Kula mocy upadłej Tilisi

Zaczęty przez Guardian, 2014 08 22, 07:54:19

Poprzedni wątek - Następny wątek

^_^

Tu raczej chodzi tylko o tą niesprawiedliwość wspomnianą przez Jackoba. Teraz przegięciem jest nie to że mag zostanie górnikiem, a to że postać z magią może dla szybszego koxu statów zostać berkiem/wiernym i na walce ów stat nabić, bo co jak co na walce właśnie leci najszybciej. Jedynym słusznym wyjściem z tej sytuacji jest albo zlikwidowanie - za orba, albo (co jest wg mnie lepszym pomysłem) jeśli postać zapomni sztukę magiczną to przywracanie jej ze skillballa ucina stat jak orb.

swider

Chyba zapominacie, że to jest GRA. Co kto komu zabroni koxac do upadlego, nie rozumiem. Jak ktos będzie chciał mieć magiem 90/1/100 to i tak będzie miął tylko zamiast spędzić na koxie 2000 godzin spędzi 1800, tak Wam to przeszkadza? (tak, liczby wziąłem z czapy)

Mam woja 9/9 ktorego nie zamierzam juz koxac.

Jasmine

Cytat: ^_^ w 2014 08 22, 21:01:29
Tu raczej chodzi tylko o tą niesprawiedliwość wspomnianą przez Jackoba. Teraz przegięciem jest nie to że mag zostanie górnikiem, a to że postać z magią może dla szybszego koxu statów zostać berkiem/wiernym i na walce ów stat nabić, bo co jak co na walce właśnie leci najszybciej. Jedynym słusznym wyjściem z tej sytuacji jest albo zlikwidowanie - za orba, albo (co jest wg mnie lepszym pomysłem) jeśli postać zapomni sztukę magiczną to przywracanie jej ze skillballa ucina stat jak orb.

mag koxa 2 staty osobno, wojak razem (i to szybciej)
mag z niskim dexem koxa siłe jeszcze gorzej bo wolniej bije
mag żeby koxać jako wojak bedzie musiał wydać 6 mln i zgrzybić wpizdu skilli.
mag już może koxać jako wojak (BM), nie wiem gdzie tu duża różnica od woja.

może na papierze wam się wydaje że zmiana tak dużo daje, ale wątpie żeby ktoś zapłacił 6 mln żeby koxać jako kaleki wojak zamiast zwyczajnie zrobić BM do koxu siły. nie jest to tak różowe jak się wydaje.

a co do górnika i kowala to ja bym już dawno to odblokował magom, którzy i tak mają gorzej z koxem niż wojak.

a jak to jest z rzemieślniczymi skillami? wkładając je do kuli zachowujemy tajniki?

Bazyli

Cytat: Jasmine w 2014 08 22, 22:28:03
a co do górnika i kowala to ja bym już dawno to odblokował magom, którzy i tak mają gorzej z koxem niż wojak.

gwoli scislosci... mag moze miec kowala, ale na kowalu rosnie str duzo gorzej niz na gorniku
CytatQuot capita, tot sensus...

sin

a jak to jest z rzemieślniczymi skillami? wkładając je do kuli zachowujemy tajniki?
Tak.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

Jasmine

Cytat: Bazyli w 2014 08 23, 01:00:41

gwoli scislosci... mag moze miec kowala, ale na kowalu rosnie str duzo gorzej niz na gorniku

mag nie może wziąć do ręki młota kowalskiego...

Thiass

Losie.... kazda zmiana, ktora usprawnia kox lub sprawia ze znudzony stary piernik postanowi znow sie pobawic bo ma taka mozliwosc jest dobra.

Sama kulka jest pomyslem swietnym i wielka szkoda ze nie bylo takiej pare tysiecy grzybow temu  ;)
Mimo wszystko mogla by byc dostepna w sensowny sposob tak aby zdobyc mogl ja kazdy a nie najsilniejsze/najbogatsze osoby  :)

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

DzikiHL

I tutaj pojawia się element "koxaj questy".
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

swider

Dziki jak zawsze dorzuci trzy grosze zupełnie z czapy.