Prawdziwy poradnik jak instalować UO pod DM II

Zaczęty przez Michak, 2007 04 29, 18:54:06

Poprzedni wątek - Następny wątek

Guardian

Cytat: duzem w 2010 06 03, 19:56:13
Cytat: duzem w 2009 02 16, 20:34:40
1. Na początku ściągamy clienta - client.
2. Po ściągnięciu clienta instalujemy go a na czas instalacji ściągamy inne potrzebne pliki - login, tiledata i inne niezbędne pliki, pliki statics, pliki mapy, art
verdata, zpatchowany client - 5.0.9.1*, Vinu-win.
3. W folderze z UO rozpakowywujemy plik "Client 6.0.13*" a następnie całą resztę (w folderze z grą) podmieniając oczywiście stare.
4. Włączamy Vinu Vin** następnie piszemy "y" i naciskamy "enter" po zakończeniu działania programu wykonujemy komendę na samym dole.
5. Włączamy plik "login" notatnikiem (otwórz za pomocą --> wybierz program z listy --> wybieramy notatnik) następnie kasujemy wszystko i wpisujemy :
LoginServer=153.19.129.165, 5001
6. Tworzymy folder o nazwie naszego konta.
7. Tworzymy folder o nazwie "DM II". ***
8. Tworzymy folder o nazwie naszej postaci.
Przykladowa sciezka:
D:\gry\uo\duzem\DM II\Zygfryd von frytek
9. Teraz możesz już normalnie grać, używając pliku client w głównym folderze UO

*Sprawdź czy dany client jest dopuszczalny na serwerze DM

**Vinu rozpakowywujemy na pulpicie. Z folderu o nazwie "Vinu" (który pojawi się nam na pulpicie) wycinamy wszystkie pliki<chyba 2> i wklejamy w folder z grą.

***  spacja miedzy "DM" a "II"| "II" to duze "ii"

@edit

Całość była sprawdzana na systemie Windows XP niedługo zobaczę na Viscie.
Ściągniecie clienta trwa ca. 90min przy 500kb/s reszty około 10 <czyli tyle ile instalacja na słabym komputerze> całkowita instalacja około 100min. Przy szybkim internecie całość nie trwa nawet 50min:P

Dziala na viscie sprawdzone;]

aktualizacja

Powod odkopania tematu to juz 3 pytanie mnie jak zrobic punkty od 6-8;]

a mi jak znajomy tlumaczyl to akurat te punkty pomijał :)
Kiedyś szukałem tego i nie znalazłem. Thx

Alvor_Lucard

A ja poprosze o dzialajacego linka z instalka do UO - mysle ze ludziom tez sie przyda. Pozdrawiam
*Mlask Mlask* Zastanawiasz się jak ciesze ryja kiedy płaczesz mi na PW o PK? - popatrz na Awatar :)

maL

ftp://largedownloads.ea.com/pub/uo/setup-1.46.0.3.exe

SynSąsiada

Witam.
Trochę mineło od ostatniego posta w tym temacie, jednak mam pytanie.
Czy versja clienta podanego w ostatnim cytacie z instrukcją jest aktualna (nie wiem jak to sprawdzić :P).
Napoczątku spróbowałem odrazu zainstalować gre według instrukcji. Wszystko szło gładko, ale podczas logowania występował błąd. Client prosił o połączenie się później. Tak wiem :)  ten problem był już poruszany, ale nie przeczytałem go dość uważnie, żeby zapamiętać ::). Może ktoś wrzucić link albo "walnąć" cytat z rozwiązaniem? :-[

EDIT
Może problem polega na zakładaniu konta. Po założeniu konta nie ma informacji na temat linku aktywacyjnego ani hasła (strzelam, że hasło jest takie same jak na forum, lecz po głębszym namyśle stwierdzam, że nie może być...  :( ).

sin

Hm, z maila o przyznanie konta:
Twoje podanie o przyznanie konta na serwerze Dream Master II: Dziedzictwo Mistrzow zostalo POZYTYWNIE rozpatrzone

Informacja od ekipy DMII:

login xxxxx
pwd xxxxx

Zalozyles konto tutaj?

