Co z likaonem dla berka???

Zaczęty przez naturel, 2014 02 07, 13:53:05

Poprzedni wątek - Następny wątek

Muszka^

Cytat: Gucio w 2014 02 07, 15:17:11
Cytat: Raaban w 2014 02 07, 15:15:21
Jak tam tankuje ube, to ja już widze te tankowanie. Już ja pamietam te pvmy z ubym :D

Sod zostales zjedzony argumentami szkoda czasu na ciągniecie tej dyskusji...

Niestety nie bede pisał kto jak gdzie tankuje, napisalem ze nie narzekamy i dajemy sobie bardzo dobrze rade.

Argumenty? Oczywiscie zaden tamer sie teraz nie odezwie bo? Bo ich juz prawie nie ma.  ;) Nie mówie o mlodych postaciach co wbiły 9x i odkrywają mapę na pancerach i zadowolone są jak to zabiją prastarego licha.
Się nie odezwie patrząc jakie głupoty piszesz. To, że jesteś łamagą i nie potrafisz korzystać z zalet tamera nie oznacza, że od razu wszystko musi być pod Ciebie balansowane. Masz nekro i tamera i piszesz ciągle jakie to jest ble i do dup. Teraz zwalasz wine, że tamer nie ma boostu do pvp. To weź wywal, skoxaj sobie wiernego jak jest taki op czy co tam chcesz. Żadna z Twoich propozycji nie jest konkretna tylko starasz się udowodnić jakie to jest słabe bo Ty nie umiesz tego wykorzystać.

P.S
Jedynie co bym Ci udostępnił to mounty które biegają do tyłu.

P.S 2
Tak, mam tamera.
Leci komar, za nim mucha, chyba zaraz go wy....przedzi...
http://imgur.com/PrpFgii

Gucio

Cytat: sin w 2014 02 07, 15:20:08
Cytat: Gucio w 2014 02 07, 14:44:05
Godzina lapania pereł 100% skila + Godzina alchemii 100% skila = ile golda? I to 200 % a nie 400, albo i 600 jak masz i wete.
Ale ja mowilem o 2 osobach, gdzie tylko jedna ma tamerke. Pozatym oprocz banki masz jeszcze drugie tyle w kosciach demona/rudzie, a oprocz tego magiki, specloot. Oswajanie jest najszybciej generujaca dobra umiejetnoscia. Dobrze wykorzystana umiejetnosc - rzecz jasna.
Cytat: Gucio w 2014 02 07, 15:07:01
A co tamer ma takiego do PvP?
Nic. Tamer to skill pvm. Tak samo jak nie ma sie nic w pvp z rzemiosl.

Sin: ale ja piszę o tym "braku" różnorodności bo tamer używa 2 petów. Pancernego "na codzień" albo mustana/malego smoka bo to jest to samo. A chimera jest od swieta jak ktoś oczywiscie taką ma. Nie napisałem że tamer zle zarabia... tak fufu leci sporo ale imo za te 200, niektorzy 300 skilla można zarobić tyle samo siedziac w banku. Kiedys jak ktos podlecial na nocnym zuku, koszmarze, kirinie wiadomo ze mial tamerke i byl ktoś! No ale kiedys kox wygladal inaczej... nie bylo powerhour, gajny szły jak szły... Kto miał dajmy na to pancerego smoka byl niewyobrazalny... jeszce jak smok wygladal jak szalony ostard a mial zmieniona nazwe na "opancerzony bagienny smok". Teraz czasy sie zmienily i przydalaby sie jaka roznorodnosc.

sin

Cytat: Gucio w 2014 02 07, 15:30:33
Kiedys jak ktos podlecial na nocnym zuku, koszmarze, kirinie wiadomo ze mial tamerke i byl ktoś!
Czlowieku, to jest gra komputerowa. Jak chcesz byc "kims" to zostan naukowcem, politykiem albo biznesmenem.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

Hexin

Szybka rada : jeździj na chmierze. Lans ogromny, bo kosztuje 2mln.
Aha i nie narzekaj na tamera, jak mówisz, ze na codzień używasz pancera czy mustanga, bo to tak, jakbym ja narzekał na wiernego biegając z wędką w ręku.

