Prawdziwy poradnik jak instalować UO pod DM II

Zaczęty przez Michak, 2007 04 29, 18:54:06

Poprzedni wątek - Następny wątek

gmyru

no to zrobilem tym sposobem ktory zostal opisany jako drugi i ze tak powiem nie dziala... ale jezeli dodatkowo zmieni sie plik login.cfg  i wpisze sie tylko LoginServer=195.69.228.58,5001[/color]  to bedzie chodzilo przynajmniej u mnie chodzi;]

Bosch

No, działa. :mrgreen:  Tylko że teraz wszedłem w jakąś lokacje, zniknąłem i nie mogę się ruszać :mad:

Ukulele

Bosch

LooZak

Co do instalacji UO. Zrobilem wedlug instrukcji nr 1 i wszystko smiga. Jeszcze nie zdazylem odwiedzic zmienianych lokacji na mapie, ale poki co wszystko zdaje sie dzialac poprawnie.

Ukulele

Może ktoś podać starszą wersje instalatora ML? Tą zaczynającą pathować od 5.X.X.X a nie od 6.X.X.X.
Dziękuje z góry i proponuje aby dodać ten link ze starszą wersją również do strony DM2.

Ukulele

Bo nowa (path 6.X.X.X) z podmienionym clientem powoduje ponoć błędy na Ilshenar.

urug

Na oficjalnej stronie UO już nie ma, pozostaje Ci szukać po torrentach itp. :> Takie linki podejrzewam że nigdy nie wylądują na stronie głównej.

Ukulele

To może DM2 przejdzie na wyższy path?

Grungni

Witam wszystkich. Ja mam z kolei dość śmieszny problem na dzień dobry. Ściągnąłem klienta UO z oficjalnej strony, instaluje i zatrzymuję się na pliku anim2.mul i widnieje napis:
The file (plik) doesn't match the file in the setup's .cab file. The medium from which you are running the setup may de corrupted

Ściągnąłem najnowszego winrara bo gdzieś wyczytałem, że to pomaga, ale problem się powtarza. Możliwe jest żeby klient na oficjalnej stronie był walnięty?

Ged Robeneal

Cytat: "Grungni"Możliwe jest żeby klient na oficjalnej stronie był walnięty?
Nie.
Ale możliwe, że podczas ściągania i zapisywania u Ciebie na dysku się walnął.
U mnie też to miałem.
Jak instalowałem/ściągałem większe instalki gier/programów,  to mi wywalało CRC.
Ale wyłączyłem jakieś tam opcje w biosie odnośnie dysku i działa dobrze.
Myślę, że dysk (mimo, że ustawiony w biosie poprawnie pod ten model) przestał się wyrabiać ze starości i walił takimi błędami.

lpd

Ja pamietam ze mialem podobny problem... za kazdym plikiem .mul wyskakiwal blad. Pamietam ze byla opcja ignore - kiedy zainstalowalem do konca wciskajac ciagle ignore okazalo sie ze ultima dziala bez zadnych problemow :D Warto sprobowac jesli to ten sam problem.

Grungni

Spoko. Ściągnąłem klienta jeszcze raz i wszystko śmiga. Natrafiam jedynie czasami na jakieś błędy graficzne typu zamiast obrazka fajki mam dziwny napis UN (albu NU) i szare pole wokół niego. Na ziemi w miastach też takie rzeczy spotykam. Zapomniałem dograć czegoś czy to normalne?

Ged Robeneal

To znaczy, że nie wgrały Ci się grafiki DM'owskie.
I zamiast jakichś grafik, masz ikonkę NotUsed.

Proponuje ponowne wrzucenie plików DM'ki.