Pytania i odpowiedzi dotyczące księstw.

Zaczęty przez Daltar, 2008 04 25, 22:38:31

Poprzedni wątek - Następny wątek

Karo

Jeśli jest, to nie w części dostępnej dla graczy [mur odgradza część TK]
*wyprowadza z równowagi*

Ragnall

Umknęło mojej uwadze ...  :?:  .... Opcja odpowiedzi dla władcy na list od konkretnej osoby-mieszkańca (Ewentualna odpowiedź ląduje w plecaku osoby zainteresowanej )

Duck

There is no God but Allah, and Mohammed is his messenger.

*click*

Ragnall

Czyli nie wyciśniemy maksimum z księstw. Proponuję to wprowadzić.

Daltar

Spokojnie, to na razie wersja testowa. Chcemy, aby księstwa po prostu ruszyły z tym założeniami, które obecnie mają, i żeby wszystko działało bez bugów. Z czasem, kiedy "w praniu" wyjdzie co jeszcze by sie przydało, a co okazało sie zbędne, będziemy zapewne robili korekty i udoskonalali co trzeba. Ale to nie jest propozycja na obecną chwilę.
Faza rem.

banan91

Dlaczego zdjęto banicje?
Teraz przez dluzszy czas banici beda najezdzac miasta, w ktorych mieli banicje i zabijac co sie da(juz to sie odbywa).

Duck

pisalem, zeby wladza danego miasta sobie spisala banitow, bedzie burmistrz to wpisze banitow

*click*

Valderin

ta...tylko ze wg moich obliczen najwczesniej za 2 dni pojawia sie 1 bany w miastach..a do tego pory bedzie ogromny burdel...,juz nei wspominajacotym ze poniektorzy wykorzystuja bugi..

Nilius

Dziwi mnie to że w każdym mieście stoi kamień, a system ten nazywa się "księstwa" . Według mnie np. na 4 miasta księstwa Britania powinien być jeden kamień, tak samo na 3 miasta Avalonu. Czy tak będzie ?

ignaś

Od tego sa opcje pokoju, sojuiszu i wojny. Kazda postac odczuje na wlasnej skorze to ze nalezy do danego miasta. Miasta lacza sie w sojusze tworzac "ksiestwa", wypowiadajac innym "ksiestwom" wojny. Postaci ktore nie zapisza sie do zadnego miasta rowniez odczuja ten fakt, a wlasciwie nie one co ich sakiewki.
NEW WORLD RECORD:
Cytat: daroganIgnaś : przygadywał kocią garnkowi

Daltar

Cytat: "Nilius"Dziwi mnie to że w każdym mieście stoi kamień, a system ten nazywa się "księstwa" . Według mnie np. na 4 miasta księstwa Britania powinien być jeden kamień, tak samo na 3 miasta Avalonu. Czy tak będzie ?

I to jest właśnie jedna z rzeczy, powodująca, że system księstw nie będzie kreował "na siłę" danych modeli gospodarczo-politycznych, ale modele te same będą się tworzyć poprzez dowolne zawieranie sojuszy, politykowanie i ustawienia ekonomiczne. To Wy macie teraz wpływać na to, co dzieje sie w tych kwestiach na shardzie.

Jeżeli dane miasto, choćby najpiękniejsze i największe nie będzie ośrodkiem zainteresowania, to po trzecim nie-wybraniu władcy zniknie straż, a miasto stanie się mówiąc dosadnie zadupiem z zablokowanymi kamieniami księstwa. Teraz naprawdę wszystko będzie zależało od Was. Od umiejętności prowadzenia polityki ekonomicznej i społecznej danej aglomeracji. System startuje od stanu jedno miasto - jeden ośrodek władzy. Jak to wszystko się z czasem ukształtuje, to już zależy tylko od Was.
Faza rem.

Revix

W Drowowni zniknęły kamienie. Nie wiem czy to zamierzone, ale były a teraz ich nie ma. Po prostu zgłaszam :P

Edit: Wybaczcie, bo najpierw ich nie było, potem były tam gdzie zawsze a teraz nie ma ich tam gdzie zawsze (co mnie zmyliło) ponieważ są tam gdzie ich zawsze nie było...
"...A trzeci umarł z przyczyn naturalnych- sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć."

Duck

*click*

LierO

Revixie stoja od strony bagien przed korytarzem do swiatyni obok znachora.....  Miejsce idealne....

Goll

Czy tak już ma zostać, że second nie ma prawa głosowania, nawet jeśli jest zameldowany w innym mieście?
Jeśli tak, to uważam to za nieporozumienie. Konieczność przynależności przez jeden rok do danego miasta jest wystarczającym ograniczeniem dla różnych manipulacji wynikiem wyborów. Jest wiele postaci, które rozgraniczają życie firsta i seca i są w tej sytuacji poszkodowani ograniczonymi prawami.