Dlaczego TY przestałeś grać PVP?

Zaczęty przez Rizz, 2013 07 12, 16:59:42

Poprzedni wątek - Następny wątek

naturel

nauczcie sie grac bez dopalaczy to pogadamy :) poki co tylko wpieracie ze przeciez kazdy moze czitowac wiec to nie jest zle.

bagna ja z tematu nie robie, irytuje mnie po prostu jak ktos probuje wmowic ze zewnetrzne programy (skrypt de facto jest programem dzialajacym w emulatorze euo) wspomagajace gre poprzez znaczne skrocenie czasu potrzebne na wiele czynnosci sa wporzadku bo kazdy moze ich uzywac.

gdyby byly wporzadku to zostalyby zaimplementowane do oskryptu serwera.

eot.
Cytat: TinerotMoja sugestia: Znajdź sobie pracę, hobby albo dziewczynę.
Dobrze szefie! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
BUT! The main award goes toooo...... :
Cytat[20:23] <Fel> TY chyba zyjesz w swiecie ultimy

swider

Bo oczywiście lepiej jest biegać i kilka/kilkanaście razy strzelać z binda target next wybierając stojące dookoła misie, nietoperze czy graczy ze swojej druzyny. Podejrzewam, że częstotliwość jakichkolwiek padów byłaby bliska zeru a chyba nie o to chodzi. Dzięki śmiesznemu targeterowi przyspieszasz rozgrywkę aby ta nie była nudna i żmudna.
powtarzam jeszcze raz, wyjdź pk nawet z targeterem ode mnie, powalcz kilka razy a sam zobaczysz, że ten skrypt nie daje postaci niebywałych zdolności, nie sprawia, iż częściej i mocniej trafiasz tylko bijesz swojego wroga a nie wszystko co biega dookoła Ciebie.

Kiedyś też nie było samochodów tylko ludzie jeździli na koniach, zabrońmy samochodów bo wcześniej człowiek musiał mieć więcej skilla żeby na koniu z miasteczka do miasteczka przejechać. To się robi żenujące.

Thiass

Swider....
Gracz A umiejacy grac bez targetera - Wbiega na ekran 10 osob sciaga RECZNIE pasek i daje paral temu komu chce - niech to bedzie 1sek
Gracz A umiejacy klikajacy next target - naciska naciska naciska.. jest! daje paral niech to bedzie 1-2s

Gracz B nie umiejacy grac bez targetera - Macha nerwowo kursorek zeby zlapac pasek wroga i.... wrog mu uciekl a paral spierdziany
Gracz B - naciska next target naciska naciska... cholera przeskoczylo!!! naciska naciska.. oj uciekl

Gracz A i Gracz B majacy targeter - klik... 0,5sek.... klik last target "BLABLABLA ma paraliz!!"

Ot taka roznica  ;)
I oczywiscie nooob ktory nie umie grac nei zagra rowno z kims kto umie nawet jak bedzie mial makra bo w uo trzeba jeszcze biegac czego skrypt za ciebie nie zrobi... jednak trudne to to nie jest

I tak euo sprawia ze totalna ciapa robi sie rowna graczowi ktory ogarnia gre o wiele wiele lepiej bo euo robi combo fioletem, otwiera drzwi, daje wieksza widocznosc, pije eosa, pokazuje kiedy mozesz sie ruszyc, lapie ci target za ekranem, atakuje samoczynnie cel jak wbiegniesz na ekran (wybrany wczesniej).
Daje bardzo duzo i gdyby euo nie bylo to czlowiek grajacy magiem robiacy to perfekcyjnie byl by w stanie wyjsc i poskladac 5 gosci ktorzy uwazaja sie za pro pekerow bo maja euo...

Niestety trzeba jasno powiedziec ze:
- Euo nie bedzie wylaczone bo nie jest to mozliwe mechanicznie (zawsze ktos wymysli jak obejsc zabezpieczenie)
- Jesli nawet by sie dalo trzeba by zautomatyzowac cholernie duzo rzeczy takich jak kox z palca
- 95% graczy pvp przestalo by grac bo poprostu po tylu latach z tym programem pewnie bez niego by sobie nie radzili  ;)

Wiec tym ktorzy uwazaja ze sa mistrzami APMu w uo i umieli by grac bez euo pozostaje uswiadomic sobie ze tak nie bedzie a tym ktorzy graja dzieki euo cieszyc sie ze nikt ich nie zmusi do koxania swojego wlasnego skilla  8)

