O Makroczekach

Zaczęty przez Zywol, 2013 04 24, 14:14:39

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zywol

Cytat: Tinerot w 2013 04 24, 12:42:53
Myślę, że wystarczy już tych uśmiechów dla botów. Teraz zajmiemy się lepszym systemem automatycznych makroczeków. ;)

już się boje co wymyślicie ;P
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

maly

Cytat: Zywol w 2013 04 24, 14:14:39
Cytat: Tinerot w 2013 04 24, 12:42:53
Myślę, że wystarczy już tych uśmiechów dla botów. Teraz zajmiemy się lepszym systemem automatycznych makroczeków. ;)

już się boje co wymyślicie ;P

aha i o to chodzi juz widac mega cos dziwnego
- wbieglem do banq stoje max 2 min (doberam skladniki i uzupelniam ksiegi) - wyskakuje znak
- stoje niecale 3 min po zalogowaniu( przekladam w skrzyni sprzet) - znak od bogow
- stoje pod portalem na hide( wiadomo ze nie dlugo) - znak od bogow
- biore kilkanascie moobkow na siebie do koxu(w lesie) - znak od bogow
- stworzylem 2 magiki na oltarzu( 2,5 min) - znak od bogow
- zrobilem mape i grabie loot ze skarbu - znak od bogow
kolejny mi sie przypomnial..
-"mebluje" domek znak - znak od bogow
- kopanie rudy w kopalni - znak srednio co okolo 10 min zazwyczaj

osobiscie uwazam ze swojego przykladu ze niektorzy powinni sie tez zajac czyms innym niz ciaglym wysylaniem MC rekord! 28-32!!!!!(nie pamietam dokladnie bo bylo to z pol roku temu) na ph przy koxie skila biernego naprawde niektorzy nie maja umiaru

a to kwesta ostatnich 2 dni
nie wiem czy ktokolwiek nad tym cos robil czy cos przemyslal ale nie wiem....
po prostu brak slow moze po prostu jeszcze zostanie wymyslony guzik dopiety w UO co bedzie wciskac co 1 min bo inaczej cl nam wyskoczy...?  nie wiem ku czemu to ma sluzyc ale jedynie ku wiekszej irytacji....

jest ogolno dostepne pozowolenia makrowania wiec co ma na celu non stop wysylania tego badziewia .... co GM sie chce dowiedziec ...?
przeciez wie kazdy ze sie makruje - a jak sie makruje to chyba sie nie spi ... co nie...?

ps. chcialem zalozyc temat juz na to... ale nie wiedzialem czy to w bugach czy w pytaniach.... ale sie ty podpielem pod wypowiedz Tin'ka

Gofer

Nie narzekaj 6 makroczeków na godzinę to mało. Rok temu miałem po 15-20 plus kilka w czasie bicia moba - pozdrawiam kochającego mnie wówczas ekipanta.
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

DzikiHL

A wiecie co jest po drugiej stronie lustra?
- Wysyłam stos emotów do gracza - zero reakcji
- Przesuwam przedmioty wokoło niego - zero reakcji
- Przebiegam różowym Wyrmem na jego ekranie - zero reakcji

Sami jesteście sobie winni. Warto też pozdrowić kilku graczy którzy skoksali się prawdopodobnie całkowicie biernie. Dodatkowo wzrasta ilość graczy, którzy makroczeki olewają po całości i nawet ich nie wypełniają prawidłowo.

Zatem testujemy pewne rozwiązania, które "umilą" Wam grę.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Szmaglomea

Cytat: DzikiHL w 2013 04 25, 09:40:36

Rozumiem, ze sam masz zablokowane konto?

Smocza

Nie makruję biernie, ale muszę przyznać, że system makroczeków na tym serwerze jest po prostu dziwny, żeby nie określić tego dosadniej.

Czy nie można zrobić skryptu, który będzie zliczał użycia skilla w ciągu ostatnich np. 10 minut, zwracałby dwie wartości: skill średnio użyty co X czasu oraz skill ostatnio użyty Y czasu temu. Warunek: if Y <= (X +/- margines) then daj makroczeka. Obecnie makroczeki bardzo często wyskakują postaci, która nic nie robi. Podobno nie ma konsekwencji nieodpowiedzenia na takiego makroczeka, ale jeśli nic nie mierzy, to po co go puszczać? Ja np. często stopuję makro i idę zrobić sobie kawę, pogłaskać kota, czy odebrać paczkę od kuriera, który stoi mi pod drzwiami. I zawsze mam stresa, czy nie wyskoczy makroczek, mimo iż makro jest off, bo cholera wie, jak to jednak jest liczone?

@DzikiHL: przesuwanie przedmiotów to kiepski pomysł, bo np. gotując mam często pootwierane mnóstwo pojemników i książki kucharskie. Pilnuję tylko, żeby journal był widoczny, a reszta ekranu bywa zakryta w 70%.

Snibril666

A wiecie co jest po drugiej stronie lustra?
- Wysyłam stos emotów do gracza - zero reakcji
- Przesuwam przedmioty wokoło niego - zero reakcji
- Przebiegam różowym Wyrmem na jego ekranie - zero reakcji

Sami jesteście sobie winni. Warto też pozdrowić kilku graczy którzy skoksali się prawdopodobnie całkowicie biernie. Dodatkowo wzrasta ilość graczy, którzy makroczeki olewają po całości i nawet ich nie wypełniają prawidłowo.

Sry, ale musze.

