Prawdziwy poradnik jak instalować UO pod DM II

Zaczęty przez Michak, 2007 04 29, 18:54:06

Poprzedni wątek - Następny wątek

urug

Miłej gry :>
Już nie powinno być jednak kłopotów.

mekmar

Instalowalem uo i uogate na przemian, usuwalem z rejestru i nadal uogate nie widzial ultimy. 8 instalacji(za kazdym czyscilem rejestr) i nie udalo mi sie zrobic uo. Dopiero jak wrzucilem MWgate i wpisalem sciezke do uo to uogate widzial ultime.

Dziwi mnie, ze zeby zrobic uo pod DMke trzeba sciagac cos co napisali skrypterzy z MW. Jak dla mnie jest to antyreklama naszego servera a duzy plus dla MW.

Ghost

mekmar - instalkę uo miałeś nowszą czy starszą? UO Gateway nie obsługuje tych nowszych.

mekmar

Nowszcza bo sciagalem z oficjalnej strony Uo. Dodatkowo Mwgate obsluguje ta wersje i po nim juz uogate tez...

Aion

OooooO ja tez mam te nowa ;) i duzo sporo rzeczy nie dziala.
Merkmar, zrob cos dla mnie, skocz pod protektora pochodz po tamtym obszarze i powiedz czy wszystko ok....

w sumie mozesz pojsc ze mna skoro masz te wersje musisz z vinu jechac - masz viste?
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

Ghost

Nie musi z vinu korzystać. Przeczytaj jego wcześniejszego posta ;)

Aion

uh rzucilem tylko okiem, sorrka doczytalem ;)

mimo to mam te sama wersje gry, mozna sprawdzic obszar na aurin...

Vizdus

instaluje
paczuje do konca
zgrywam pliki dm
zgrywam clienta zricowanego

odpalam gre nie widzie portretow.
gdy robie tak samo tylko z wykorzystaniem gatewaya to wszystko smiga.

Ma ktos moze jakis pomysl?

zaznaczam ze nie chce goszystac z gatewaya z gory dzieki.

Ghost

Kas

NO to ja mam problem taki:
zainstalowalam UO, chcialam spatchowac uopatch.exe, to zakonczylo sie to na pierwszym patchu...
nastepnie stwierdzilam ze dopatchuje sobie clientem. Wlaczajac go dostalam komunikat:
OUT OF MEMORY
There is not enough memory to continue execution. If you do not have virtual memory enabled, this could be the problem. Otherwise, you may be low on disk space, or may need to increase the amount of space allocated for virtual memory
co robic?

zapomnialam dodac ze mam Viste, 2 gb ramu i 13 gb miejsca wolnego na dysku....
Lublin przeprasza za LVika

Aruvin: Problem zajmowania miejsca jest niemal zerowy w porównaniu do tego, że ilość itemów i innych śmieci jakie trzymacie w domkach wydłuża zapis stanu świata do długości szczytowania świni wietnamskiej. :/

Dragart

Uo dzialalo mi normalnie, az kilka dni temu zaczelo mnie wywalac z gry po kazdj probie zrobienia mikstury ( mozdzierzem czy kociaolkiem). Wyskakuje blad clienta. Przeinstalowalem gre i teraz okno gry zamyka sie za kazdym razem kirdy atakuje jakiegos moba. Nie uzywam euo i uogateway (na tym komputerze mi nie widzi UO).
Sciagnolem gre ze strony producenta i mam najnowsza wersje wiec podmieniam plik cienta, ktory jest na stronie DM, ale nadal mi nie dziala.

Aion

Cytat: "Kas"NO to ja mam problem taki:
zainstalowalam UO, chcialam spatchowac uopatch.exe, to zakonczylo sie to na pierwszym patchu...
nastepnie stwierdzilam ze dopatchuje sobie clientem. Wlaczajac go dostalam komunikat:
OUT OF MEMORY
There is not enough memory to continue execution. If you do not have virtual memory enabled, this could be the problem. Otherwise, you may be low on disk space, or may need to increase the amount of space allocated for virtual memory
co robic?

zapomnialam dodac ze mam Viste, 2 gb ramu i 13 gb miejsca wolnego na dysku....

to zwykly problem na Viscie, polecam res kompa, albo preinstalke uo.
Drugie pytanie - czy masz jakis softwere symanteca? (Norton)
na Viscie bez SP1 ->norton moze zabrac - uwaga) 99% pamieci :P

pozdro dlak ontrachentow, ktorzy dolaczaja bonusowo do kazdej Visty Nortona ;D

ignaś

Aion, Kas przeciez pisala to 4 miesiace temu. ^^
NEW WORLD RECORD:
Cytat: daroganIgnaś : przygadywał kocią garnkowi

PTR333

Otóż ja zwątpiłem w UOG ponieważ nie wykrywał mi klienta na żaden z możliwych opisanych w innym temacie sposobów  i próbuje obecnie odpalić grę za pomocą vinu-vin i robię wszystko tak jak powinno być:
1. Install UO:ML
2. Patchuje za pomoca uopatch.exe a potem clientem
3. Rice'uje klienta
4. Ściągam i podmieniam wszystkie pliki + pulpit dm
5. Ściągam vinu-win i odpalam go w katalogu z grą
6. Zmieniam login.cfg
7. Odpalam za pomocą No_Crypt_Client_2d.exe
8. Podczas próby połączenia wyskakuje błąd "Couldn't not connect to UO please try again in a few moments" A za te "few moments" nic się nie zmienia i tak się męczę od wczoraj
Dodam że konto dostałem przedwczoraj i więc chyba już jest aktywne.

Jeśli ktoś ma jakąś rade - będę wdzięczny

Santeri

Cytat8. Podczas próby połączenia wyskakuje błąd "Couldn't not connect to UO please try again in a few moments" A za te "few moments" nic się nie zmienia i tak się męczę od wczoraj

Mam tak samo tyle że wszystko u mnie było u instalowane przez UOGa.