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Hexin

Cytat: naturel w 2013 07 15, 12:23:47

A i jeszcze jedno - naprawdę jak ktoś z was nie rozumie jaką przewagę daje targeter to obejrzyjcie sobie filmik Abelsona "O dwóch kucharzach którym życie nie miłe". Pięknie ukazuje "brak boostowania" postaci targeterem, moment w którym niziołek dostaje pk od hektora którego nie da się nawet dostrzec na ekranie bo jest poza zasięgiem ekranu przeciętnego gracza :)

To są właśnie te nic nie znaczące targetery - klikają za ciebie zanim w ogóle ogarniesz że cel pojawił się na ekranie. Kiedyś cel trzeba było zauważyć, szybko skojarzyć czy jest friendly czy nie i jeszcze w niego wycelować. Teraz nie dość że automatycznie targeter nam oznacza cele, eliminuje friendly fire a jako wisienke na torcie mamy strzał w cel w ciągu kilku ms czyli w czasie w którym normalny gracz jest w stanie co najwyżej zauważyć że jakaś postać wchodzi na ekran.
Tin: +1

Aż nie wierze, że nikt jeszcze go nie sprostował. Pewnie dlatego, że nikt nie obejrzał owego filmiku... to jedyne wytłumaczenie. Sam sprawdziłem, bo ktoś tam płakał, że Hektor kogos zabił jako jedyny. Nie wypowiedziałem się w tamtym temacie, bo jest zbyt ciekawy i za bardzo szanuję pracę, którą odwala Abelson, żeby robić z niego bagno. Zrobię to w tym, jako że sam autor uznał go za dość wyczerpany.
Otóż chłopcze w gorącej wodzie kąpany (naturel), jesteś klasycznym przykładem człowieka, który zupełnie nie wie o czym mówi a zgrywa najmądrzejszego. Twoja wypowiedź wyraźnie wskazuje, że z pvp to ostatni raz widziałeś się może 6-7 lat temu, mimo to w każdym temacie zgrywasz znawcę i próbujesz zaprowadzić szeroko pojęty balans i zasady moralne, które powinny być przestrzegane podczas pvp.
Wyjaśnię Ci krótko, bo szkoda czasu na tłumaczenie, próbowałem już, ale to jak mówić do ściany. Kill, którego zobaczyłeś na filmiku Abelsona nie miał nic wspólnego z targeterem. Słowo klucz - masówka psionika. Poproś kogoś mądrzejszego żeby Ci wyjaśnił dlaczego.
Wiedząc dokładnie tyle co nic, a bardziej obrazowo ujmując - gówno, poleciałeś po bandzie z jakimiś bzdurnymi wywodami. Dawno nie czytałem na tym forum takich głupot. Jesteś jak mix BlackDay'a, Aiona i jakiegoś 13 letniego konfidenta (powiedzmy coś jak qtu). Dla zdrowia własnego oraz osób, które czytają te Twoje mądrości, proszę, skasuj się. Swoimi jakże błędnymi tezami zdążyłeś przekonać Mortimera do swojego bzdurnego stanowiska, a poza nim pewnie z 10 biernych przeglądaczy forum. Gratulacje.
A teraz wyjdź.

Darod

ale od BlackDaya to się koleś odp... i nie równaj z tym gównem.  :-\

Jackob

*ziewa*

To dlaczego przestaliscie grac?

Thiass wypowiedzial sie za cale Vesper, czyli w sumie poza tym, ze loa ich zmordowalo to nic nie wiemy,

Order nic nie mowi - pewno skladu brak

Chaos to juz ma dzieci i za duzo chajsu ,

Loa doroslo i chodzi na dziewczyny,

A naturale nigdy nie graly i placza ze jest euo i jest kupa zbita nie cheatują...

Dziekuje za wypowiedzi w tym ciekawym temacie, jednak licze, ze jeszcze razem powalczymy czy to pod gongiem , czy na turnieju. Bawmy sie w rytm muzyki techno !

Jackob + 1 do mądrości, ziom

Hexin

Poki co jako jedyni jesteście tak liczni Jackob. Jest Was w porywach 5-6, więc ciężko mówić o pvp gdy loa jest 2-3 i z tego co widziałem jeszcze tylko Thigonnor biega. Szczególnie jak wychodzicie wszyscy naraz. Mimo wszystko jestem jeszcze do końca tygodnia, więc nawet jak nie powalczymy, to chociaż poganiamy się ;p

Badalaman

Moj powod jest zblizony dla zaprzestania grania pvp jak i grania w ogole.
Zaczelo brakowac osob do walki.
Kiedys mozna bylo podjechac pod Moonglow/Minoc/Britt i rozkrecala sie walka, trwajaca i cala ulitmowa noc.
Jak ktorejs strony bylo za malo to bylo pare minut czekania i wymiany ciosow, az sie dologowali/dojechali ludzie i byla walka.