Czemu przez cala aktywna gre, koxania paru bojowek, pvmowania nie dostalem ZADNEGO z trzech wyzej wymienionych, a biernaczacy dostaja ich mase. Moze zaczniecie emotowac, animowac swiat, ludziom ktorzy w tym momencie maja czas na gre, a nie np. ucza sie i maja odpalone macro?

maly

Cytat: Snibril666 w 2013 04 25, 11:02:51

Czemu przez cala aktywna gre, koxania paru bojowek, pvmowania nie dostalem ZADNEGO z trzech wyzej wymienionych, a biernaczacy dostaja ich mase. Moze zaczniecie emotowac, animowac swiat, ludziom ktorzy w tym momencie maja czas na gre, a nie np. ucza sie i maja odpalone macro?

Dokladnie mam odpalone makro siedze przed lapkiem ucze sie, gadam na mircu ( polowe ekranu UO polowe np mirc,gg, www) wiec na jaki grom mam na dziwne przedmioty zwracac uwage ktore ktos mi przestawia...? jak sie ktos nudzi to niech sobie przestawia jak go to bawi ;d
(OoooO widzi lewitujace przedmioty przed soba) ! normalnie bomba pomysl na sprawdzanie reakcji...

Cytat: Gofer w 2013 04 25, 08:29:16
Nie narzekaj 6 makroczeków na godzinę to mało. Rok temu miałem po 15-20 plus kilka w czasie bicia moba - pozdrawiam kochającego mnie wówczas ekipanta.

no 6 makroczekow na godzine teraz?? ja wlasnie co innego napisalem... a wrecz wspomnialem o napastowaiu makroczekami...
kiedys byla ich miejsza ilosc (jak dla mnie) a teraz to pogrom w bialy dzien

AsYlum

Cytat: maly w 2013 04 25, 11:21:15
Cytat: Snibril666 w 2013 04 25, 11:02:51

Dokladnie mam odpalone makro siedze przed lapkiem ucze sie, gadam na mircu ( polowe ekranu UO polowe np mirc,gg, www) wiec na jaki grom mam na dziwne przedmioty zwracac uwage ktore ktos mi przestawia...? jak sie ktos nudzi to niech sobie przestawia jak go to bawi ;d
(OoooO widzi lewitujace przedmioty przed soba) ! normalnie bomba pomysl na sprawdzanie reakcji...

Cytat: Gofer w 2013 04 25, 08:29:16

no 6 makroczekow na godzine teraz?? ja wlasnie co innego napisalem... a wrecz wspomnialem o napastowaiu makroczekami...
kiedys byla ich miejsza ilosc (jak dla mnie) a teraz to pogrom w bialy dzien

90% testów jest od automatu. Więc zamiast wylewać gorzkie żale można sensownie napisać co i jak. Tin rozpoczął jakieś testy nowego systemu więc taka sytuacja nie jest niczym bardzo dziwnym.
<uninitialized object>

fir

Mnie tam zasadniczo makroczeki nie przeszkadzają, ale rzeczywiście w systemie jaki był do tej pory najwięcej dostawałem ich jak nic nie robiłem albo siedziałem gdzieś tylko erpegując (żadne komendy, żadnych użyć umiejętności, tylko mowa i emotki). Z tych najgorsze nie są symbole tylko te z wpisywaniem literek. Bywa, że wyskoczą jak się coś pisze, łapią focus, wlatuje tam pół zdania, z którym nie ma co zrobić później... Ja walczę z okienkiem, a tam sobie w tle event ucieka, ludzie już mówią o czymś innym albo sobie poszli. Nie lubię.

Natomiast makroczekować oczywiście trzeba, bierniactwo zawsze mnie strasznie wkurzało.

Death Freak

Skoro pracujecie nad macrocheckami prośba co do nich.
Zrezygnujcie z półprzezroczystych macrochecków, są nieczytelne a jak ktoś będzie chciał to obejść i tak obejdzie.
Zróbcie przenoszenie pisania na okienko do wpisania litery i dodajcie akceptacje enterem :)

Dobrze jakby dla tych co odpowiadają w miarę szybko, lub są w trakcie pvm były dawane macrochecki z symbolami, a dopiero gdy coś jest podejrzanego dawać te w literkami.
"Kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem"

growin

:D
Lolz, serio? Chociaż mógłbyś udawać, że gmujesz dla graczy, a nie dla satysfakcji z ich urżnięcia ^^
Cytat: Gucio w 2014 02 13, 19:37:36
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.

AsYlum

Cytat: Death Freak w 2013 04 25, 12:28:44
Zrezygnujcie z półprzezroczystych macrochecków, są nieczytelne a jak ktoś będzie chciał to obejść i tak obejdzie.
Zróbcie przenoszenie pisania na okienko do wpisania litery i dodajcie akceptacje enterem :)

Dobrze jakby dla tych co odpowiadają w miarę szybko, lub są w trakcie pvm były dawane macrochecki z symbolami, a dopiero gdy coś jest podejrzanego dawać te w literkami.

Nie da się ustawić focusa. A półprzezroczyste tło utrudnia czytanie liter przez euo :)) i wcale nie jest nieczytelne. Przynajmniej ja u siebie nigdy nie stwierdziłem problemów. Monitor max 24 cale jaki miałem do dyspozycji.
<uninitialized object>

AsYlum

Cytat: growin w 2013 04 25, 12:36:35

:D
Lolz, serio? Chociaż mógłbyś udawać, że gmujesz dla graczy, a nie dla satysfakcji z ich urżnięcia ^^

Jesteś zwyczajnie wredny, głupi czy tak sobie gadasz bez sensu?
<uninitialized object>

Kusznik

Cytat: Death Freak w 2013 04 25, 12:28:44

podpinam się