Berek

Zaczęty przez Nezumi, 2014 08 15, 00:41:00

Poprzedni wątek - Następny wątek

Nezumi

Pytanie dm Gm:

Czy berek będzie poprawiany?

Aktualnie wydaje mi się że pod względem pvm jest to najgorsza klasa.

Ar który berek dostaje płytowiec nadrabia miksa kamiennej skóry

Res - pył przeciwmagiczny badx magik

Berek - Wolniejsze leczenie

Berek - najmniejszy bless

Złe rozwiązanie z klątwą -  chodzi mi o klatwe po smierci berka

Na plus - .grzyb 1, nawet dobre uniki dostaje.

Drugi plus - duza ilosc hp i stama

Ale patrząc na wiernego a berka - Wierny ma i armor i dps, berek tylko dps.

I chyba tyle,

Jeżeli miałbym cos zaproponowac - kiedys na podforum berków była propozycja dana przez Gm o rózne rodzaje grzybów które odpowiednio dawały by dodatkowe właściwosci. Większy bless,res,ar, uniki itd zaleznie od rodzaju.

Oraz poprawa klatwy - Nie raz padne na pvm i zanim dobiegne do helera minie pare dobrych minut , Resam sie i dostaje kolejne 2-3 min klatwy...

swider

Berek tankuje najmocniejsze moby na shardzie bez pomocy barda nie padając na rozbro + paral/rel por. Tyle.

Nezumi

Cytat: swider w 2014 08 15, 01:11:02
Berek tankuje najmocniejsze moby na shardzie bez pomocy barda nie padając na rozbro + paral/rel por. Tyle.

jakos tego nie zauwazylem - wybiegac moze wybiega ale zajmuje to xx wiecej czasu niz wiernemu. dodatkowo woja moze leczyc kazdy mag a berka? tylko szaman ktorych jest sporo mniej. Co do rozbro - nie pada? przyklad - kamienny smok - rozbro - cep za ponad 100 hp = zgon

naturel

czy kazda klasa musi byc balansowana pod te kilka (dosłownie kilka) osób które mają pełne statcapy?
Cytat: TinerotMoja sugestia: Znajdź sobie pracę, hobby albo dziewczynę.
Dobrze szefie! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
BUT! The main award goes toooo...... :
Cytat[20:23] <Fel> TY chyba zyjesz w swiecie ultimy

mae

Cytat: naturel w 2014 08 15, 01:30:03
czy kazda klasa musi byc balansowana pod te kilka (dosłownie kilka) osób które mają pełne statcapy?
Najmocniejsze moby sa dla najlepszych graczy. Srednie moby dla srednich graczy itd. Przy czym najlepsi gracze to nie zawsze ci z pelnym statcapem. Czasem gracz z pelnym statcapem to wlasnie ten sredni gracz.

Kazdy potrzebuje wyzwan swojej miary.

sin

Cytat: naturel w 2014 08 15, 01:30:03
Generalnie tak to juz dziala, ze najwieksze wyzwania sa dla graczy najbardziej skoxanych, ktorzy dodatkowo posiadaja skill. W zasadzie to i tak mam wrazenie, ze to drugie jest znacznie wazniejsze. Gralem z berkiem, ktory spokojnie biegal z 75/75 z wyslannikiem asmo, bez barda. Gralem i z wiernym, ktory przy 9/9 zrobil sobie slaba dusze przy mrocznym smoku w 5 minut. PZ czy Exo nie widzialem wybieganego przez puszke - przez berka wielokrotnie. A wszystkie powyzsze przyklady to sa topowe, endgame'owe wyzwania. Sa jeszcze przeciez wyrmy, balrony, demony, smoki, abyssale, koraxy itd. Brakuje Wam czegos, mimo, ze staramy sie zapewnic przeciwnikow na kazdy poziom? Temat o PvM wciaz jest wciaz otwarty.

Cytat: Nezumi w 2014 08 15, 01:27:36
jakos tego nie zauwazylem - wybiegac moze wybiega ale zajmuje to xx wiecej czasu niz wiernemu. dodatkowo woja moze leczyc kazdy mag a berka? tylko szaman ktorych jest sporo mniej. Co do rozbro - nie pada? przyklad - kamienny smok - rozbro - cep za ponad 100 hp = zgon
Szaman jest najpopularniejsza podklasa wybierana u magow i pewnie jedna, ze skladowych tej decyzji jest wlasnie mozliwosc leczenia berka. Z reszta jasnym jest, ze to zorganizowana grupa, gdzie postacie sie dopelniaja, bedzie miala przewage. Berkowi po obcieciu 100hp zostaje jeszcze dosc sporo przeciez, wiec skad ten zgon? Swider napisal prawde, jaka zaobserowalismy wsrod graczy, ktorzy robili najwiecej PvM w ciagu ostatniego roku. Czas na ale.

