Pytania i odpowiedzi dotyczące księstw.

Zaczęty przez Daltar, 2008 04 25, 22:38:31

Poprzedni wątek - Następny wątek

Goll

Czy zablokowanie komendy umożliwiającej postawienie kupca w mieście (.kupiec) jest bugiem? Jak obecnie można powołać/odwołać kupców dla graczy?

Prorokpl

jak długo będą trwały prace nad mobami? Pytam bo mnie dziwi że mnie wogóle nie atakują agresywne stwory (oznaczone na czerwono takie jak kłebowiska, gryzzli itp) jak to bug to to zgłaszam  :wink:

Kam

ProrokPl, co maja moby do bugow księstw...?
Istnieje juz temat o stworkach.
Skoro trwaja prace nad mobami, i maja sie dziwnie zachowywać, to to nie bug.
mors vincet omnia

mekmar

Co jaki czas zabierany jest podatek z konta gracza ? 1 dzien uo ? 1 dzien real?

Co jaki czas venodorzy biora wyplaty ?

Darogan

Podatek od gracza - 1 dzień rl

Vendorzy biorą pensje - raz na tydzień rl

Goll

A co z moim pytaniem?

CytatCzy zablokowanie komendy umożliwiającej postawienie kupca w mieście (.kupiec) jest bugiem? Jak obecnie można powołać/odwołać kupców dla graczy?

Jeśli jest gdzieś na forum odpowiedź, proszę o przekierowanie.

Diabellus

Do wszystkich, ktorym tak wspaniale z tą kasą od graczy. Ludzie, tu nie ma online 1k żeby takie coś działało poprawnie. Parę miast żyje obecnie z dobrowolnych darowizn, bo z podatku się nie da. Nikt nie przemyślał cen, wymyślił idiotyzmy jak płacenie vendorowi który zarabia na tym że jest w mieście... Ech, raczej się nie unfreezne jeśli ten system ma działać tak, że dla graczy nie grających po 5h dziennie nie ma miejsca.

Ukulele

Jeśli okaże się że jest za dużo miast, to po prostu odejdź do jakiegoś bogatszego, a stare miasto niech pozostanie z zablokowanym kamieniem, nikt cię nie zmusza do rządów.

Diabellus

Cytat: "TajFun"Jeśli okaże się że jest za dużo miast, to po prostu odejdź do jakiegoś bogatszego, a stare miasto niech pozostanie z zablokowanym kamieniem, nikt cię nie zmusza do rządów.

Owszem, zmusza. Ale jak nie rozumiesz przywiązania do kawałka ziemi, a nie do polityki danego miejsca to nie mam zamiaru dyskutować z tobą.

Shao

mekmar

Ale jezeli zacheci ludzi do przesiadania w swoim miescie zdobedzie z 20 obywateli to spokojnie utrzyma miasto.

Gofer

dla mnie miasta nie rasowe powinny miec minimum te 15-20 mieszkancow
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

Shao

Cytat: "mekmar"Ale jezeli zacheci ludzi do przesiadania w swoim miescie zdobedzie z 20 obywateli to spokojnie utrzyma miasto.

Tak jeśli zachęci, a co z tymi, którzy mają inne podłoże sentymentalne do miasta?

Diabellus

Cytat: "Gofer"dla mnie miasta nie rasowe powinny miec minimum te 15-20 mieszkancow

Każde miasto jest rasowe. Chyba że nagle człowiek na DM to nie rasa o_O. A jak powinny mieć te minium 15-20 osób to zweryfikuj je liczbą aktywnych kont minus gracze którzy mają inne niż człowiek rasa. Podejrzewam, że byś się przejechał.

Vilku

w moon jest 10 i jakos kasa powoli sobie rosnie , jak zalezy komus na miescie to te pare zlota moze dolozyc oprocz podatku  :wink:
rzemiosło górą , reszta to tylko drobny dodatek