Kopalnia i wierzch

Zaczęty przez Zyzio, 2014 12 30, 16:48:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyzio

"Wjeżdżania na wierzchowcu do budynków publicznych, a także kopalni przy miastach. Wyjątki stanowią stajnie oraz budynki określone w indywidualnych prawach miejskich (zaakceptowanych przez GM), a także pogoń za uciekającą osobą."

Jaki jest merytoryczny, logiczny, badz klimatyczny powod zakazu wjazdu do kopalni na wierzchowcu? Czym sie kierowano wprowadzajac taki zapis w regulaminie?
***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html

KAroln

ten zakaz istnieje chyba tylko w teorii. co prawda kilkadziesiąt lat temu na kopalnie były zwożone konie i wykonywały prace transportowe, tylko szybko ślepły.
<Fel> wyjebane mam w ten shard ;]
Ranking DM ->Najbardziej aktywni (Najdłuzszy czas online):Felixor Aigelo

sin

Cytat: KAroln w 2014 12 30, 17:17:13
ten zakaz istnieje chyba tylko w teorii.
Jest respektowany w praktyce na DM, ale faktycznie zwiazku tutaj z zyciem realnym ciezko sie doszukac. Kazdy gornik mowi, ze tunele w kopalni byly na tyle wysokie, ze jedziec by sie zmiescil, a i same konie byly masowo wykorzystywane w pracach gorniczych. Najwyrazniej sa inne przyczyny ku utrzymaniu tego punktu regulaminu.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

Bazyli

Z tym respektowaniem to roznie było... Swego czasu uslyszalem od ekipy ze od władz miasta zależy czy jest zakaz wjazdu do kopalni czy nie i ze władzom miasta wolno to robic (zwłaszcza w TK gdzie notorycznie się krasnale na lamach krecily). Potem była mala rotacja w ekipie i znow niby zakaz jest w mocy... Ogolnie nie widze w nim większego sensu.
CytatQuot capita, tot sensus...

KAroln

Jak się ma do tych zakazów sytuacja, kiedy strażnicy w kopalni jeżdżą na koniach, a przed wejściem jest zakaz wjazdu na wierzchowcach?
<Fel> wyjebane mam w ten shard ;]
Ranking DM ->Najbardziej aktywni (Najdłuzszy czas online):Felixor Aigelo

DzikiHL

Ułomność mechaniki.
Strażnik aby biegać z prędkością konia, musi siedzieć na koniu. Zmiana grafiki, jeśli w ogóle możliwa, nic nie da bo gracz nie ma szans wiedzieć, że strażnik ma prędkość konia. No chyba, że klimatem każde miasto wynajmie sobie np centaurów strażników, ale to już skrajność.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Zyzio

Tzn ja rozumiem kiedy wladza miasta wsadza do paki postac za wchodzenie do kopalni na koniu bo zabrania tego miejskie prawo. Nie kumam natomiast wsadzania gracza do jaila za to przewinienie.
KANDYDACI NA DROWA:

Evilas

ja od dawna przyjalem, ze przed kopalnia zeskakuje z wierzchowca i ide pieszo do srodka, czemu inni nie moga tego zrozumiec? ekipa sama wrzucala przeciez emoty, ze uderzaja glowa o skale jesli wjezdzali do kopalni, wiec zaakceptujcie to, ze nie mozna, po co szukac dziury w calym

Zyzio

Bo niektorzy mysla, a inni sa bezrefleksyjni.

Czy jest jakis powod tego zapisu? Czy porzadkowi maja za malo pracy w takim razie, ze sami utrudniamy im tym zycie ;)? Czy mam to przyjac na wiare jak Evilas i nie zawracac glowy?
KANDYDACI NA DROWA:

szaman

Uwierz na słowo, że konsekwencje za to są zawsze wyciągane gdy ktoś zgłosi ;) 12h się należy, a wystarczy screen.

DzikiHL

Takimi prostymi sprawami może zająć się nie tylko porządkowy. Dzięki jednak Zyzio za troskę.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM