Sparing - uzdrawianie / obrona

Zaczęty przez Spider, 2014 03 21, 19:08:12

Poprzedni wątek - Następny wątek

Spider

W nawiązaniu do zmian z koxem stacjonarnym uzdro i obrony - czy jakikolwiek sparing jest już zabroniony (czyli wracamy do regulaminu sprzed kilku lat), czy np. sparing w lesie z czerwonymi mobkami (np. 10 worgów) jest już OK? Fajnie byłoby mieć jasność, zanim posypią się niepotrzebna jaile :)

SiS

Ten regulamin jest dla ozdoby ;d

Raaban

Ta, a zabij nuba bez słowa to momentalnie się odwołają do regulaminu na stronie ;)
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

vorth

Ale zabij nooba sciagajac na niego mocniejsze mobki i juz wszystko jest spoko ;p

Zywol

:-[
poszperałem i mam ciasteczko

http://imageshack.com/a/img21/2963/od7c.jpg

spider nie tak dawno temu koxsałem stacjonarnie obronę i wystarczyło się ładnie i składnie wytłumaczyć.
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

mae

Sam sparing nie jest zabroniony ,ale omijanie skryptowych blokad tak. Dla przykładu, jeśli nagle się okaze ,ze jesteś w stanie leczyć moba, z którym sparujesz, to nie będziesz mógł "się ładnie wytłumaczyć" :P

jablo

a jak to sie ma do treningu weterynarii ?

Felixor

dokladnie, jak to ma sie do wety? zablokujmy tez i wete i w ogole przyrost skilli od walki - niech rosna tylko na smokach,wyrmach i exodusach.

Czy kiedys w koncu dojdzie do niektorych to, ze server jest dla graczy?
Czy komus z "klimaciarzy" przeszkadzalo to ze ktos cwiczy uzdro,obrone biernie? Co z tego, ze w miescie? W domku to niby wedlug Was wygladalo lepiej?

Wiecie co jest najgorsze? To, ze mamy cala mase ekipantow i nawet oni nie graja juz na DM. Wisza tylko sobie na liscie w zakladce Ekipa.
"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."
"Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu."

mae

Cytat: jablo w 2014 03 22, 14:44:04
Tutaj przecież nie ma żadnych blokad. Póki nie ma plagi weciarzy koxajacych w ten sposób w widocznych miejscach w miastach to jest ok.

swider

Mae te argumenty, w których przekonujesz nas, że to żle wygląda są po prostu śmieszne. Uwierz mi, że gdyby graczom to przeszkadzało i czuliby niesmak to by takiego koxającego delikwenta skutecznie ukracali. Co za problem pozabijać mu mobki na których koxa? Ubzdurałeś sobie jakieś własne przekonanie i na siłę chcesz nim zarazić innych.

^_^

Ale przecież weterynarię koxa się lecząc bijące się nawzajem moby ;d W tej drugiej sytuacji gdy coś bijemy i leczymy naraz sam bym dawał jaila ;d No i inna sprawa koxać tak w mieście a poza nim ;d Ja jak koxałem heala własnie lecząc się bez broni nigdy nie miałem upomnienia, ale nie koxałem tak siedząc pod bankiem tylko w miejscu gdzie miałem pewność że tłoku nie będzie ;)
Swider nie masz racji. Dajmy na to Nimrod tak koxa w mieście a jakiemuś młodemu się to nie podoba. Nimroda nie zabije ale zabije mu moby do koxu. Co zrobi Nimrod? Pozbędzie się młodego. Później pewnie by jeszcze parę razy w czapę dostał co by więcej nie miał dziwnych pomysłów. Tak samo w sytuacji kiedy koxa tak jakiś młody a okaże się że to second kogoś tam skoxanego. Ten zawoła kolegów i sytuacja ta sama. To niestety wyjście nie jest ale zakaz takiego koxu w mieście na widoku jest jak najbardziej słuszny

skorzak

Cytat: mae w 2014 03 22, 15:32:52
Cytat: jablo w 2014 03 22, 14:44:04
Tutaj przecież nie ma żadnych blokad. Póki nie ma plagi weciarzy koxajacych w ten sposób w widocznych miejscach w miastach to jest ok.

Mi przeszkadza plaga ludzi koxających:
- wete w miastach
- magie biernie!  gain powinien być tylko jak rzucasz w przeciwnika/moba a nie w butelkę.
- zielke biernie! siedzi taki w banku i obiera... i obiera i 100 skilla.
- alchemia w banku! przecież powinien mieć stól alchemika.(jak stół majstra albo kowadło)
- resa na ściankach truty... i resa na ort sanctach przecież to wygląda okropnie.... stoi 10 w ściance i koxa i koxa... i padają i znowu koxaja.

Oburzające... ::)

PS : a postać na przemianie albo polimorfii powinna być odrazu atakowana przez strażników miasta... przecież to bestia!
,,<Lilianna> ale ja cie juz nie lubie" <- i nawzajem wszystkiego najlepszego :*
mae (gm dm 26.10.2011):
"Przeciez to tylko fabula, ktora latwo mozesz olac, skorzak. Nikt ci niczego nie zabiera, nie kaze niczego pla

^_^

Skórzak zanim coś napiszesz dowiedz się czy faktycznie tak nie jest - wypij mikse przemiany i powiedz mi czy straż cię oszczędziła ;)

skorzak

Cytat: ^_^ w 2014 03 22, 19:50:08
Skórzak zanim coś napiszesz dowiedz się czy faktycznie tak nie jest - wypij mikse przemiany i powiedz mi czy straż cię oszczędziła ;)

lol  ::)
,,<Lilianna> ale ja cie juz nie lubie" <- i nawzajem wszystkiego najlepszego :*
mae (gm dm 26.10.2011):
"Przeciez to tylko fabula, ktora latwo mozesz olac, skorzak. Nikt ci niczego nie zabiera, nie kaze niczego pla

kwiatek

Też nie wiem co komu to przeszkadzało i nawet wydaje mi się, że gracze na to nie zwracali szczególnej uwagi - w końcu to coś dla nich, wygodna metoda skoxania dwóch upierdliwych skilli. Nie rozumiem takiego uwalenia na siłę, według własnych widzimisi - serwer jest dla graczy i nie zapominajmy o tym, tak jak robił to skutecznie Asylum, którego na szczęście już z nami nie ma (co widać po online, do którego dobiliśmy ostatnimi czasy).