Moim zdaniem berek jest niedopieszczony. Zmiana z redukcja spowodowana byla wrazeniem, ze berek moze tankowac najtrudniejsze mobki bez barda, podczas gdy wierny nie. Mialo to byc niejako wymuszenie do korzystania z piesni. Z czasem sie okazalo, ze to wrazenie nie bylo do konca zgodne z rzeczywistoscia. Dodatkowo zmiana w redukcji tylko nieco utrudnila bieganie z najwiekszymi wyzwanami, a bardzo mocno utrudnila kox i bicie sredniej klasy solo mobkow, bard jest konieczny tylko do ubicia Exo. Slabo.
Ocena ogolna pojedynku wierny vs berek poza latwoscia tankowania tez jest nienajciekawsza. Mlot bogow, szybki res, awatar, cios tarcza, reactive, recall, mass dispel, zdjecie klatwy, tanszy sprzet, szybsze leczenie w zamian za wiekszy skillcap, wieksza ilosc hp, autoleczenie i mozliwosc zrobienia maszynki do dps (z czego korzysta, zdaje sie, dwoch graczy).
Mam wrazenie, ze umiejetnosc wymaga wiekszej przebudowy niz tylko samotnej regulacji redukcji. Oczywiscie, to wciaz moim zdaniem. Nie traktucje tego wiazaco, czy jako zapowiedz zmian.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

Neron

Cały problem leży w systemie rozbrajania, po magicznym emocie mozna tylko liczyc na cud. W przypadku wiernego nie ma na co liczyc.
Wierny/zwykla puszka ma poprostu za mało hp i brak redukcji jak u berka, armor tutaj nic nie pomoze. Jest masa innych rozwiazan, ktore sprawilyby, ze pucha (wierny/wamp/zwykla)zrownalaby sie w tankowaniu z berkiem. Obecne rozwiazanie jest najgorsze z mozliwych, co czyni klasy nierówne.
Ave LoA ! Padłeś ? Powstań !

Jackob

hehe zalozyciel tematu chyba nie bardzo kuma jak grac berkiem. Neron mowi ze jest dobrze ty mowisz ze jest zle. To setny o tym temat, ja sie nie bede wypowiadal, poki nie bedzie mocnych propozycji dodac/usunac. Ty nie przedstawiles nic. Napisales ze Ci nie idzie. Pocwicz , popytaj. Ten temat sorry , powinien byc zamkniety po 1 poscie ;) dla mnie jest ok. Mam berka tak.

Ktos tu napisal, ze trzeba byc skoksanym.. Berkiem? Smieszne. 5/5 100 skilla i klade abyssala, a zeby podniesc poziom napisze ze solo. Nie gadac głupot.

Felixor

Nie no Jacek nie koloryzujmy ;) Abyssal berkowi sadzi hita za 70 w demonie :D wiec berek 5/5 to teraz se moze pobic mistycznego demona :]
"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."
"Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu."

Nezumi

Cytat: Jackob w 2014 08 15, 16:40:18
hehe zalozyciel tematu chyba nie bardzo kuma jak grac berkiem. Neron mowi ze jest dobrze ty mowisz ze jest zle. To setny o tym temat, ja sie nie bede wypowiadal, poki nie bedzie mocnych propozycji dodac/usunac. Ty nie przedstawiles nic. Napisales ze Ci nie idzie. Pocwicz , popytaj. Ten temat sorry , powinien byc zamkniety po 1 poscie ;) dla mnie jest ok. Mam berka tak.

Ktos tu napisal, ze trzeba byc skoksanym.. Berkiem? Smieszne. 5/5 100 skilla i klade abyssala, a zeby podniesc poziom napisze ze solo. Nie gadac głupot.

Założe sie ze berkiem gram duuzo lepiej od Ciebie, ale nie bede tu mowic o swoich osiagach "solo" bo zaraz poleci temat o udupienie a tego bym nie chcial :)  brakuje mi czegos w berku i tego szukam....

Raaban

...
Zamknijcie już ten temat bo zalatuje śmiechem ;]
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

Felixor

Noo czas to zamknac bo temat prowadzi do... nikad.

Zapewniam Cie ale Jacek i Ja na pewno odstajemy poziomem od Ciebie ale chyba nie w ta strone, o ktorej myslisz ;)
"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."
"Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu."

Nezumi

niech i tak bedzie:) ktos dobrze napisal - staty to nie wszystko ;)

Rabarbar w lustro spojrzałeś ze się śmiejesz? :F

Jackob

Cytat: Felixor w 2014 08 15, 19:37:30
Nie no Jacek nie koloryzujmy ;) Abyssal berkowi sadzi hita za 70 w demonie :D wiec berek 5/5 to teraz se moze pobic mistycznego demona :]

Mordo 120 hp bedzie wiec przy pomylce ustoje 2 hity, padnie moment... :]. Nie kus.

Cytat: Nezumi w 2014 08 15, 20:05:53
niech i tak bedzie:) ktos dobrze napisal - staty to nie wszystko ;)

Rabarbar w lustro spojrzałeś ze się śmiejesz? :F

Ehh ziomus , skonczyles wlasnie  polemike w tym temacie.

Milego weekendu.