Gucio

Cytat: sin w 2014 02 07, 15:33:19
Cytat: Gucio w 2014 02 07, 15:30:33
Kiedys jak ktos podlecial na nocnym zuku, koszmarze, kirinie wiadomo ze mial tamerke i byl ktoś!
Czlowieku, to jest gra komputerowa. Jak chcesz byc "kims" to zostan naukowcem, politykiem albo biznesmenem.
Nie, wole wbić 100 str i mieć szacun na dzielni.

Cytat: Hexin w 2014 02 07, 15:33:38
Szybka rada : jeździj na chmierze. Lans ogromny, bo kosztuje 2mln.
Aha i nie narzekaj na tamera, jak mówisz, ze na codzień używasz pancera czy mustanga, bo to tak, jakbym ja narzekał na wiernego biegając z wędką w ręku.

Latam wylacznie na kirinie bo tylko jego uzywam CZASAMI w PvP. Raz na rok wyjdę na pvm to biorę pancera czasem chimere choć nieumarly koszmar zjada ją aż miło popatrzeć. Wiec dalej myslisz ze chimera jest op op op?

Ropuch

Przecież oswajanie w dalszym ciągu rządzi. Czym tam niby jest ten żuk ludojad? Przecież to badziewie i tak zostanie pożarte przez cokolwiek o sile większej niż mały smok.

Oswajacz z chimerą, albo turem to chyba jedna z najlepszych opcji na solo pvm jakie kiedykolowiek widziałem. Można obalać tym bardzo mocne moby bez żadnego problemu.
<saxas> teraz na pvp liczy sie mag
<saxas> na dm nie ma lepszych i gorszych graczy pvp
<saxas> sa bardziej i mniej skoxani

Gucio

Cytat: Ropuch w 2014 02 07, 15:46:19
Przecież oswajanie w dalszym ciągu rządzi. Czym tam niby jest ten żuk ludojad? Przecież to badziewie i tak zostanie pożarte przez cokolwiek o sile większej niż mały smok.

Oswajacz z chimerą, albo turem to chyba jedna z najlepszych opcji na solo pvm jakie kiedykolowiek widziałem. Można obalać tym bardzo mocne moby bez żadnego problemu.

Oczywiście, majac dajmy na to weterynarie + oswajanie można palnąć lepszego moba. No ale wtedy nie oswoisz nawet lamy. Dodajmy kolejne 100% i mozemy oswajac wszystko + leczyc wszystko + zaden pet nam się nie uwolni. Fajnie byłoby wprowadzić jakieś lekkie zmiany w petach, żeby inne oprócz chimery stały się użyteczne.

Ropuch

No mając szamana i jakieś stamowane mobki typu Mały Smok, albo Koszmar, to założę się, że można wyczyścić dowolny loch o wiele szybciej niż wierny. Trochę przesadą byłoby, gdyby tamer/szaman mógł samodzielnie wyrmy obalać.

Ja sam gram wiernym z zatru i nie widzę sensu łazić w pojedynkę na PVM, oprócz po lesie (koks stata) i jakiś słabszych dungach. Za długo człowiek walczy z mocniejszymi mobami i to tylko marnowanie zbroi. Lepiej pójść z kumplem magiem. Sprawniej i radośniej ;p

Tak co najmniej mi się wydaje. Może inni mają lepsze sposoby itp.

Gucio

Cytat: Ropuch w 2014 02 07, 16:01:07
No mając szamana i jakieś stamowane mobki typu Mały Smok, albo Koszmar, to założę się, że można wyczyścić dowolny loch o wiele szybciej niż wierny. Trochę przesadą byłoby, gdyby tamer/szaman mógł samodzielnie wyrmy obalać.