Mozna tez bylo pojechac na obchod mapy i bez wiekszych trudnosci znalesc kogos do upolowania(w mitycznych czasach gornicy mogli kopac wszedzie  8) )  badz walki.

Z czasem oficjalnie zalegalizowano komunikacje (tak byly czasy gdy za zbyt szybki wjazd ekipy z pomoca byly jaile ;) ). To utrudnilo samodzielne polowania.
Zmniejszenie ilosci graczy tylko to poglebilo.
Zaczelo tez brakowac ludzi do walki. Mozna bylo cala ultimowa noc "szukac" i nie znalesc 4-5 graczy przeciwnych.
Zaczelo sie umawianie na PvP ;/ Ludzie informowali przeciwnikow gdzie sa i w ilu. Takie walki mnie juz zupelnie nie pociagaly.

I to byl w sumie koniec mojego aktywnego PvP.

Kox_Rox

Cytat: Hexin w 2013 07 14, 19:34:45
Cytat: Kox_Rox w 2013 07 14, 18:31:29
Czyli już tylko krok od walki botów. :)
Może to tak brzmi, ale wcale tak nie jest. Jeśli chcesz udowodnić, to spoko, prześlę Ci skrypt, wyjdź i pokaż, że skrypty grają za Ciebie :)

Cytat: Bachus w 2013 07 15, 22:01:40
Kto chce z płaczków skrypt na targeter? czy jakikolwiek inny? Chętnie się podzielę.

Niech ktoś wrzuci w ogóle skrypty pvp na net żeby poszukali sobie inny powód do narzekań.

Ale to przecież oczywiste, że to JESZCZE nie są walki botów. Thiass doskonale zobrazował, że została zabrana część składowa umiejętności pod tytułem "Walka PVP". Ja nie chcę waszych skryptów, chcę aby większe znaczenie miał gracz.

To tak jakby piłkarzom dawano specjalne buty, które ZAWSZE skleją idealnie piłkę, obojętnie jak szybko ona leci w naszą stronę i z jakiego kąta.

No ale przecież wszyscy mogą ich używać, więc nie ma problemu.
Cytatchociaz sa osoby ktore nawet tepe wcisanie kalwisza potrafia zmienic w cos naprawde ekstra...

Hexin

kox rox, ale to czego Ty chcesz, to zabrać piłkarzom korki i nakazać biegać w trampkach, żeby nie mieli takiej zwrotności.

Kox_Rox

Czy korki sprawiają, że piłkarze ZAWSZE IDEALNIE wykonują daną czynność? Nie trafiłeś.
Cytatchociaz sa osoby ktore nawet tepe wcisanie kalwisza potrafia zmienic w cos naprawde ekstra...

KusKus

90% ludzi wypowiadajacyhc sie w tym temacie nie ma bladego pojecia o PvP.
Skillup i dopiero potem mozecie plakac.

PvP to nie zabijanie gornikow
PvP to nie szukanie ofiar na koxie (moje ulubione :P )
PvP to nie jest kampienie pod portalem

PvP to wlasnie ustawki
PvP to gong
PvP to walka pomimo wiekszej ilosci graczy, ot tak aby sie sprawdzic i miec wyzwanie

Play hard, get pr0!

Skrypty byly, sa i beda, ale to skill i zgranie swiadczy o wygranej

Pollack

Odnosnie przykladu butow pilkarskich - to jesli myslicie ze targeter daje 100% szanse na ominiecie friendly fire - to tez jestescie w bledzie...:) Sa ludzie utalentowani, ktorzy potrafia rowniez i to.

Hektor

Cytat: Jackob w 2013 07 16, 07:42:13
*ziewa*

To dlaczego przestaliscie grac?

Thiass wypowiedzial sie za cale , Vesper czyli w sumie poza tym ze loa ich zmordowalo to nic nie wiemy,

Order nic nie mowi - pewno skladu brak

Chaos to juz ma dzieci i za duzo chajsu ,

Loa doroslo i chodzi na dziewczyny,

A naturale nigdy nie graly i placza ze jest euo i jest kupa zbita nie cheatują...

