Prawdziwy poradnik jak instalować UO pod DM II

Zaczęty przez Michak, 2007 04 29, 18:54:06

Poprzedni wątek - Następny wątek

Borry

Cytat: "Levan08"staidx0.mul (...) the file does not exist

Możesz sprawdzić, czy taki plik istnieje? ;)

Bądź twardy i się nie poddawaj!

Levan08

W tym folderze co jest gra zainstalowana nie ma;/Jest w tych plikach co na stronie można ściągnać,ale jak dodam to inne pliki woła których już na stronie nie ma.

Melo

Borry ta twoja instalka jest w UOGate czy Vinu? Nie pamiętam już które, ale któreś z nich na pewno wymaga wpisów w rejestrze do działania(właśnie żeby UO wiedziało gdzie szukać własnych plików) - może warto pokombinować, by już sama instalka dodawała odpowiednie wpisy, chyba nie jest to jakoś specjalnie trudne?

Cytat: "Levan08"W tym folderze co jest gra zainstalowana nie ma;/Jest w tych plikach co na stronie można ściągnać,ale jak dodam to inne pliki woła których już na stronie nie ma.

o jakie konkretne pliki woła? Fakt, że być może dlatego, że instalka ci się ściąga do tych 320 mb a nie całość, ale to mnie w takim razie dziwi, bo w takim wypadku instalator wogóle nie powinien Ci się odpalać.

Aha i jeszcze jedno; jeśli miałeś już zainstalowane UO i nie mogło Ci się po prostu połączyć, znaczy, że miałeś wadliwy plik login.cfg. Otwierasz go notatnikiem systemowym i tam kasujesz wszystko co jest i wpisujesz odpowiednią wartość, której Ci teraz nie będę podawał, bo nikt jej nie zna, są przenosiny serwera i po prostu będzie nowe IP

Levan08

Ale instalke ściągłem całą już 537mb i są te błędy.Niektóre pliki tych co nie było to skopiowałem a reszty nie ma.Teraz mi się wyświetla soundidx.mul,pewnie jak ten wgram to następny będzie wołało.Ma ktoś może zainstalowane tą wersje klienta DM??Bym zobaczył czy są te pliki.

Borry

Cytat: "Melo"Borry ta twoja instalka jest w UOGate czy Vinu?

Vinu i nie wymaga wpisów do rejestru. Można je sobie nawet zainstalować na pendrajwie. A przynajmniej powinno, bo tego nie testowałem.

CytatJest w tych plikach co na stronie można ściągnać,ale jak dodam to inne pliki woła których już na stronie nie ma.

Czy na pewno ściągnęło Ci cały plik (537 MB) i rozpakowało prawidłowo (1,01 GB)?

EDyCJA:
Wszystkie pliki - http://img26.imageshack.us/my.php?image=beztytuunrw.jpg

Levan08

No instalka ma 537mb ale jak się zainstaluje to jest 846mb i jest o wiele mniej plików niż na tym obrazku.

Borry

Spróbuj ściągnąć jeszcze raz instalkę czymś innym niż aktualnie, najlepiej wyłączając wszelkiego rodzaju przyspieszacze ściągania.

Levan08

Spróbuje ponownie jak server będzie włączony.Ale jak instalka cała to powinno być ok.Chyba że w trakcie włączania gry pobiera jakieś pliki z serva ale to mało możliwe.

Niedawno założyłem konto i przysłali że aktywowane...Dzisiaj otwieram skrzynkę i pisze twoje podanie zostało odrzucone.

JPP

Witam.
Mam to samo co Levan.
Ściągnąłem instalkę którą podał Borry... i nic. dalej to samo , ciągle pisze 'Couldn't connection to ultima online. Please try again in a few moments'

Prosił bym o pomoc... znając życie pewnie coś źle robię.

Pozdro :)

bragl

Cytat: "JPP"Witam.
Mam to samo co Levan.
Ściągnąłem instalkę którą podał Borry... i nic. dalej to samo , ciągle pisze 'Couldn't connection to ultima online. Please try again in a few moments'

Prosił bym o pomoc... znając życie pewnie coś źle robię.

Pozdro :)

Edytuj plik Login.cfg i zmień IP na 153.19.129.165

JPP

McDevil

Ma ktoś uo rice ? to ze strony dma siadło....

duzem

Cytat: "ja"1. Na początku ściągamy clienta - client.
2. Po ściągnięciu clienta instalujemy go a na czas instalacji ściągamy inne potrzebne pliki - login, tiledata i inne niezbędne pliki, pliki statics, pliki mapy, verdata, zpatchowany client - 5.0.9.1*, Vinu-win.
3. W folderze z UO rozpakowywujemy plik "Client 5.0.9.1*" a następnie całą resztę (w folderze z grą) podmieniając oczywiście stare.
4. Włączamy Vinu Vin** następnie piszemy "y" i naciskamy "enter" po zakończeniu dzialania programu wykonujemy komendę na samym dole.
5. Włączamy plik "login" notatnikiem (otwórz za pomocą --> wybierz program z listy --> wybieramy notatnik) następnie kasujemy wszystko i wpisujemy :
LoginServer=153.19.129.165, 5001
6. Teraz możesz już normalnie grać, używając pliku client

*Sprawdź czy dany client jest dopuszczalny na serwerze DM

**Vinu rozpakowywujemy na pulpicie. Z folderu o nazwie "Vinu" (który pojawi się nam na pulpicie) wycinamy wszystkie pliki<chyba 2> i wklejamy w folder z grą.

@edit

Całość była sprawdzana na systemie Windows XP niedługo zobaczę na Viscie.
Ściągniecie clienta trwa ca. 90min przy 500kb/s reszty około 10 <czyli tyle ile instalacja na słabym komputerze> całkowita instalacja około 100min. Przy szybkim internecie całość nie trwa nawet 50min:P

Dziala na viscie sprawdzone;]

mala poprawka i aktualizacja plikow

kalwin

Mam problem który doprowadza mnie powoli do furji.
Wykonałem zgodnie z poleceniami instalke Uo i GUO wszystko gra tak jak powinno ale na sam koniec kiedy mam w końcu zalogować się i stworzyć mą pierwsza postać widzę cały czas komunikat że gra weryfikuje moje konto i tak w nieskończoność ??

proszę pomóżcie

Kalwin