Zmiana - karczmarz

Zaczęty przez Gucio, 2013 11 05, 21:45:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gucio

Ale po co ta zmiana skoro swoich przyjaciół widzimy w .online?

mae

Pewnie ma to jakis zwiazek z PvP, traperstwem i innymi tego typu sprawami.

Gucio

To może lepiej całkiem wywalić "slyszales/widziales".

Hektor

Cytat: mae w 2013 11 05, 21:49:49
Pewnie ma to jakis zwiazek z PvP, traperstwem i innymi tego typu sprawami.

eee? ? ? ?  :o

Gorgian

nie eee tylko mozesz wywalic sobie makro do kosza:D

Prorokpl

Jakie makro? O czym wy gadacie? Nie rozumiem tej zmiany. Pytanie karczmarza miało być własnie o te osoby których NIE MAMY w przyjaciołach. Przecież można sobie sprawdzić .online czy ktoś jest, tak jak pisano powyżej.

Gorgian

takie makro ze podchodzi sobie Hektor pod karczmaza włacza makro i samo mu pyta o osoby pvp. Loa zrobilo sie tak leniwe

Hektor

Cytat: Gorgian w 2013 11 05, 22:07:50
takie makro ze podchodzi sobie Hektor pod karczmaza włacza makro i samo mu pyta o osoby pvp. Loa zrobilo sie tak leniwe

i co z tego że macro? nie mając jeszcze macra podobnie dużo wypytywałem

Beduinnn

Oo
dziwna zmiana... to juz lepiej bylo calkiem wywalic ta komende ;P

SiS

Może się nie znam, ale dla mnie ta zmiana jest jedną, nawet nie najgorszą, a najgłupszą jaka została wprowadzona w ostatnim czasie...

Hexin

wilian, nie iwem czemu sie cieszysz. Jak teraz sprawdzicie czy Elmar jest online?:D
3rdami w postaci duszków w Minoc? To chyba bardziej żenujące niż pisanie makro, które ułatwia sprawy, które KAŻDY monitoruje ;)

Jak dla mnie zmiana na +. Nie trzeba będzie elmarowi co chwile mówić żeby sie wylogował "bo nie przyjdą".

Raaban

Nom nie bedzie musial logowac nasha zeby sobie postawic czarny na ktores z was ;)
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

Hexin

Cokolwiek stawianie czarnego przez neshiego ma wspólnego ze zmianą z karczmarzem ;)

Gorgian

Hexin jak dla mnie loa walace w gong = nie ide i tyle dopoki doputy nie udupia Bola + rozbrojenie dlamnie osobiscie to sa 2 spece i powinna byc zmiana w łuczniku a nie w karczmazu ktory i tak duzo nie zmienia

Hexin

Może odniosę się stricte do zmiany.
Nie wiem po co ją wprowadzono. Jak dla mnie w samym .online powinno być widoczne czy opłaca się być w ogóle zalogowanym czy nie.
Rozumiem intencje ekipy, ale niech też spojrzą na obecne rozwiązanie od naszej strony. Wyjść walić w gong przez 20 min nie mając nawet pewności czy ktoś słyszy? A co dopiero czy jest szansa, że przyjdzie? Do tej pory można było chociaż sprawdzić czy przeciwników jest mniej więcej tylu co naszych. Teraz? Jak dziecko we mgle.
Tą zmianą wydłużacie stracone minuty pod portalem, a nic tak nie zniechęca gracza pvp do gry jak stracony czas na oczekiwaniu na przeciwnika, który się nie pojawił.
Minusów tej zmiany można wymienić kilka, a potrafi ktoś wymienić jakieś plusy?
Zmiana ma sens tylko w wypadku, kiedy ograniczamy liczbę miast do 3. Wtedy można by mówić o znalezieniu przeciwnika i wyskrobaniu go spod straży. A teraz? 2 mapy i bilion lochów, które mogłyby udzwignąć 300 online. Pvp jest tylko pod gongiem, a tam znaleźć kogokolwiek coraz ciężej przez wszechobecne safe-zony.
Nie podoba mi się, w jaką stronę idzie pvp na tym serwerze.