Oczywiście mając szamana 100% skila i oswajanie a jak jeszce dojdzie weta to wgle.  ;) No ale licz to jako 300/400 skila. I tylko szaman moze dac jakiegos tam boosta dla peta. Zadna inna podklasa maga nie. No imo wyrmy i tak dalej to już dla jakiegoś składu. Tylko fajnie jakby bylo więcej petów ujezdzanych przez tamerow a nie tylko lezacych w biletach albo siedzących na spawnie... Pancerny=maly smok=plonacy mustang/chimera, tylko tego się uzywa, a szkoda.

Hexin

tych mobów jest zbyt dużo i zbyt łatwo je pozyskać, żeby miały cechy charakterystyczne, które by kogokolwiek zadowoliły. Dla lansu masz małe smoki/kelpie, do pvm masz chimery/tury, do pvp masz kirina. Mało?

Tyle ode mnie, bo jak powiedzial Raaban, albo trollujesz, albo jesteś taboret.
Powodzenia.

Gucio

Cytat: Hexin w 2014 02 07, 16:12:05
tych mobów jest zbyt dużo i zbyt łatwo je pozyskać, żeby miały cechy charakterystyczne, które by kogokolwiek zadowoliły. Dla lansu masz małe smoki/kelpie, do pvm masz chimery/tury, do pvp masz kirina. Mało?

Tyle ode mnie, bo jak powiedzial Raaban, albo trollujesz, albo jesteś taboret.
Powodzenia.

Upierdzielić respawn i po kłopocie jak za latwo je pozyskać, albo dodać dobrego strażnika. Nie byłoby już kiszenia po 2000 pancerów po bankach, albo limit, na skrzynie po 5 biletów lepszych mobów. Sam mam tego sporo nałapane ale się nie obrazę, o ile będzie jakiś mały smaczek.

PvM: kazdy pvmuje inaczej

- u jednego pet trzyma moba a ten staje obok i leczy wetka
- u drugiego tankuje przywolaniec
- u trzeciego tankuje mag/berserker/ a pet bije z boku

Niech każdy wybierze sobie peta pod swoje "zdolnosci" i "preferencje". Jeden wezmie mocnego do tankowania, drugi do dpsu, trzeci do czarowania.

Evilas

nie rozumiem, co maja mustangi wspolnego z likaonem dla berka? osobiscie sadze, ze do komend ataku itp mimo wszystko powinna byc wiedza albo oswajanie, reszta niech sobie jezdzi na czym tam chce, o ile nie przekracza ustalonych progow

Jasmine

@sin tamer + berek wierny we 2 fakt ładnie zarabiaja ale do tego jest potrzebny spawn szczególnych mobów które są regularnie czyszczone.

@ropuch, gowno wiesz, solo wierny > tamer

@gucio fakt przydałoby sie troche poprawić/zmienić chimerę (spawn, siłe, czy w ogóle moba np zabrac czary, zmniejszyc dmg i dać lepszy armor/hp, zeby to był taki tank do solo, oczywiscie nie mowie o tankowaniu jakis mocnych mobow)

i jak chcesz zeby sie cos zmieniło to zrób konkretna propozycje bo takie tematy to tylko flame war.

Gucio

Cytat: Jasmine w 2014 02 07, 23:29:20
@sin tamer + berek wierny we 2 fakt ładnie zarabiaja ale do tego jest potrzebny spawn szczególnych mobów które są regularnie czyszczone.

@gucio fakt przydałoby sie troche poprawić/zmienić chimerę (spawn, siłe, czy w ogóle moba np zabrac czary, zmniejszyc dmg i dać lepszy armor/hp, zeby to był taki tank do solo, oczywiscie nie mowie o tankowaniu jakis mocnych mobow)

i jak chcesz zeby sie cos zmieniło to zrób konkretna propozycje bo takie tematy to tylko flame war.

Propozycja poszła w dziale propozycje.  ;)

Ropuch

Cytat: Jasmine w 2014 02 07, 23:29:20

Mocne słowa, uzasadnij.