Idac dalej, aby poprawnie grac na DMII nalezy:
- Zainstalowac UO:ML;
- Spatchowac do wersji 6.0.13.0 [Patch 80];
- Sciagnac pliki stad [4 pierwsze]
- Rozpakowac wszystko do katalogu z gra, odpalic vinu, postepowac zgodnie z instrukcjami w programie.
- Sciagnac z wyzej wymienionej strony client, umiescic w katalogu z gra.
- Uruchomic i dobrze sie bawic ;-)
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

SynSąsiada

Tak założyłem.

"Dziękujemy za rejestrację na DM2: Dziedzictwo Mistrzów. Twoja nazwa
użytkownika to SynSąsiada. Jeśli zapomniałeś hasła, zresetuj je
odwiedzając http://dm-uo.pl/forum/index.php?action=reminder.

Zanim będziesz mógł się zalogować, najpierw musisz aktywować swoje
konto. Aby to zrobić, użyj poniższego linku:

http://dm-uo.pl/forum/index.php?action=activate;u=4255;code=72c2bf81f6

Masz problemy z aktywacją? Odwiedź
http://dm-uo.pl/forum/index.php?action=activate;u=4255 i wpisz kod aktywacyjny
"72c2bf81f6".

Pozdrowienia, Załoga
DM2: Dziedzictwo Mistrzów.

"
NIe ma nic o haśle. Ale zobacze jeszcze ten link: http://dm-uo.pl/forum/index.php?action=reminder

Papa Smerf

Z tego co piszesz wnioskuję, że zakładasz iż na DMII jest system autokont. Otóż nie jest. Po założeniu konta grzecznie czekasz na odpowiedź czy konto zostało przyznane czy też nie. Dopiero potem konfigurujesz grę i łączysz się za pomocą podanych w mailu zwrotnym danych.

Po więcej informacji zapraszam na #help-dm lub #pomoc-dm (kanały IRC w sieci Polnet)

EDIT do postu powyżej:

To co wklejasz to zakładanie konta na forum, Nie w grze.
"Feel the burn of the mists. Master them. They will devour your enemies"

DzikiHL

Założenie konta na forum to nie jest założenie konta do UO na dm
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

sin

Nawet nie pofatygowales sie, by kliknac w odnosnik, ktory zamiescilem, eh? ;-)
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

SynSąsiada

Sorry za niejaśnie opisaną sytuację, ale mi się troche śpieszyło, tak faktycznie to dotyczy kontaforum - mój błąd. Ale po założeniu konta do gry nie otrzymałem hasła. Klikam wyśłij i widzę komunitak: Podanie zostało wysłanie poprawnie! Dziękujemy :-). i nic więcej. Na e-mailu brak wiadomości

DzikiHL

Zatem tak jak napisali koledzy wyżej, czekasz teraz aż ekipa oceni Twoje podanie, pozytywnie lub negatywnie. Wtedy też powinieneś otrzymać hasło jeśli pozytywnie.
Temat na forum o mieście

SynSąsiada

Ok mam nadzieję, że niedługo zostanie to pozytywnie rozpatrzone.

Sorry za taką zawiłą sytuację - jestem nowy i nie pojmuję 'jeszcze' waszego "systemu" jak kolwiek to nazwać.

Borcia

Czy te pliki podane trochę wyżej są poprawne? Bo na stronie serwera tam gdzie są podane koniecznie pliki ich nie ma. Chodzi mi o: zpatchowany client - 5.0.9.1 i Vinu-win.  I jeśli ten client z pierwszego punktu ma wersje 60013 to chyba ten zpatchowany client - 5.0.9.1 już nie jest potrzebny, pozatym link nie działa.
A jeśli to nie jest aktualne proszę o jakiś link do aktualnego poradnika.

DzikiHL

http://www.dm-uo.pl/pliki/
Pod powyższym linkiem znajdują się wszelkie wymagane pliki. Zabawa jest prosta wg mnie (choć jeśli się mylę to prosze mnie poprawić):
1. Instalujesz UO i patchujesz do końca
2. Wrzucasz clienta ze strony (lub innego jeśli chcesz łączyć się przez razora, o tym później)
3. Wrzucasz pliki gry (mapa, static, login, art)
4. Uruchamiasz Vinu i wykonujesz nim prostą operację.
5. Możesz grać włączając samego client.exe

O więcej pytań zapraszam na PW albo na irca, kanały #help-dm oraz #pomoc-dm
Temat na forum o mieście

Borcia

Dzięki wielkie, dużo tych poradników więc się pogubiłem. Na razie ściągam same uo, jak napotkam na jakieś problemy to będę pisał.