> TY chyba zyjesz w swiecie ultimy

Svennson

Naturel jakby nie patrzec hexin ma troszke racji nawet wzgledem regulaminu ;]... jest zly... jest skoxany :D co innnego moze robic ?! Tu rozchodzi sie bardziej o styl ;]
Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

Rey

Sve skoxanych graczy nalezy szanowac ale bez przesady jezeli jedynym podejsciem do wspolnej gry "jestem dluzej, jestem silniejszy, wszystko co najlepsze jest moje". Przeciez to zniecheca do gry.

Podaj mi powod do grania Hexin obok takiej postawy jak Twoja?
Bo chyba nikt nie lubi byc ruchany w tylek.

KusKus

Wrau, zaloze nowa postac, napisze ze jest najpotezniejszym madafaka ever, zaklimace i bede zabijal wzrokiem.
To jest gra, gra ma swoja mechanike, musisz sie pod nia podporzadkowac albo znajdz se kolegow i zagrajcie w zwyklego RPG-a... tam mozesz byc kim chcesz...