Prawdziwy poradnik jak instalować UO pod DM II

Zaczęty przez Michak, 2007 04 29, 18:54:06

Poprzedni wątek - Następny wątek

Rafileus

Podany link do clienta mi nie działa, przeszukiwałem strone i też nie znalazłem.

Dodano:
sprawę z klientem już załatwiłem, lecz teraz nie działa mi link do Ignition_2d

Gofer

dziala, czasem serwer jest na backupie
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

McDevil

Z moich obserwacji wynika ze patchujemy tylko do 5xx, 6xx wywala bug i nie chce dzialac. Przyczyny nie znam ale patch do 5xx jest najlepszym wyjsciem.

Alister

Ja patchuje do konca, przegrywam klienta z forum i dziala.

P.S. Pamietajcie o resecie przed instalacja UOGateway bo nie zadziala ;)
Ai! laurië lantar lassi súrinen,
Ah! like gold fall the leaves in the wind,
yéni únótimë ve rámar aldaron!
long years numberless as the wings of trees!

Bart

Ja wszystko spatchowalem włączam UO i mi wogóle nie chce się zalogować  :sad:
Tam gdzie trzeba się zalogować pisze :
UO Version 6.0.1.5 (Patch 52)
Co zrobić żeby móc grać ?

bragl

Przecholowałeś z patchowaniem. trzeba ten proces zatrzymać na 5.0.9.1, wtedy będzie śmigać aż milo.

Khar-Gandar

ja mam problem  , zrobilem wszystko jak opisane , a przy logowaniu pojawia sie sprawdzanie acc i po chwili napis connection lost , wie ktos moze ocb?

Agraeld

Czy to tak ciezko zrobic uog - zeby po instalacji wszystko dzialalo ? a nie zawsze musi byc jakies ale ;-/

jakob

Otoz przez przypadek z ciekawosci znalazlem nowy dobry sposob.
Potrzebne nam bedzie:
-UO Gateway
-UOG Lite

Teraz dwuklik na setup_uoglite.exe i rozpakowujemy do katalogu glownego uo. Uruchamiamy.
Nastepnie wywalic i zainstalowac uo gateway i dziala. Miłego grania. :lol:

Karcharot

Shot at 2007-08-20

mi wyskakuje coś takiego...konto teoretycznie powinno byc ok.

to cos z instalka, czy mam pisac drugie podanie?:P
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

Parias

Cytat: "Arturro"Pierwsze 4 punkty, OK, ale czasem się zdarzy, że patchowanie staje na (o ile pamiętam) 5.0.6 z czymś wtedy:
1. Zamykamy okienko patchowania (przyciski OK lub cancel).
2. Uruchamiamy UO naciskając "Client 2D" z otwartego okienka i czekamy, aż spatchuje gre do końca.
3. Pobieramy w tym czasie plik UO_RICE.
4. Rozpakowujemy pobrany plik do folderu z OU, uruchamiamy go, po czym zmieniamy nazwę pliku No_Crypt_Client_2D.exe na client.exe.
to właściwie wszystko, po kilku próbach z nieudanym logowaniem (zła wersja klienta) udało mi się dojść do takiego czegoś i zadziałało.
Czego wszystkim życzę  :mrgreen:

:/ a mi się nie chce włączyć :( już nie wiem ile razy i na ile sposobów, siedzę już pół dnia i nie wyrabiam.
1 pytanie czy punkt nr.2 tyczy się patchowania do najnowszej wersji czy mam wcisnąć cancel jak zrobi 5.0.9,1 ? bo tak robie i się zastanawiam czy nie pociągnąć do końca :/ bo już nie mam pomysłów.

Cannibal

Najprościej:
1. Ściągasz pliki stąd które są oznaczone jako wymagane:
2. Zastępujesz oryginalne pliki UO tymi z DM z linka wyżej (pliki spakowane!)
3. Podmieniasz clienta
4. Zmieniasz plik login.cfg by miał taką treść :

LoginServer=195.69.228.58,5001

To wszystko. Uruchamiasz UO z client.exe :)

Gofer

poporsze dokladniejszy screen na faraj@o2.pl plus nazwe konta
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

Parias

Już działa Cann jesteś wielki :D No to zaczynamy przygodę do zobaczenia na uo ;)

urug

Miłej zabawy z tak uruchomioną ultimą :>