Prawdziwy poradnik jak instalować UO pod DM II

Zaczęty przez Michak, 2007 04 29, 18:54:06

Poprzedni wątek - Następny wątek

Herolf

Mam ten sam problem. Wgrałem jeszcze raz pliki dmowskie ze strony, ale nadal brak grafik. Instalowałem drugim sposobem.

RE:DOWN
...drugim sposobem z tego topicu, nie ze strony.

urug

Ghost

Mi na ten przykład vinu pod wine w ogóle się nie uruchamia ;)

urug

Zawsze masz tego jeszcze: http://www.urug.net/code/vinu/vinu-old.tar

Jaki error masz w wine?

PS. Zanim cokolwiek w ogóle tu napiszecie, skorzystajcie z instrukcji na stronie: http://www.dm-uo.pl/?pg=18

Ghost

Cytat: "urug"Zawsze masz tego jeszcze: http://www.urug.net/code/vinu/vinu-old.tar
Dzięki, skorzystam z tego.

Cytat: "urug"Jaki error masz w wine?
Problem w tym, że żadnego. Po prostu vine się nie uruchamia.

Kiedy instalowałem tym sposobem pod windowsem - wszystko było w porządku. Dopiero ostatnio na linuchu coś się pokopało.

sokoya

3 razy reinstalowalam UO (metoda z Vinu - wszystko zgodnie z intrukcją), patchowałam, ściągałam kilka razy odpowiednie pliki i, mimo wszystko, nie wyświetlają się domy.
Jaka może być tego przyczyna?

urug

Domy graczy? Na pewno ściągnęłaś wszystkie potrzebne pliki? Vinu do wyświetlania domów nic w zasadzie nie ma...

Gwail

Sprawdź czy w plikach z DM masz multi.mul. W nim zawarte są definicje domów.

sokoya

Był ten plik. Problem pojawił się po zaintalowaniu nowych plików. Cóż, postapiłam po 'chamsku' i przesłałam sobie zainstalowaną Ultimę z komputera brata.
Nie mam pojęcia z czego wynika ten błąd. Tak samo jak kompletny brak wsółpracy niektórych komputerów z Gatewayem.

CHoSSeN OnE

Cytat: "triss"A ja mam taki problem... Ze strony oficjalnej ultimy mozna sciagnac podobno za darmo UO ML... i widze tam , sciagnij UO ML klikam na sciaganie i mi sie sciaga... po tym jak odpalam juz Ultime.... Widnieje mi Mi Napis Ultima Online Age of Shadows... a jest to chyba inny expansion.... czy na Age Os Shadows tez moge normalnioe grac z DM II??
Właśnie... Mam to samo teraz... W pierwszej instalacji jaką robiłem, tylko za pierwszym razem pijawił mi się ekran startowy z AoS. Po następnym uruchomieniu klienta miałem już z ML. A teraz po reinstalacji ultimy, robie dokładnie tak samo i mam ciągle AoS [; Instalowałem 3 razy i trąbka... <; Patchowanie clienta i plików przez UOG bezproblemowe, rice'owanie i instalacja również<; Miał ktoś tak kiedyś i grał, i czy miał jakieś problemy ?[;

Fatyg

Miałem nadzieję, że nie będę zmuszony do zasięgnięcia pomocy. Jednak los nie był mi przychylny.

Na początku ( był chaos ) instalowałem UO sposobem pierwszym. Czyli klient gry, oraz UOGateway. Oczywiście program nie był powiadomiony o tym, ze akurat gra jest zainstalowana, jednak grę dało się uruchomić. Po zmianie tego pliku tekstowego połączyłem się z serwerem, stworzyłem postać, wyszedłem z lokacji początkowej i... zniknąłem Oo

Zabrałem się więc za drugi sposób. Spatchowałem Verdata.exe VerdataPatcherNEW.exe ( dział pliki, Desktop ) po uprzednim ściągnięciu plików oraz zmieniłem plik tekstowy. Odpalam grę. W menu brakowało kilku elementów , ale co tam. Loguję się, wybieram postać, łączy się z miastem w grze... i nagle błąd, którego nie mam zamiaru wysyłać, jeśli wiecie o co mi chodzi.

Co w takim wypadku mogłem zrobić nie tak? I gdzie znajduje się No_Crypt_Client_2d.exe ?

urug

Jeżeli korzystasz z instalki ściągniętej z ftp'a largedownloads.ea.com, to masz za bardzo aktualną wersję klienta (6.x) - musisz ściągnąć z działu pliki/ clienta 5.0.9.1 wrzucić do katalogu z grą i grać za jego pomocą.

Co do reszty, to chyba wszystko jasne, ściągasz 4 górne pliki *exe z działu pliki/ instalujesz je, podmieniasz istniejące już pliki, ściągasz Pulpit DM, instalujesz, odpalasz vinu-win [jeden raz].

Grasz za pomocą clienta ściągniętego na początku.

BTW.
Trzeba w końcu coś zrobić z tą instalacją DMki, bo z roku na rok jest coraz gorzej...

Fatyg

Odpalanie Vinu-win'a kika razy może wygenerować jakieś błędy? Czy po prostu chodzi o to, że raz wystarczy? Dobra, spróbuję raz jeszcze. Klienta ściągam ze stronki głównej serwera, używając odpowiedniego linka. Ściągnę klienta w odpowiedniej wersji i podmienię, zainstaluję te pliki, zainstaluję Desktop DM odpalę Vinu.exe, potem zmienię plik config i zobaczę, czy tym razem będę mógł rzec : "jestem w domu" :)

urug

Fatyg

No dobra, oto co robię krok po kroku.

Instaluję UO: AoS ( na ftp to właśnie ta wersja jest do ściągnięcia )
Następnie zamieniam plik client na ten w wersji 5.0.9.1 . Nie uruchamiam UOPatch.exe.
Instaluję 4 pozycje z plikami do katalodu z grą: C:\Program Files\EA Games\Ultima Online 2D Client.

Gdy już to zrobię, kopiuję  VerdataPatcherNEW.exe ( pulpit-DM )
Po czym uruchamiam. Wyskakuje okienko z komunikatem "done".
Teraz czas na Vinu.exe ( pobranego ze strony DM ).
Wszystko idzie jak po maśle.
Na koniec kasuję zawartość login.cfg zastępując wszystko tym oto wyrażeniem: LoginServer=195.69.228.58,5001.

Odpalam grę, używając pliku client.exe. Tym razem działa:) nie wiem tylko czemu gram duchem ( zapewne jakimś cudem zostałem zabity ) Jeśli coś się zmieni, czegoś nie będzie - dam znać.