Pytania i odpowiedzi dotyczące księstw.

Zaczęty przez Daltar, 2008 04 25, 22:38:31

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ragnall

Czy przewiduje sie jeszcze kilkudniowe downy techniczne ?

Pho3niX

I cofki?

-------------------------------

Czemu niektóre miasta posiadają już władcę mimo że nie odbyło się u nich głosowanie? Dlaczego nasz władca musi zostać wybrany drogą wyborów, a nie może już działać? Przecież i tak się nic nie zmieni. Chodzi mi o miasto Delucja.

Dlaczego gdy chcę głosować na władcę to wyskakuje mi komunikat iż nie jestem mieszkańcem, mimo iż znajduję się na liście mieszkańców?
"Wiedźmy pośród nocy, wiodą mnie ku rogatemu księżycowi
Otwieram mą złą duszę by wzmocnić mą mroźną nienawiść
Zimny oddech czarnego serca wypełnia wszystko
Pogańskie skrzydła niosą mnie nad pałacem zła"

Zanderradcer

W delucji nie ma demokracji... Mekmar przejal wladze sila i tyle... po co jakies glosowanie znow i tak bedzie 100% popracia chyba ze bede takie bledy jak ma pho3nix
Jesteśmy otoczeni? Świetnie mozemy atakować w każdym kierunku.
Co Twoje to moje. Co Moje tego nie rusz.
Heman: od kiedy wojsko ma cos wspolnego z tym czy sprzedajemy rybki czy inne gowno

Daltar

Kilkudniowych downów technicznych nie przewidujemy. Cofki chyba też nie, no chyba ze to bardzo lubicie i tęsknicie, bo dawno nie było. :wink:   Zastanawiamy się nad paroma możliwościami w tym  ponownego resetu kamieni, bo jest parę problemów technicznych z różnymi rzeczami. Najbliższe dni pokażą, czy uda się to porozwiązywać bez drastycznych ruchów.
Faza rem.

Daltar

Cytat: "Zanderradcer"W delucji nie ma demokracji... Mekmar przejal wladze sila i tyle... po co jakies glosowanie znow i tak bedzie 100% popracia chyba ze bede takie bledy jak ma pho3nix

Sprawdzałem w tej chwili.

2 głosy na Mekmara przy 13 mieszkańcach to zagarniecie władzy? :grin:
Faza rem.

mekmar

Daltar z 13 osob mam 2 glosy bo. Ja nie mogle glosowac tander pho i jeszcze 2 mieszkancow tez nie moga glosowac. Z tego co wiem nowo dodani tez nie moga glosowac  :cool:  Fajnie nie ?

SolTell

pada pytanie, skoro do piątku jest "global test II" to gdzie mają noobki uczyć sie 33%? już paru błądzi po Minoc bo lokale puste.

może to najwyższy czas pozwolić przykładowo Arcymistrzowi Kowalki uczyć 33%?

Nath

Trafili na zly moment, jednakze kilku rzeczy mozna sie nauczyc np: od znachora, zlodzieja i innych. To od wladcow Ksiestw, zalezy w ktorym miescie pojawia sie NPCe, ta chwila deorganizacji to sytuacja przejsciowa.

Rzemieslo jak gornik, rybak itp dobrze rosnie od 0. Bojowki do 65 na manekinach, a reszta j.w. Nie ma co panikowac :)
Potrzebujesz pomocy?
#pomoc-dm - Zapraszam

Ksiestwo Skara Brae
#skara-brae

Fora Skara Brae i Trinsic
www.zdobywcydm2.fora.pl

Wilkolaki - Likantropy - dostep do nadforum
Podania: wilki.podanie@gmail.com  Lub PW

Daltar

Wychodzimy na przeciw młodym i stawiamy paru wędrownych rzemieślników przed brama Brytanii. Tak, żeby mieli sie od kogo nauczyć zawodu :wink:
Faza rem.

PiKiSu

Piesni barda bedzie mozna kupic u npc? W poprzednim systemie jedna piesn byla przeznaczona na jedno miasto z ograniczeniem skilla peace/provo potrzebnego na zakup.
Quis custodiet ipsos custodes?

Ragnall

Cytat: "PiKiSu"Piesni barda bedzie mozna kupic u npc? W poprzednim systemie jedna piesn byla przeznaczona na jedno miasto z ograniczeniem skilla peace/provo potrzebnego na zakup.

Po zmianach mapy i tak nie było większości bardów i kupno pieśni załatwiało się u GMa. Aczkolwiek słuszna uwaga  :wink:

Goll

Czy jest w planach opcja wysyłania msg do wszystkich mieszkańców jednocześnie? Myślę, że byłaby bardzo przydatna, bo wysyłanie do każdego, tego samego komunikatu jest upierdliwe nieco :]

Lektor

a czy dałoby radę wprowadzić jeszcze nową funkcje? A mianowicie Kapitan Straży ;) miałbym takie same prawa jak strażnik tylko że mógłby dodawać i usuwać strażników danego miasta, w którym jest zapisany ;)

Duck

to jest funkcja kasztelena, zajmuje sie sprawami obywateli i strazy, a przynajmniej takie bylo zalozenie
There is no God but Allah, and Mohammed is his messenger.

*click*

Dragart

Jak teraz bedzie wygladal podatek od nieruchomosci ? czy jesli postac nie jest zapisana do zadnego miasta to nie placi podatku za wieksza ilosc domkow ?