Co z likaonem dla berka???

Zaczęty przez naturel, 2014 02 07, 13:53:05

Poprzedni wątek - Następny wątek

Telh

Cytat: Gucio w 2014 02 07, 14:48:24
Cytat: Telh w 2014 02 07, 14:47:00
SoD argumentacja z pupy, z ta iloscia skilla bo to nadal tylko 300%. ile % ma wierny by mogl sobie "zarobic i polatac na cos", ile musi miec, berek, BM, czy nawet zwykly mag bez podklasy? A najlepsze ze nie stoi z zapuszczonym makrem na leczenie i nic wiecej nie robi procz IVM czasami jak obszarowke dostanie... ale ten tamer jest slaby i ciezki do gry...

TYLKO WIERNY IDZIE SOBIE SOLO DO DESTARD NA SMOKA, A TAMER Z CHIMERA CHYBA NIE MOZE.  8)

Co nie zmienia fatku ze nie ma 300%skilli ;] i na dodatek musi cos robic procz stania ;]

Gucio

Walka, takta, anatka, uzdro, wierny, res 600%. Masz 200% to mało?  :) A tamer to dzie z chimera na duzego smoka i stoi, leczy? No ciekawe ile tylko zajmie mu zabicie takiego smoka, pewnie kilka godzin.

A dla wiernego to jest kox w najlepsze.  ;)

Raaban

Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

Gucio

Zapomaniałem, no to masz 100% wolnego. Na jakas rzemolke dajmy na to.

quinggu

no ale nie powiecie mi, że tamer to tylko tamerka wetka i woz? xD doliczcie resztę potrzebnych skilli ;) bo jes to upchane jak nic 800 a jednak tamer solo nic nie zrobi na pvm w tej chwili, ew jakies średniej trudności mobki

Hexin

Jeśli wierny gra pvp i jest poważny, to ma dokładnie 0 wolnego skilla, bo zatruwanie jest obowiązkowe w przypadku woja. Zostaje zatem tylko kox aktywny, na który rzadko kiedy jest czas czy chęci. Ty mimo 300% idziesz sobie recallem do domku i jedziesz inta bezpiecznie i wygodnie :)
Mozna tak się licytowac w nieskończoność.

Ok solo wierny>tamer

2 tamerów > 6 wiernych naraz.

Już robi się jaśniej w głowach?

Gucio

Cytat: quinggu w 2014 02 07, 14:54:22
no ale nie powiecie mi, że tamer to tylko tamerka wetka i woz? xD doliczcie resztę potrzebnych skilli ;) bo jes to upchane jak nic 800 a jednak tamer solo nic nie zrobi na pvm w tej chwili, ew jakies średniej trudności mobki

No tak oni liczą tamera jako 300%. A wiernego jako 700%.

quinggu

Cytat: Hexin w 2014 02 07, 14:55:09
Jeśli wierny gra pvp i jest poważny, to ma dokładnie 0 wolnego skilla, bo zatruwanie jest obowiązkowe w przypadku woja. Zostaje zatem tylko kox aktywny, na który rzadko kiedy jest czas czy chęci. Ty mimo 300% idziesz sobie recallem do domku i jedziesz inta bezpiecznie i wygodnie :)

Ok solo wierny>tamer

a grasz przepraszam jako 2 czy jako 1? ;D bo ja siebie licze jako 1

zreszta nvm, widze ze wasz poglad zawsze bedzie tamer so pr0 ;)

Gucio

Hexin nie porównujmy wiernego który jest tankiem i tankuje Spaczone Wyrmy i Exodusy, a tamera... no prosze Cie Misiek.

