Co sie dzieje z graczami DM?

Zaczęty przez Turan, 2013 05 25, 17:09:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Turan

Witam,

Po kolejnej, malej przerwie z powodow zawodowych wrocilem do grania na DM. Niestety liczba graczy drastycznie spadla. Nie wiem takze co dzieje sie z kanalami IRC, czy zostaly przeniesione na inny serwer?

Czy ktos moglby wytlumaczyc mi obecna sytuacje?

AsYlum

<uninitialized object>

Death Freak

Na głównej stronie masz wyjaśnione jak dostać się na nowego irca, nie wiem czemu DM odcięło się od polnetu.

Niskie online jest spowodowane wiosną i uporem ekipy. Ostatnio przez prowadzoną politykę wielu graczy zrezygnowało z gry lub zrobiło sobie przerwę na niekreślony czas. Dodatkowo DM strasznie laguje, co też zniechęca do gry. Sam straciłem wszelką motywacje do logowania się w grze, jednak jak jeszcze grałem serwer ciągle padał, co też nie było zbyt przyjemne.

polecam dział:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/board,72.0.html
"Kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem"

AsYlum

Cytat: Death Freak w 2013 05 25, 17:15:28
Na głównej stronie masz wyjaśnione jak dostać się na nowego irca, nie wiem czemu DM odcięło się od polnetu.

Niskie online jest spowodowane wiosną i uporem ekipy. Ostatnio przez prowadzoną politykę wielu graczy zrezygnowało z gry lub zrobiło sobie przerwę na niekreślony czas. Dodatkowo DM strasznie laguje, co też zniechęca do gry. Sam straciłem wszelką motywacje do logowania się w grze, jednak jak jeszcze grałem serwer ciągle padał, co też nie było zbyt przyjemne.

polecam dział:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/board,72.0.html

Ty to jednak jesteś malkontent do kwadratu :D
<uninitialized object>

Turan

Mam nadzieje, ze cos sie zmieni. Granie z 18 osobami w tak wielkim swiecie troszke mija sie z celem. A przeciez DM ma ogromny potencjal. Szkoda tylko, ze dla ludzi grajacych godzine dziennie tak ciezko jest wykoksac statystyki.

Pozdrawiam!

Kox_Rox

E tam ciężko. Zdaniem niektórych w miesiąc można wbić 70/60, i skille po 100%.

Ja i moja postać śmieją się do tej pory. :)
Cytatchociaz sa osoby ktore nawet tepe wcisanie kalwisza potrafia zmienic w cos naprawde ekstra...

Lindi

Cytat: Kox_Rox w 2013 05 25, 18:53:00
E tam ciężko. Zdaniem niektórych w miesiąc można wbić 70/60, i skille po 100%.

Ja i moja postać śmieją się do tej pory. :)
Ale nie grając godzinę dziennie ( poza tym co to za frajda koxać...)

Ja wybyłam znów z DM bo się właśnie ludzie wykruszyli i GM był.. yyy nie dogadałam się z GMem ;)
Poszłam pykać w Neverwintera za namową Hirila ;) Ale też mi już zbrzydł.
"Dobry elf, to martwy elf" -Marszałek Milan Raupenneck

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

^_^

W ciągu okresu bycia młodym logując się tylko na ph dziennie na kox bojówki do 22 roku życia postaci masz skoxane bezproblemowo 6/6. Ofc skile bojowe na 100 przy okazji. Sam to przerabiałem niedawno ;)

Kox_Rox

Cytat: ^_^ w 2013 05 25, 22:57:58
W ciągu okresu bycia młodym logując się tylko na ph dziennie na kox bojówki do 22 roku życia postaci masz skoxane bezproblemowo 6/6. Ofc skile bojowe na 100 przy okazji. Sam to przerabiałem niedawno ;)

Nie wierzę. Nagraj to następnym razem.
Cytatchociaz sa osoby ktore nawet tepe wcisanie kalwisza potrafia zmienic w cos naprawde ekstra...

Evilas

mnie bardziej niz polityka ekipy o ktorej jest tak glosno zniechecili gracze, stad moja niska frekwencja, czy to pekerzy, czy inni chamscy upierdliwcy wrzucajacy klatwy na eventach, dajacy banicje za darmo itp...

Hexin

Cytat: Kox_Rox w 2013 05 25, 23:20:08
Cytat: ^_^ w 2013 05 25, 22:57:58

Nie wierzę. Nagraj to następnym razem.

Ba, grając 2h dziennie, do 22 roku życia masz zamknięte staty w postaci 75/75. Jednak nie każdy jest stworzony do gier, gdzie trzeba włożyć trochę pracy. Większość woli gry typu lol czy inne z kategorii "daj mi wszystko a jak padnę, to wczytam z save'a".
Do dziś nie potrafię zrozumieć graczy, którzy potrafią zalogować się do uo i klimacić z kimś w banku przez 3 godziny, a potem pisać na forum, że szkoda im życia na grę i nie będą koxać :o  No, ale tak, wziąć się w garść i pokoxać przez godzinkę jest trudniej niż pisać bezproduktywnie bzdury w banku przez 3h.

Kox_Rox

Miałem ci odpisać coś konstruktywnego, ale po tym
CytatNo, ale tak, wziąć się w garść i pokoxać przez godzinkę jest trudniej niż pisać bezproduktywnie bzdury w banku przez 3h.
odpadłem.

Faktycznie, żeby zapuścić makro i ew uważać na makroczeki wymagana jest conajmniej znajomość fizyki kwantowej. ;)

^_^

kox_Rox nagram jak kiedyś będzie mi potrzebny 5 slot :P Jak nie wierzysz sprawdź sam ;)

Glabhonhair

Ultima jest super grą, jednak wielu graczy grało tutaj od bardzo dawna, części to się już znudziło, co zabrało ze sobą kolejnych - znudzonych małym online. Mam nadzieję, że kiedyś znowu zagości tu średnia 80 online, bo gra jak i serwer mają bardzo duży potencjał. Ekipa stara ciągle się go rozwijać, podchodzi do sprawy profesjonalnie - co mimo wszystko wobec wszystkich narzekań jest faktem. Mam nadzieję, że gra pomimo wszelkich trudów powróci do dawnej chwały, co sobie i innym użytkownikom z całego serca życzę

^_^

Wiecie największym problemem tego serva jest to, że kiedyś kiedyś gdy zaczynało się przygodę z uo, większość obecnych graczy była szczeniakami ;) Teraz Ci sami gracze podorastali niektórzy założyli rodziny i czas się skurczył. Dlatego online jest mniejszy. Nowe pokolenie ludzi jest przyzwyczajone do formy zakładania konta podaj login hasło maila i aktywuj konto. Wsio. Na Dm po prostu nie ma nowych graczy, świeżej krwi. To jest główny problem niskiego online. Sęk w tym że ciężko ściągnąć ludzi do gry z tego roku na dłużej niż miesiąc - dwa. Mam nadzieję że jednak się to zmieni i online znowu skoczy ;)