Dziekuje za wypowiedzi w tym ciekawym temacie, jednak licze ze jeszcze razem powalczymy czy to pod gongiem , czy na turnieju. Bawmy sie w rytm muzyki techno !

Jackob + 1 do mądrości, ziom

świetne podsumowanie  ;)

Abelson

Cytat: Hexin w 2013 07 16, 00:56:07
Cytat: naturel w 2013 07 15, 12:23:47

A i jeszcze jedno - naprawdę jak ktoś z was nie rozumie jaką przewagę daje targeter to obejrzyjcie sobie filmik Abelsona "O dwóch kucharzach którym życie nie miłe". Pięknie ukazuje "brak boostowania" postaci targeterem, moment w którym niziołek dostaje pk od hektora którego nie da się nawet dostrzec na ekranie bo jest poza zasięgiem ekranu przeciętnego gracza :)

To są właśnie te nic nie znaczące targetery - klikają za ciebie zanim w ogóle ogarniesz że cel pojawił się na ekranie. Kiedyś cel trzeba było zauważyć, szybko skojarzyć czy jest friendly czy nie i jeszcze w niego wycelować. Teraz nie dość że automatycznie targeter nam oznacza cele, eliminuje friendly fire a jako wisienke na torcie mamy strzał w cel w ciągu kilku ms czyli w czasie w którym normalny gracz jest w stanie co najwyżej zauważyć że jakaś postać wchodzi na ekran.

Aż nie wierze, że nikt jeszcze go nie sprostował. Pewnie dlatego, że nikt nie obejrzał owego filmiku... to jedyne wytłumaczenie. Sam sprawdziłem, bo ktoś tam płakał, że Hektor kogos zabił jako jedyny. Nie wypowiedziałem się w tamtym temacie, bo jest zbyt ciekawy i za bardzo szanuję pracę, którą odwala Abelson, żeby robić z niego bagno. Zrobię to w tym, jako że sam autor uznał go za dość wyczerpany.
Otóż chłopcze w gorącej wodzie kąpany (naturel), jesteś klasycznym przykładem człowieka, który zupełnie nie wie o czym mówi a zgrywa najmądrzejszego. Twoja wypowiedź wyraźnie wskazuje, że z pvp to ostatni raz widziałeś się może 6-7 lat temu, mimo to w każdym temacie zgrywasz znawcę i próbujesz zaprowadzić szeroko pojęty balans i zasady moralne, które powinny być przestrzegane podczas pvp.
Wyjaśnię Ci krótko, bo szkoda czasu na tłumaczenie, próbowałem już, ale to jak mówić do ściany. Kill, którego zobaczyłeś na filmiku Abelsona nie miał nic wspólnego z targeterem. Słowo klucz - masówka psionika. Poproś kogoś mądrzejszego żeby Ci wyjaśnił dlaczego.
Wiedząc dokładnie tyle co nic, a bardziej obrazowo ujmując - gówno, poleciałeś po bandzie z jakimiś bzdurnymi wywodami. Dawno nie czytałem na tym forum takich głupot. Jesteś jak mix BlackDay'a, Aiona i jakiegoś 13 letniego konfidenta (powiedzmy coś jak qtu). Dla zdrowia własnego oraz osób, które czytają te Twoje mądrości, proszę, skasuj się. Swoimi jakże błędnymi tezami zdążyłeś przekonać Mortimera do swojego bzdurnego stanowiska, a poza nim pewnie z 10 biernych przeglądaczy forum. Gratulacje.
A teraz wyjdź.

Dzięki za nie brudzenie mojego tematu ;) Hexin oczywiście ma racje. Mnie w sumie nie interesuje w jaki sposób zginął niziołek - byliśmy na to przygotowani :D. Hektor miał do tego jak najbardziej prawo, biorąc pod uwagę fakt, że waliliśmy w gong jak opętani ;) a przecież nie musiał wiedzieć w jakim celu...wjechał zabił that's it . Później tylko dodał że jesteśmy nienormalni ( tu miał też rację  :D ). Z tego miejsca przy okazji dziękuje pozostałym za nie gnębienie nas po akcji,przyczepianie flag itd. ( bo teoretycznie macie do tego prawo ;) ale widzę że nie jest tak źle z poczuciem humoru wsród graczy DM :)
Dlatego też będą powstawały kolejne produkcje DM TV jak tylko czas mi na to pozwoli. PZDR