Nowe klienty i problemy z nimi zwiazane

Zaczęty przez mae, 2007 01 07, 19:49:20

Poprzedni wątek - Następny wątek

n0123

EDIT: moj blad, odlaczylo mi sie zasilanie od karty i zredukowaly grafike....

^Lil^^

Mi natomiast po zamianie klienta na zricowanego wariuje grafika.
Mianowicie, nie widać mojej postaci, a większość mobów ma grafikę ogra :/

Ghost

Cytat: "^Lil^^"Mi natomiast po zamianie klienta na zricowanego wariuje grafika.

To chyba nie wina klienta. Ja  ściągnąłem tego z MW (był gdzieś link) i wszystko działa w porządku (oczywiście po uprzedniej aktualizacji przez uopatchera).

coldfire

Zresetuj patche  i sciagnij ponownie pliki dm'ki w uog.

Pewnie juz udzielono ci pomocy na ircu, ale napisze to tutaj dla tych, ktorzy maja podobny problem  :razz:

Khaligufzel

Cytat: "Dwain"

Pewnie juz udzielono ci pomocy na ircu, ale napisze to tutaj dla tych, ktorzy maja podobny problem  :razz:

Wybaczcie moje głupie pytanie, ale... w jaki sposób mam "zresetować patche"? Reinstalacja UO? Bo niestety, u mnie też nie widać postaci... ;/

coldfire

Cytat: "Khaligufzel"
Cytat: "Dwain"

Wybaczcie moje głupie pytanie, ale... w jaki sposób mam "zresetować patche"? Reinstalacja UO? Bo niestety, u mnie też nie widać postaci... ;/

Zakladka "My Servers" w uogateway.
Po prawej stronie nazwy DM masz ikonke kartki z lekko zgietym rogiem, nazywa sie "Edit Settings" <-*klik*
Tam masz pogrubiona czcionka "Reset Patches".

Khaligufzel

Ech... no niestety, nie pomogło... nadal nie widzę postaci :sad:
Jakieś pomysły?

EDIT: Na innych shardach jest OK.

Gofer

katalog desctop z postacia wykasowales?
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

Khaligufzel

Mhm... nic nie kasowaleł, to źle? O.o

EDIT: Może ktoś napisać KROK po KROKU instalacje, pathowanie i reszte? Wiem, że to może sprawić problem, ale ja już naprawdę nie wiem co robić  :sad:  Będę BARDZO wdzięczny...

Vidoqs

Ja natomiast spatchowałem clienta do 5.0.6a ( bo dalej się nie dało), potem ściągnąłem  ten plik client.exe z wersji 5.0.7.1. Odpalając przez UOg włączył mi się Auto patch ale wystąpił jakiś error i nie spatchowałem do najnowszej wersji. Zircowałem clienta na wszelki wypadek i normalnie działa
czyli gram na wersji 5.0.7.1 z plikami 5.0.6a  :mrgreen: Przydałby się i tak client 5.0.7.1  :neutral:

SovieT

Cytat: "Vidoqs"Ja natomiast spatchowałem clienta do 5.0.6a ( bo dalej się nie dało), potem ściągnąłem  ten plik client.exe z wersji 5.0.7.1. Odpalając przez UOg włączył mi się Auto patch ale wystąpił jakiś error i nie spatchowałem do najnowszej wersji. Zircowałem clienta na wszelki wypadek i normalnie działa
czyli gram na wersji 5.0.7.1 z plikami 5.0.6a  :mrgreen: Przydałby się i tak client 5.0.7.1  :neutral:
nic dziwnego ze sie pojawia blad patchowania jak podmieniles klienta za wczesnie;]

Alimea

Hm... No dobra, mi się wszystko pięknie paczuje, ale mam taki sam problem jak kiedyś po przechodzeniu na ML... Czyli - gateway mi nie wykrywa uo. Robiłam wszystko to co  wcześniej podczas instalacji z 4.0.11c, ale nie pomogło -.-

Edit:
No, udało się, ponownie usunęłam te Mr.Fixity z rejestru, przeinstalowałam uog i jest dobrze :)

Khaligufzel

Jeśli chodzi o mój problem (brak postaci/moby wyglądające jak orki), to znam rozwiązanie.
Włączamy UOGateway, w zakładce "My Servers" szukamy DM, poczym klikamy na kartkę z zawiniętym rogiem. ("Edit Settings"). Następnie szukamy na dole "Installed files", poczym usuwamy wszystkie (zapewne nie trzeba wszystkich- ale ja tak zrobiłem i wszystko działa) pliki, oczywiście, pomijając "login.cfg".

I wszystko działa  :wink:

Pozdrawiam, Khaligufzelumpernateks.

Harv

Tuz po zmianie clienta uo zaczelo sie wylaczac...wyskakuje mi blad systemu "wyslij raport albo i nie" no i znow musze odpalac uo...ktos wie co jest tego przyczyna ?  Czy client czy cos u mnie ?

Aq

Na niektorych systemach ten klient strasznie sie pruje z niektorymi programami. Tez  to mialem... samo przeszlo. serio.