Hexin

Cytat: quinggu w 2014 02 07, 14:57:04
Cytat: Hexin w 2014 02 07, 14:55:09

Ok solo wierny>tamer

a grasz przepraszam jako 2 czy jako 1? ;D bo ja siebie licze jako 1

zreszta nvm, widze ze wasz poglad zawsze bedzie tamer so pr0 ;)

A co to ma do rzeczy? :o
Nie widzisz prostej zależności. Wierny so op, może iść solo bić smoka 15 min. Dodaj do tego jeszcze 5 wiernych a czas skróci się może o 2 minuty.
Tamer solo chyba nie da rady ze smokiem, ale wez jeszcze przynajmniej jednego i wciągną nosem smoka w 30s.
Co w tym niezrozumiałego?

@Gucio. Brak mi słów. Wierny tankiem? To ktoś to praktykuje niby? Berek jest tankiem, koledzy Ci nie powiedzieli?
Fakt, tamer nie wyklatuje chimerą exo, ale jest masa mbów bardzo opłacalnych do bicia o nizszym szczeblu trudności. Szczególnie, jak nie bijesz pół godziny na wyssanie many, tylko 1-2 minuty.
Może zacznijcie jeszcze polemizować co może mag a co woj... dżizas.

Gucio

Hexin, jakoś order tankuje na wiernym i nie narzekamy.

No i co do wiernego i PvP. Masz cios tarczą/zatruwanie jak to napisales ze kazdy gracz pvp ma. Masz swietnego blesa, prota. Avatar... resanie z palca w ciagu 0.1 sekundy, odwolywanie przywolanych demonow (slabszych)

A co tamer ma takiego do PvP? Co? To że jak padnie to nikt go nie zgrabi? Nikt nie ma problemu nawet jak ciała pilnuje chimera... All kill? Tak CZASAMI używam jedynie z kirinem bo te moby "wyzej" wyczarują Ci poison, klątwe albo an mani. Ale dobrze wiesz ze zejscie z wierzchowca na PvP to krzyzyk na drogę. Musisz wyskoczyc jakoś 1v1 to all kill może być skuteczny. MOZE bo wszystko zalezy czy wejdzie Ci combo i czy pet rzuci jakis czar ofensywny a nie jakiś syf.

Raaban

Jak tam tankuje ube, to ja już widze te tankowanie. Już ja pamietam te pvmy z ubym :D

Sod zostales zjedzony argumentami szkoda czasu na ciągniecie tej dyskusji...
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

Gucio

Cytat: Raaban w 2014 02 07, 15:15:21
Jak tam tankuje ube, to ja już widze te tankowanie. Już ja pamietam te pvmy z ubym :D

Sod zostales zjedzony argumentami szkoda czasu na ciągniecie tej dyskusji...

Niestety nie bede pisał kto jak gdzie tankuje, napisalem ze nie narzekamy i dajemy sobie bardzo dobrze rade.

Argumenty? Oczywiscie zaden tamer sie teraz nie odezwie bo? Bo ich juz prawie nie ma.  ;) Nie mówie o mlodych postaciach co wbiły 9x i odkrywają mapę na pancerach i zadowolone są jak to zabiją prastarego licha.

naturel

taaa i bije solo smoka 20min :D
Cytat: TinerotMoja sugestia: Znajdź sobie pracę, hobby albo dziewczynę.
Dobrze szefie! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
BUT! The main award goes toooo...... :
Cytat[20:23] <Fel> TY chyba zyjesz w swiecie ultimy

sin

Cytat: Gucio w 2014 02 07, 14:44:05
Godzina lapania pereł 100% skila + Godzina alchemii 100% skila = ile golda? I to 200 % a nie 400, albo i 600 jak masz i wete.
Ale ja mowilem o 2 osobach, gdzie tylko jedna ma tamerke. Pozatym oprocz banki masz jeszcze drugie tyle w kosciach demona/rudzie, a oprocz tego magiki, specloot. Oswajanie jest najszybciej generujaca dobra umiejetnoscia. Dobrze wykorzystana umiejetnosc - rzecz jasna.
Cytat: Gucio w 2014 02 07, 15:07:01
A co tamer ma takiego do PvP?
Nic. Tamer to skill pvm. Tak samo jak nie ma sie nic w pvp z rzemiosl.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.